Dedesi ve babaannesi sakız fidanlarında yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Dedesi ve babaannesi sakız fidanlarında yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2018 10:55

Dedesi ve babaannesi sakız fidanlarında yaşayacak

Haberin Devamı

TİCARETLE uğraşan işadamı Sabri Aksüyek, hiç tanımadığı, mezarlarını dahi bilmediği dedesi Salih Zeki Tansık ve babaannesi Edibe Aksüyek anısına Ege Orman Vakfı ile işbirliği protokolü imzalayarak 200 sakız fidanına hayat verdi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ile protokole imza atan Sabri Aksüyek, Girit doğumlu olan dedesi ve Yanya doğumlu babaannesinin, İzmir'in Çeşme ilçesinde Çiftlikköy-Kocadağ mevkiinde 200 sakız fidanında yaşayacağını, bundan böyle dedesi ve babaannesinin mezarlarını ziyaret etmek istediğinde sakız  ağaçlandırma sahasına gideceğini söyledi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Sabri Aksüyek'e bu anlamlı bağış için teşekkür ederek, sakız ağaçlandırma projesinin İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile devam ettiğini söyledi. Gençol, "Sakız biliyorsunuz çok özel bir ağaç.  Sakız ağaçlandırma projemize destek olarak hem yitirdiklerinizi sakız ağaçlarında yaşatıp hem de ülke ekonomisine katkıda bulundunuz. 5 yıl boyunca damlama sulama sistemleri ile bakımları yapılacak. 7 yıl da fidan bakımları devam edecek" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!