Demre'de 15 Temmuz etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Demrede 15 Temmuz etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 09:43

Demre'de 15 Temmuz etkinliği

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yürüyüş ve anma etkinliği yapıldı.

Demre'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Birlik Günü kapsamında anma etkinlikleri yapıldı. Eynihal Alanı'ndaki etkinliklere Kaymakam Murat Uz, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Jandarma Komutanı Üsteğmen Görkem Güncan, Cumhuriyet Başsavcısı Esra Kırşan, Emniyet Müdürü Murat Üstündağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, daire amirleri, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve yaklaşık 4 bin vatandaş katıldı.

Etkinlik yürüyüşle başladı. Vatandaşlar dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri eşliğinde yürüdü. Yürüyüş boyunca 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda' sloganları atıldı, marşlar söyledi. 3 kilometre süren yürüyüş sonrası alana gelindi. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bir din görevlisi Kuran-ı Kerim tilaveti sundu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Belediye Başkanı Süleyman Topcu, "Bu hain darbe gerçekleşseydi bugün burada hiç birimiz olmayacaktı. Türkiye bir Suriye olacaktı" dedi.

Kaymakam Murat Uz, "Allah'ım böyle bir günü Türk ulusuna bir daha yaşatmasın. Allah, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yan gözle bakanın gözünü kör etsin. Bu ülkenin birliği, bütünlüğü ve bağımsızlığı yolunda 15 Temmuz 2016'da can veren 249 şehidi rahmetle anıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!