Daum’a 7 gün süre

Güncelleme Tarihi:

Daum’a 7 gün süre
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

GELMEK İSTİYOR

F.Bahçe'nin ısrarla almak istediği Christoph Daum'un sarı lacivertli takıma gelmek istediği öğrenildi. Kulübüyle 2001 yılına kadar sözleşmesi bulunan Alman çalıştırı için sarı lacivertli yönetim yoğun çaba harcıyor.

Zaman azalıyor

F.Bahçe yönetimi Leverkusen Teknik Direktörü Daum'a 7 gün süre verdi. Daha başkan Aziz Yıldırım ile prensipte anlaşan ve ‘‘Kulübümü ikna ederseniz gelirim’’ diyen Alman çalıştırıcı ile görüşmelerini sürdüren yönetim, 7 gün içinde transferi çözümlemek istiyor.

4 aday var

Türkiye'de çalışmak istediğini dile getiren Daum ile yapılan görüşmede, ‘‘Külübünü sen ikna et. Maddi açıdan ne gerekirse yapacağız. Yeterki tercihi kulübüne bildir’’ dendi. Bu arada Daum'un alternatiflerinin de sırasıyla Trapattoni, Zaccaroni, Capello ve Parreira olduğu öğrenildi.

Fenerbahçe Koleji'nde Kitap günü

Fenerbahçeli futbolculardan Uche, Oulare, Ömer ve Gökhan, Özel Fenerbahçe Koleji'nin 2. Geleneksel Kitap Haftası etkinliklerine katıldı. Yazar Nezihe Aras'ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi öncesi, minik öğrencilerle biraraya gelen sarı-lacivertli futbolcular, gösterilen ilgiden memnun kaldı.

Afrikalılar için izin girişimi

Fenerbahçe'de milli takımlarına çağrılan Ganalı Johnson ve Preko ile Gineli Oulare'ye izin alınması için yönetim harekete geçti. 3 futbolcunun bu hafta oynanacak Antalyaspor maçı öncesinde kampa katılması gerekiyor. Yönetim faks yoluyla girişimlerde bulunarak üç futbolcu için izin almak istiyor. Bu arada Yunanistan maçı için ülkesine giden Moldovan'ın yarın dönmesi bekleniyor.

Fener'e yeni liste

Yönetime verilen listede Avrupa'nın ünlü isimleri yeralıyor. Fiyatları araştırılan bu oyuncular için son kararı yeni teknik direktör verecek.

Kimler yok ki

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları giderek hızlanıyor. Dün Dereağzı Tesisleri'ne gelen menajer Şükrü Kaya, Futbol Şubesi Sorumlusu Selim Soydan'a 10 ünlü yabancı oyuncunun ismini verdi. Teknik direktör konusunda karar aldıktan sonra yabancı oyuncu tercihini belirleyecek olan yönetim, bu aradaki sürede ünlü oyuncuların fiyatlarını öğrenmek için kolları sıvadı.

Hooijdonk da var

Selim Soydan'a verilen listede Fiorentinalı Rui Costa, Milan'dan Zanetti ve Albertini, Roma'dan Nakata, Vitesse'den Hooijdonk, Real Oviedo'dan Peter Möller, Rijeka'dan Boban, Smith ve Basko Balaban, Bologna'dan da Ventola gibi ünlü yıldızların isimleri bulunuyor. Bu arada Hollandalı Hooijdonk'un maliyetinin 6 milyon dolar olduğu öğrenildi.

Yerli listesi

Sezon sonunda yepyeni bir kadro kurmayı amaçlayan yönetim ayrıca yerli futbolcu arayışlarını da sürdürüyor. Gaziantepli Erhan Albayrak, Mustafa, G.Birliği'nden Ümit Özat, Ümit Karan, Denizli'den Yusuf, Samsunspor'dan Serkan, Antalyaspor'dan Zafer ile temasa geçen yönetim bu futbolcular ile büyük ölçüde anlaşmaya vardı ve yeni hocanın onayını bekliyor.

Murat Yakın'a FIFA'dan darbe

FIFA, sözleşmesi sona ermeden Fenerbahçe'den ayrılan ve Almanya'nın Kaiserslautern takımı ile anlaşan Murat Yakın'a, ağır para cezası verdi. Statü Komitesi Yakın'ın Fenerbahçe'ye 300, FİFA'ya da 150 bin mark ceza vermesini kararlaştırdı. 150 bin markın depremzedelere bağışlanacağı öğrenildi.

Öte yandan, 2 Ocak 2000 tarihinde Murat Yakın ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Almanya'nın Kaiserslautern Kulübü ise Fenerbahçe Kulübü'ne tazminat ödeyecek. İki kulüp arasında yapılacak görüşmeler sonunda bonservis bedeli belirlenecek. Pazarlıktan sonuç çıkmaması halinde son kararı FIFA verecek.

Moshoeu neşe saçtı

F.bahçe'nin Güney Afrikalı yıldızı John Moshoeu, dünkü antrenmanda arkadaşlarına neşeli bir çalışma yaptırdı. Sabah düz koşu sırasında liderlik yapan Moshoeu, kendine has hareketlerini tatbik ettirdi ve sarı lacivertliler keyif içinde düz koşu yaptı. Galatasaray galibiyetiyle moral bulan Fenerbahçeli futbolcular, uzun süredir ilk kez neşeli bir idman yaparken Moshoeu da arkadaşlarının sevincine ortak oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!