Değişen Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Değişen Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2012 01:15

Ali Koç, Nihat Özdemir, Cihan Kamer ve Serhat Çeçen gibi şirketlerinin toplam ciroları 80 milyar lirayı aşan işadamları F.Bahçe’deki görevlerini bıraktı.Buna karşılık Başbakan Erdoğan’ın dünürünün oğlu Ahmet Ketenci, Cumhurbaşkanı Gül’e yakın bürokrat Talat Yılmaz yeni yönetimdeki yerlerini aldılar.

Haberin Devamı

ŞİKE soruşturması nedeniyle 10 aydır tutuklu olan Aziz Yıldırım’ın tek aday olarak katılıp 10. kez başkan seçildiği F.Bahçe’nin yeni yönetiminde köklü değişiklikler oldu. Para babaları gitti, yerlerine daha çok Başkan Aziz Yıldırım’a ve iktidara yakın isimler geldi.

Yeni yöneticilerden en zengini İsfendiyar Zülfikari: Benim için de büyük bir sürpriz oldu

10 milyar Dolar

İsfendiyar ZÜLFİKARİ

FORBES Dergisi’ne göre Türkiye’nin en zengin 66. iş adamı olan İsfendiyar Zülfikari, iktidara da yakın bir isim. Kurduğu Akdeniz Factoring Şirketi ile hükümete yakın isimlere leasing firması aracılığı ile iş yaptığı da biliniyor. Turkuaz Petrol’ün de sahibi olan İsfendiyar Zülfikari’nin başında bulunduğu Züfikarlar Grubu’nun 2016 yılındaki ciro hedefi 10 milyar dolar. Boston College’tan mezun olan ve babası İskender Zülfikari’nin vefatı nedeniyle henüz 25 yaşında şirketler grubunun başına geçen  Zülfikari, “Listeye girdiğimi son anda öğrendim.  F.Bahçe’nin yönetimine girmek benim için de sürpriz oldu” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan’ın dünürünün oğlu

Ahmet KETENCİ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük oğlu olan Ahmet Burak Erdoğan’ın eşi Sema Erdoğan’ın abisi olan Ahmet Ketenci, henüz 31 yaşında ve Bel-Tur’un pazarlama müdürü olarak çalışıyor. Ahmet Ketenci, Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nda Ömer Temelli ile birlikte çalışacak ve sarı lacivertlilerin yönetiminde önemli görevler üstlenecek isimlerden biri.

Başkan Aziz Yıldırım’ın doktoru

Mustafa S.ERKAN

ÇAĞLAYAN’daki her duruşmaya gidenler onu çok yakından tanıyor. Üroloji uzmanı olan Mustafa Serdar Erkan, Yıldırım ailesine yakınlığı ile biliniyor. Aziz Yıldırım’ı hiçbir duruşmada yalnız bırakmayan operatör doktor Serdar Erkan, ailenin doktoru olarak biliniyor.  Mustafa Serdar Erkan’ın yeni yönetimde nasıl bir görev alacağı ise merak konusu.

Cumhurbaşkanı Gül’e yakın

Talat YILMAZ

O da Ak Parti hükümetine yakın bir isim olarak gösteriliyor. Daha önce Kızılay Genel Müdürlüğü de yapan bir bürokrat. Fenerbahçe’nin her kongresinde divan başkanlığı yapan Talat Yılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığı ile bilinen bir isim. TFF’nin yönetiminde de yer alan Talat Yılmaz, Fenerbahçe Yönetimi’ne seçildiği için federasyondaki görevinden birkaç gün içerisinde ayrılacak.

Haberin Devamı

O da bir avukat

Tolga Deniz AYTÖRE

TÜRKİYE’nin önemli spor hukuk-çularından biri. Eski Tahkim Kurulu Başkan Vekili olan Deniz Aytöre, Şekip Mosturoğlu ile aynı dönem İstanbul Hukuk Fakültesi’nde okumuş. Aytöre aynı zamanda şike davası sürecinde sarı lacivertli kulübe danışmanlık yapan avukatlardan.

Mali uzmanı

Tahir PEREK

F.BAHÇE’de daha önce de yöneticilik yapmış bir isim olan Tahir Perek’in siyasi geçmişi var. ANAP’a yakın bir isimdi.  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun olan Tahir Perek, Fenerbahçe’nin mali işlerine bakacak.

Topbaş’ın oğlu

Hüseyin E.TOPBAŞ

FENERBAHÇE Yönetimi’nde geçtiğimiz dönem yedek üye olarak görev yapan Hüseyin Ersan Topbaş bu dönemde asil üye olarak görevinde devam edecek. İstanbul BŞB başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu olan Hüseyin Ersan Topbaş yeni dönemde daha aktif bir görev üstlenecek.

Haberin Devamı

Abdullah Kiğılı:Başkan vekilliği beklemiyorum

FENERBAHÇE’nin yeni yönetiminde kimin başkan vekili olacağı merak konusu. Nihat Özdemir’in ayrılmasından sonra bu göreve Abdullah Kiğılı’nın getirileceği ileri sürülmüştü. Kiğılı, dün NTV’ye yaptığı açıklamada, “Başkan vekilliği görevinin bana verilmesini beklemiyorum. Hangi görev verilirse o konuda kulübe hizmet ederim. Burada önemli olan rütbe değil, hizmettir” dedi.

