"Denizin kuru fasulyesi" bu sezon da yüz güldürmedi

Güncelleme Tarihi:

Denizin kuru fasulyesi bu sezon da yüz güldürmedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 15:38

- Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifleri Başkanı Coşkunçay:- "Vatandaşlar tarafından en çok talep edilen 'denizin kuru fasulyesi' istavrit, bu yıl da yüzümüzü güldürmedi. Bu sene istavrit avında en kötü sezon yaşanıyor"

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - Eylülde "Vira Bismillah" diyerek sezonu açan ve Tekirdağ limanlarında gırgır tekneleriyle istavrit avına çıkan balıkçılar, umduğunu bulamadı.

Tekirdağ Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Coşkunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'nde avlanan balıkçıların yeni av dönemine ümitli başladığını ancak durgun bir sezon geçirildiğini söyledi.

Marmara Denizi'nde avlanan balık miktarının beklentiyi karşılamadığını belirten Coşkunçay, "Çok ümitli başladığımız sezon, maalesef durgun geçiyor. Balıkçıların avladığı balıklar, masrafları bile zor karşılıyor" dedi.

Coşkunçay, "Vatandaşlar tarafından en çok talep edilen 'denizin kuru fasulyesi' istavrit, bu sene yüzümüzü güldürmedi. Bu sene istavrit avında en kötü sezon yaşanıyor. Normalde kilogramı 9-10 lira olan istavrit, tezgahlarda 15-20 liraya satılıyor"

Haberin Devamı

İstanbul'da balıkçılık yapan Raşit Topal da istavrit avı için Marmara Denizi'nde mesai harcadıklarını, Tekirdağ Balıkçı Barınağı'nda hasar gören ağları onarmak için avlanmaya ara verdiklerini anlattı.

Çok zayıf bir sezon yaşadıklarını ifade eden Topal, şunları kaydetti:

"Bu sene umduğumuzu bulamadık. Önceki yıllardan daha düşük. Biraz hamsi oldu ekim-kasım aylarında ancak o da önceki yıllardaki gibi bol değildi. Şu anda Marmara Denizi'nde istavrit avlıyoruz. İstavritte bu sene en düşük sezonu yaşıyoruz. Bu saatten sonra günlük masrafımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Avladığımız balıklar, bizim masrafımızı bazı gün karşılıyor, bazı gün karşılamıyor."

Tekirdağ'daki balıkçı tezgahlarında istavritin kilogramı 15-20, hamsinin 15, çinakopun 35, mezgitin 30, çipura ve levreğin de 25 liradan satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!