Denizli zoru başaracak

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci kent ekonomisinin zoru başaracağını belirtti ve TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın son ziyareti ile moral bulduklarını söyledi.

Müjdat Keçeci ile son ekonomik gelişmeleri görüştük.

Denizli ekonomisi ne durumda?

Zor günler geçiriyoruz. Öncelikle teşvik alamıyoruz. Hemen yanıbaşımızda komşu ilimiz Uşak teşvikle destekleniyor ama Denizli bundan yararlanamıyor. Biz bu günlere kolay gelmedik. Türkiye ekonomisinin motor gücü olduk. İhracatta söz sahibi olduk. Ayrıca marka sahibi olan şirketlere sahibiz. Örneğin Cafer Sadık Abalıoğlu Holding gibi Türkiye’nin önde gelen firmaları Denizli’de. Ne var ki devlet olanaklarından yararlanamıyoruz. TBMM Başkanı Köksal Toptan bize yardımcı oldu. Bakanlarımızla ekim ayı içinde buluşacağız ve sorunları masaya yatıracağız.

Ne gibi bir teşvik bekliyorsunuz?

Enerji bedelinin aşağıya çekilmesini istiyoruz. Ayrıca istihdamda rahatlık istiyoruz. Kur bedelinin gözden geçirilmesini istiyoruz. Biz ne istiyorsak Denizli için değil Türkiye içindir. Enerji politikamız bellidir. TBMM Başkanımız Köksal Toptan yüreğimize su serpti. Önce bakanımız Zafer Çağlayan gelecek. Ardından diğer bakanlarımızla sorunları masaya yatıracağız. Denizli ihracat hamlesini kolaylıkla kazanmadı. Denizli tekstille başladı. Turizmde Pamukkale ile devam etti. Mermer sektörü ile de yola devam etti. Bizim sanayiciler olarak başka bir talebimiz yok. Enerji ve işçi masrafları aşağıya indirilmeli.

1947’de dünyaya gelen Denizli Sanayi Odası Başkanı Keçeci, ilk orta ve lise öğrenimini Denizli de tamamladı. İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitiren Keçeci bir dönem bir bankada üst düzey yöneticilik yaptı. Daha sonra Cafer Sadık Abalıoğlu Holding bünyesindeki Erbakır A.Ş.’nin genel müdürlüğünü yürüten Keçeci, Denizli Sanayi Odası Başkanı oldu. Keçeci evli ve iki çocuk babası.
Yazarın Tüm Yazıları