Artık şirketlerine yoğunlaşacaklar

Fenerbahçe’nin yeni yönetim kurulu, sürpriz isimlerle dolu olsa da kulüp, Türkiye’nin önde gelen iş adamlarını kaybetti. Yeni yönetim kurulu listesinde yer almayan Ali Koç, Nihat Özdemir, Cihan Kamer ve Serhat Çeçen
artık şirketlerindeki işlerine yoğunlaşma kararı aldı. Özellikle geçtiğimiz temmuz ayından beri yaşanan şike operasyonu nedeniyle kendi işleriyle ilgilenemediklerinden yakınan yöneticiler, son anda yeni yönetimde yer
almadı.

Haberin Devamı

Her biri kendi alanında lider isimler

Fenerbahçe’nin yeni yönetimine girmekten vazgeçen Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Atasay Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer ve Çeçen Şirketler Grubu’nun varislerinden Serhat Çeçen’in şirketlerinin 2011 yılı ciroları toplamı 80 milyar lirayı geçiyor.

6 isim gitti, yerlerine 8 üye geldi

Fenerbahçe’nin yeni yönetim kurulu listesinde ise daha çok mühendis, doktor, müteahhit muhasebeci, avukat ve şirket yöneticileri yer alıyor. Bu yeni yöneticilerden 3’ü iktidara yakın isimler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürünün oğlu Ahmet Ketenci, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakın bir isim olan Talat Yılmaz yeni yüzler olarak yönetimde yer alırken, bir önceki yönetimde yedek üye olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir  Topbaş’ın oğlu Hüseyin Avni Topbaş ise asilliğe terfi etti. Bir önceki 3 yıllık görev süresini iki yöneticinin ayrılmasıyla 20 kişiyle tamamlayan yönetim kurulundan 6 isim çıkarken, 8 yeni isim yönetime dahil oldu.

Haberin Devamı

Yenilerden en zengini İsfendiyar Zülfikari

Yeni yönetime giren isimler içerisinde en önemli iş adamı İsfendiyar Zülfikari. Zülfikarlar Grubu’nun genç patronu İsfendiyar Zülfikari’nin en büyük hedefi ise şirketlerini 2016’da 10 milyar dolar cirosu olan dev bir yapıya kavuşturmak. Zülfikari’nin şirketleri ise bugün enerji, lojistik ve kimya sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Forbes Dergisi, onu Türkiye’nin 66. zengini olarak açıkladı.

BIRAKIP GiDENLER

80 milyar liralık dev, Fenerbahçe’yi bıraktı

Türkiye’nin en zengin ailesinin veliahtı

Koç, ailesi istemeyince görevinden ayrıldı-75 Milyar TL

ALİ Koç, Fenerbahçelilerin en çok sevdiği yöneticilerinden biriydi. Koç Ailesi 8 milyar doların üzerindeki servetleri ile Türkiye’nin en zengin ailesi durumunda. Koç Holding’in 2011 cirosu 75 milyar lira. Ali Koç, Holding’teki görevleri nedeniyle ailesi ve çok sevdiği halası Semahat Arsel’in  ısrarı üzerine Fenerbahçe Yönetimi’nden ayrıldı.

Limak Şirketler Grubu’nun patronu

Özdemir ülkenin etkili müteahhitlerinden -4.5 Milyar TL

FENERBAHÇE’de uzun yıllar yöneticilik ve başkan vekilliği görevlerini üstlenen Nihat Özdemir, ülkenin önemli müteahhitlik şirketlerinden birinin patronu. Limak Şirketler Grubu’nun yönetim kurulu başkanı olan Nihat Özdemir, Türkiye’nin en zengin 72. iş adamı konumunda. 500 ila 750 milyon dolarlık servetiyle ülkenin sayılı iş adamlarından biri olan Özdemir’in şirketi Limak Holding’in 2011 cirosu 4.5 milyar TL.

Atasay Kuyumculuk’un sahibi

Cihan Kamer, TFF ile ilişkileri yürütüyordu-460 Milyon TL

İKTİDARA yakın isimlerden biri olan Cihan Kamer, Atasay Kuyumculuk’un sahibi. Sarı lacivertli kulüpte yalnızca bir dönem görev yapabilen Cihan Kamer, şike soruşturması süresince Fenerbahçe ile TFF arasındaki görüşmeleri yürüten isimdi. Kamer’in şirketi Atasay Kuyumculuk’un cirosu 460 milyon TL. Kamer’in adı bir dönem başkan adaylığı için de geçmişti.

3 Temmuz sonrası Fener’e destek vermişti

Serhat Çeçen geleceği parlak bir iş adamı-1.5 Milyar TL

ÇEÇEN Şirketler Grubu’nun varislerinden Serhat Çeçen, ailesine ait şirketler grubunda görev yapıyor. Fenerbahçe’nin 3 Temmuz sonrası finansal olarak ayakta durmasını sağlayan isimlerden biri olan Çeçen’e ait şirketler grubunun yıllık cirosu yaklaşık 1. 5 milyar TL. Genç yaşına rağmen önemli bir görev üstlenen Çeçen’in geleceği bir hayli parlak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!