Demirci Ustalığından Ressam Olan Sefer İpek, İlk Sergisini Açtı

Güncelleme Tarihi:

Demirci Ustalığından Ressam Olan Sefer İpek, İlk Sergisini Açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 14:55

ADIYAMAN’DA İNŞAATLARDA DEMİRCİ USTASI OLARAK ÇALIŞAN SEFER İPEK, HOBİ OLARAK BAŞLADIĞI RESİM YAPMA İŞİNİ MESLEK EDİNİRKEN, SEFER İPEK, İLK RESİM SERGİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Adıyaman’da inşaatlarda demirci ustası olarak çalışan Sefer İpek, hobi olarak başladığı resim yapma işini meslek edinirken, Sefer İpek, ilk resim sergisini gerçekleştirdi.
İnşaatlarda demirci ustalığı ve birçok büyük firmada demirci formenliği yapan Sefer İpek, 3 yıl önce sağ bileğindeki sinir sıkışması nedeniyle ameliyat oldu. Ameliyat sonrasında inşaatta çalışmakta zorlanan Sefer İpek, zaman geçirmek için resim yapmaya karar verdi. Nalburcudan bez parçası ve inşaat boyası alan Sefer İpek, ilk resimlerini inşaatlarda kullanılan yağlı boyalarla yaptı. İpek, zaman geçirmek için başladığı resim çizme hevesini ressamlığa kadar ilerletti. Evinin bodrum katını resim atölyesine çeviren Sefer İpek, şimdilerde birbirinden güzel onlarca eser ortaya çıkarıyor. Okul yıllarında resim çizmeyi bilmediğini söyleyen Sefer İpek, üniversitede okuyan 4 çocuğunun eğitim masraflarını karşılayabilmek için yaptığı resimleri satıyor. Sefer İpek, inşaat boyasından yaptığı 30 adet resim çalışmalarını Adıyaman Gençlik Merkezinde sergiye çıkardı. Açılan sergiye vatandaşlar ve gençlik merkezi üyeleri yoğun ilgi gösterirken serginin 1 hafta boyunca açık kalacağı öğrenildi. Sefer İpek, Türkiye’nin birçok noktasından kendileriyle iletişime geçildiği ve birçok ile resim tablosu satışı yaptığı öğrenildi.
Bundan sonra geçimini resim yaparak sağlamak istediğini belirten Sefer İpek, “Ben ressamların yağlı boya resimleri inşaatlarda kullanılan yağlı boyalardan yaptığını sanıyordum. İlk üç resmimi inşaatta kullanılan yağlı boyalarla yaptım. Daha sonra Adıyaman Gençlik Merkezine gelerek durumu kendilerine anlattım onlar da sağ olsun bana yer verdiler, resim sergisi açtım. Ve aynı zamanda benim daha iyi bir yere gelebilmem için Adıyaman Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Keleş, bana her türlü destek sağlayacağını söyleyerek Gençlik Merkezi Resim öğretmeninin bana yardımcı olmasını istedi. Sağ olsunlar bana oldukça yardımcı olduklar destek çıktılar. Herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Adıyaman Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Keleş, “Sefer bey bizlere uğrayarak inşaat boyasıyla, çivilerle, süpürgelerle amatör düzeyde imkansızlıklar içerisinde çok güzel çalışmalar yaptığını söyledi, bizler de kendisine destek olmak istedik. Ve yaptığı çalışmaları gördük. Ve çalışmalarını oldukça başarılı bulduk. Bizlerden sergi açmak istediğini söyledi ve gelip buraya sergisini açtı. İnşallah daha güzel yerlere gelir” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!