Değnekçiler Talatpaşa'da

Güncelleme Tarihi:

Değnekçiler Talatpaşada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 16:41

15 Temmuz 2015’te olaylı bir şekilde sona erdirilen yol boyu ücretli otopark uygulamasının ardından değnekçiler 6 ay sonra Talatpaşa Bulvarı’nda ortaya çıktı. Otopark tabelasına Büyükşehir Belediyesi’nce yapıştırılan, “Ücretsizdir” yazılı etiketi söktüğü iddia edilen turuncu yelekli ve telsizli kişiler, vatandaşlardan para toplamaya başladı.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet muhabiri, Talatpaşa Bulvarı’nda, otopark tabelası üzerindeki “Ücretsizdir” etiketini söktüğü iddia edilen, turuncu yelekli, telsizli kişileri aracını park eden vatandaşlardan para alırken görüntüledi. Geçtiğimiz temmuz ayında Rüzgarlı Sokak’ta 21 yaşındaki bir gencin ölümü ile sonuçlanan otopark protestosunu hatırlatan Hamamönü ve Talatpaşa Bulvarı esnafı, yetkililerin bölgede gerginlik yaşanmadan önlem alması gerektiğini savundu. İsmini vermek istemeyen bir esnaf şunları söyledi:

BÖLGE ESNAFI TEDİRGİN

“Daha önce uygulanan ücretli otopark uygulaması nedeniyle zon günler geçirmiştik. Otopark görevlilerinin davranışları yüzünden bazı müşterilerimiz bu bölgeye gelmekten çekiniyordu. Uygulamanın sona ermesi ile birlikte rahat bir nefes aldık. Fakat Talatpaşa Bulvarı’nda kim olduğunu bilmediğimiz bazı kişiler, üzerlerinde turuncu renkli yelekler ve telsizlerle son günlerde park eden araç sürücülerinden para toplamaya başladı. Yol kenarındaki otopark tabelalarının üzerinde bulunan “Ücretsizdir” yazılı etiketlerin de söküldüğünü gördük. Bu şahısları uyardığımızda bize, ‘Elimizde belge var, bu bölge artık ücretli oldu’ yanıtını verdiler. Rüzgarlı’da yaşanın acı olay nedeniyle çekindiğimizden, üzerlerine fazla gidemedik. Bölge esnafı olarak tedirginiz. Bize herhangi bir belge göstermediler. Yetkililerden buradaki sorunun daha ileri bir boyuta taşınmadan çözülmesini istiyoruz. Ayrıca burası ücretli otoparka dönüştürüldüyse bununla ilgili de Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama bekliyoruz.”

Haberin Devamı

‘HUZURUM BOZULMASIN DİYE PARA VERDİM’

Hafta sonunu geçirmek üzere Hamamönü’ne gelen vatandaşlar da değnekçi şaşkınlığı yaşadı. Ankara Hürriyet muhabiri, Talatpaşa Bulvarı’nda vatandaşların değnekçiye para verdiği anları görüntüledi. Bazı sürücülerin değnekçilere itiraz ettiği ancak bir süre sonra para vermek zorunda kaldıkları gözlendi. Değnekçiye ödeme yapan vatandaşlardan biri kendisine yöneltilen soru üzerine, “Buranın belediye tarafından ücretsiz otopark yapıldığını, para vermek zorunda olmadığımı söyledim. Turuncu yelek giyen, telsizli kişi beni dinlemedi bile. Israrla para istedi. Ailem ile hafta sonu dışarı çıkmışım, huzurumun bozulmaması için para vermek zorunda kaldım” diye konuştu.

Haberin Devamı

RÜZGARLI İSYANI KANLI BİTMİŞTİ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararlarla Başkent’teki bir çok bölge yol boyu ücretli otoparka dönüştürülmüştü. Özel firmalarca işletilen yol boyu otoparklarda, ücret toplayan görevlilerin sebep olduğu sorunlar nedeniyle uygulama büyük tepki toplamıştı. Geçtiğimiz temmuz ayında uygulamayı protesto eden Rüzgarlı Sokak esnafının üzerine otoparkçılar tarafından ateş açılmış, 21 yaşındaki Mehmet Karagöz hayatını kaybetmişti. Kanlı sona eren protesto gösterisinin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz 2015 tarihinden itibaren uygulamayı sonlandırarak, otopark tabelalarının üzerine “ücretsizdir” yazılı etiketler yapıştırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!