Demirezen'in hedefi dünya şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

Demirezenin hedefi  dünya şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 12:25

Milli boksör Ali Eren Demirezen, Kazakistan'da düzenlenecek olan dünya şampiyonasında birinciliği hedefliyor.

Haberin Devamı

Demirezen, yaptığı açıklamada, boksla 2005 yılında Ağrı'da antrenör Resul Çiftçi sayesinde tanıştığını söyledi. Bu branşla birkaç ay ilgilendikten sonra astsubay olan babasının tayini dolayısıyla Balıkesir'e taşındıklarını belirten Demirezen, "Burada o yıllarda sadece bayan boksörler için antrenör vardı. Zorunlu olarak boksa devam edemedim ve judoya başladım. 3 yıl judo yaptım ve dereceler elde ettim. Milli takım kampında menisküsüm yırtıldığı için zorunlu olarak judoyu bıraktım" dedi.

Sakatlığından dolayı bir süre spordan uzak kaldığını anlatan Demirezen, Çiftçi'nin Ağrı'dan Balıkesir'e geldiğini öğrendiğini ve onun destekleriyle 2011'de boksa yeniden başladığı bilgisini verdi.

Boksun, çocukluk hayali olduğunu bildiren Demirezen, "Birçok spor dalıyla ilgilendim ama hiçbiri boksun yerini tutmadı. Azimle hırsla çalıştım. İlk kez katıldığım Türkiye şampiyonasında henüz bir aylık boksördüm ve birinci maçımda yenildim. Kendimi geliştirmek için kick boks yaptım. Bu spor dalında iki kez Türkiye ikincisi oldum. Özel turnuvalara katıldım. Geçen yıl boksta Türkiye şampiyonluğu elde ettim" diye konuştu.


Daha iyi olmak için ormanlık alanlarda koştu, ağırlık çalıştı

Sporda daha iyi olmak için ormanlık alanlarda koştuğunu ve ağırlık çalıştığını vurgulayan Demirezen, ilk katıldığı uluslararası organizasyon olan 17. Akdeniz Oyunları öncesinde uzun bir kamp dönemi geçirdiğini ve iyi hazırlandığını belirtti.

Milli boksör, bu oyunlarda finalde İtalyan rakibi Roberto Cammarelle'ye yenilip gümüş madalyada kaldığını bildirerek, "En son 28. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'na katıldım. 12 ülkeden 70 sporcunun mücadele ettiğini bu turnuvadan altın madalyayla döndüm. Turnuvada Rus ve İngiliz rakiplerimi yenerek birincilik kürsüsüne çıktım" ifadesini kullandı.

Demirezen, iki yılda önemli başarılara ulaşmasında antrenörü Resul Çiftçi'nin katkıları ve bu sporu çok sevmesinin etkili olduğunu dile getirdi.

Kazakistan'da 4-20 Ekim'de gerçekleştirilecek Büyük Erkekler Dünya Şampiyonası'na hazırlandığı bilgisini veren Demirezen, şunları kaydetti:

"Bu müsabakalar, ilk kez katılacağım dünya şampiyonası olacak. +91 kiloda, ağır sıklette ringe çıkacağım. Bugüne kadar günde tek antrenmanla çalıştım. Bu şampiyona için hafta içinde milli takım kampına katılacağım. Antrenmanlarımız günde üçe çıkacak. İddialıyım ve istekliyim. Bu şampiyonada birincilik kürsüsüne çıkmayı ve Türk bayrağını dalgalandırmayı hedefliyorum. Rakip önemli değil, kim çıkarsa çıksın, hazırım."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!