Rock müziğin efsane ismi David Bowie öldü!

Güncelleme Tarihi:

Rock müziğin efsane ismi David Bowie öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 14:53

Rock müziğinin efsane ismi David Bowie hayatını kaybetti. İngiliz şarkıcı yaklaşık 1.5 yıldır verdiği kanser mücadelesine yenik düştü. Sanatçı, tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün hayata gözlerini yumdu. Peki; David Bowie kimdir?, David Bowie en iyi şarkıları nelerdir? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Glam ve hard rock gibi müzik dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan David Bowie, 18 aydır kanser tedavisi görmekteydi. 69 yaşındaki ünlü rockçının geçtiğimiz gün sabah saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Babasının ölüm haberini Twitter hesabı üzerinden duyuran yönetmen oğlu Duncan Bowie, "David Bowie, kanserle 18 aylık cesur mücadelesinin ardından, ailesi yanındayken bugün huzurlu bir şekilde hayata veda etti. Bu kaybı hepinizin paylaştığınızı biliyoruz; ancak yas dönemleri süresince ailenin mahremiyetine saygı göstermenizi rica ediyoruz" diyerek altına da babası ile çektirdiği çocukluk fotoğrafını paylaştı.

Rock müziğin efsane ismi David Bowie öldü

Haberin Devamı

Ünlü İngiliz şarkıcı 7 şarkıdan oluşan “Blackstar” isimli son albümünü geçtiğimiz geçtiğimiz 8 Ocak günü 69. doğum gününde çıkarmıştı. Sanatçı son konserini ise 2006 yılında New York’ta yapmıştı.

David Bowie’nin 1969 yılında çıkardığı “Space Oddity” isimli şarkısı müzik kariyerinde dönüm noktası olmuştur. Bunun ardından 1977 tarihinde çıkardığı “Heroes” isimli şarkısı ise ADB’de yaşanan 11 Eylül saldırıları nedeniyle bir marş olarak kabul edilmiş ve her anma töreninde bu şarkı söylenmiştir.

Rock müziğin efsane ismi David Bowie öldü

David Bowie Kimdir?

8 Ocak 1947 Brixton doğumlu ve asıl adı David Robert Jones olan İngiliz şarkıcı David Bowie, şarkı yazarı, aktör, dansçı ve prodüktör.

Müzik kariyerine 1969 yılında çıkardığı “Space Oddity” isimli albümü ile başlayan David Bowie, ilk albümü ile İngiltere listelerine 5 numaradan giriş yapmıştır.

Ardından çıkardığı “The Man Who Sold the World, The Rise And Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars” gibi albümler müzik piyasında büyük başarılara imza atmıştır.

Sanatçı aynı zamanda oyunculukta da oldukça başarılı işler yapmıştır. The Hunger, The Man Who Fell to the World, Merry Christmas, Mr. Lawrence, The Prestige, Twin Peaks: Fire Walk with me gibi filmlerde sevenleri ile buluşmuştur.

Haberin Devamı

1962 yılında bir kavgaya karışan David Bowie, gözünden ağır yaralanmış, yapılan tedavi sonucunda üst göz kapağı ve irisi diğer gözünden farklı bir görünüm almıştır. Gözlerinin birbirinden farklı olması birçok hayranı tarafından büyük ilgiyle karşılanmıştır.

Ünlü model Iman ile evlenen Dawid Bowie, hayatı boyunca yaptığı işlerle ve çıkardığı sayısız albümlerle büyük başarılara imza atmıştır.

Sanatçı 1.5 yıl önce yakalandığı kansere yenik düşerek 10 Ocak 2016 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

BAKMADAN GEÇME!