Dedesinin emekli maaşıyla olimpiyat hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Dedesinin emekli maaşıyla olimpiyat hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2010 11:00

Antalyalı milli atlet Nimet Karakuş, Türkiye Elektrik Kurumu'ndan emekli dedesi 72 yaşındaki Osman Kayhan'ın aldığı 830 TL'lik emekli maaşıyla olimpiyatları hedefliyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sporcusu, Avrupa ve Dünya Liseler Şampiyonu 16 yaşındaki Nimet Karakuş, hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor. 25 Aralık'ta sona erecek Milli Takım Kampı çalışmalarını yine kendisi gibi Antalyalı olan antrenörü Alper Başyiğit nezaretinde sürdüren Nimet Karakuş, Kepez İlçesi'nde dedesine ait 2 odalı gecekonduda, işsiz babası, ev hanımı annesi ve 20 yaşındaki ablasıyla birlikte yaşıyor. Nimet Karakuş, antrenöründen aldığı 1 saatlik izinle evini ziyaret etti. Zaman zaman berber dükkanlarında kalfa olarak çalışan babası Bayram Karakuş, ev hanımı annesi Hatice Karakuş ile sohbet eden Nimet Karakuş, en fazla zamanını dedesine ayırdı. Kanserden ölen anneannesinin adını taşıyan Nimet, bu nedenle dedesinin gözbebeği. Osman Kayhan'ın ellerini öpen başarılı sporcu, kendisine en büyük desteği veren dedesine şükran borçlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Nimet Karakuş, "Ben bugünlere geldiysem bunda dedemin ve antrenörümün büyük katkısı var. Antrenörüm şampiyonalara daha iyi hazırlanmam için 3 yıl önce 25 bin TL kredi çekti ve hala 6 ay borcu kaldı. Dedem de 18 yıldır emekli maaşını evimize ve bana harcıyor" dedi.

Baba Bayram Karakuş, işsiz olmasından dolayı kızına maddi olarak destek olmadığını söyledi. Ev hanımı olan anne Hatice Karakuş ise kızının başarısı için saçını süpürge ettiğini belirtti.

Dede Kayhan ise "Ben gençliğimde zor şartlarda güreş yaptım. 13 yıl önce eşim öldükten sonra tüm sevgimi eşimin adını taşıyan torunuma verdim. Ölmeden önce torunumun olimpiyatlarda ay yıldızlı bayrağı dalgalandırdığını görmek istiyorum" dedi.

Antrenör Alper Başyiğit ise Nimet Karakuş'un gelecekte tüm dünyanın konuştuğu çok başarılı bir sporcu olacağını söyledi.

SPOR HAYATI BAŞARIYLA DOLU

Son 2 yıl içinde 100 (11.94) ve 200 (24.10) metrede 13 kez Türkiye rekoru kıran Nimet Karakuş, Avrupa Şampiyonluğu'nun yanısıra geçen yıl Estonya'da yapılan Dünya Liseler Şampiyonası'nda Akdeniz Lisesi'ni şampiyonluğa taşıdı. Bu yılın Temmuz ayında Kanada'da yapılan Dünya Gençler Şampiyonası'nda 200 metrede yarı final koşan ve 14'ncü olan Nimet Karakuş, böylece Türkiye'de Cumhuriyet tarihinde Dünya Gençler Şampiyonası'nda yarı final koşan tek sporcu olarak tarihe geçti. Yıldızlar kategorisinde olmasına rağmen, (A) Milli Takım'a alınan Nimet Karakuş, Avrupa Kupası'nda Norveç'te 100 metrede koştu. Gelecek yıl Temmuz ayında Estonya'nın Tallin şehrinde yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonası'nda Milli Takım'ın gururu olmayı hedefleyen Nimet Karakuş, 100 ve 200 metrede ilk 3'ü hedefliyor. Türkiye'ye bu alanda ilk kez madalya kazandırmayı amaçlayan genç sporcu, olimpiyatlarda final koşmayı hayal ediyor. 2012 veya 2016'daki olimpiyatlarda mutlaka derece almayı hedeflediğini belirten Nimet Karakuş, bunun için de aralıksız çalıştığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!