Deniz tuzu ve limon suyu siyah nokta izine iyi gelir

Merhabalar, ben 21 yaşındayım. Bir siyah noktayı sıkmıştım ve sonucunda izi kaldı. Yaklaşık 1,5 ay oldu. İz kızıl renkte ve çok dikkatli bakıldığında hafif bir çukur ve çevresinin kırmızı olduğu anlaşılıyor. Cildim fazla sorunlu sayılmaz. Karma cilt tipine sahibim. Ne önerirsiniz? Ayşegül Ö.

Merhaba Ayşegül, keşke ellemeseydin... Ama madem yaptın o halde önerim şu olacak: Bir çorba kaşığı yulaf ununu, ebe gömeci, hatmi çiçeğini birer tutam alarak çay gibi demleyin.

Süzdükten sonra içine bir çay kaşığı deniz tuzunu karıştırın ve bulamaç gibi bir karışım elde edin. Cildinize sürdükten sonra 10 dakika sonra ovarak çıkarın. Her gece de limon suyu sürmeyi ihmal etmeyin.

OĞLUNUZUN SAÇLARINDAKİ KONAĞA HAVUÇ SUYU, TUZ

Merhaba Suna Dumankaya, benim problemim 14 yaşındaki oğlumun deri sorunu. İki yıl önce kafasında kalın kepek oluşmaya başladı. Hani bebeklerdeki konaklara benzer bir şeylar oluştu. Hastanede üç aylık bir tedavi uygulansa da sonuç vermedi. Başka doktorlardan da bir çözüm önerisi çıkmadı. Sizin öneriniz ne olacak? Saygılarımla, Recep Şuekinci

Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Kepek hastalığı parazit mantarlardan oluşur, Bu yüzden Cerrahpaşa'dan Prof.Dr.Yalçın Tüzün'e götürmenizi öneririm. Benim bitkisel önerime gelince: 4 çorba kaşığı ısıtılmış zeytinyağını, bir çay kaşığı tuz ile saç diplerine sürün ve strech film sararak bir saat bekletin. Cilt bu karışımı emecektir. Bundan başka bir kahve fincanı havuç suyu, yarım limon suyunu aynı şekilde saç derisine sürün ve masaj yapın. Ama bu kez beş dakika kalsın. Ayrıca her sabah bir çay kaşığı kuru mayayı, bir bardak süte karıştırıp oğlunuza içirmenizi de önereceğim. Dört hafta dediklerimi uygulayın, sonuç alırsınız.

ÇIKMAYAN KAŞLARA FINDIK YAĞI SÜRÜN

Sevgili Suna hanım, biliyorum binlerce mail alıyorsunuzdur. Ama ne olur bana yanıt verin. Kaşlarımın başlama yeri, yani göz pınarlarımın olduğu yerler çok seyrek. Hatta ortalarda da bazı boşluklar var. Yeniden kaş nasıl çıkartabilirim? Arzu.

Sevgili kızım, fındık yağı sürün veya fındığı teflonda kavurduktan sonra sıcak sıcak kaşlarınıza sürün. Bunu gece yatmadan evvel yapın. Haftada dört gün yeterli. Bir süre ısrarlı git, netice alırsın.

EGZEMAYA ŞAP TOZU ZEYTİNYAĞI KARIŞIMI

Merhaba Suna Hanım, ellerimde egzema var ve pek çok doktora gitmeme rağmen bir sonuç alamadım. Hepsi değişik merhemler verdi. Ellerim kaşınıyor, yara oluyor ve üzerinde su damlacıkları oluşuyor. Bu durumdan çok rahatsızım. Bu konuda bana yardım ederseniz çok sevinirim. Güleser Güven

Geçmiş olsun Güleser hanım, bir çorba kaşığı kına, bir tatlı kaşığı şap tozu ve bir tatlı kaşığı zeytinyağını, yine bir tatlı kaşığı su ile karıştır ve ellerine sür. Ellerin gece boyu bağlı kalsın. Haftada bir gün yap, dört hafta sonunda geçecektir.
Yazarın Tüm Yazıları