Daum: 3 tane futbolcu istedim

Güncelleme Tarihi:

Daum: 3 tane futbolcu istedim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2013 18:06

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Daum, "Bu yılı galibiyetle bitirmek istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Takımın son durumu hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Daum, "Kadromuza baktığınızda Şener arkadaşımız kadroya girebilecek. Bizimle birlikte Gaziantep'e gelecek. Göründüğü gibi maalesef Basser oynayamayacak durumda. Belluschi son haftalarda problemi var. Ağrılarına rağmen kendisini takıma veriyor. O da bizimle birlikte Gaziantep'e gelecek. Pinto arkadaşımız idmanlara çıkamadı. Onun da sakatlığı sürüyor. Bizim için bu yılı galibiyetle bitirmek çok iyi olacak. Son haftalarda üzerine koyduk. Bunun devamını görmek istiyoruz. Gaziantep'te 3 puan almak istiyoruz. Gaziantep'in kadrosunda forvet oyuncuları gerçekten güçlü. Bu maçı 3 puanla bitirirsek sezon içinde yaşadıklarımıza bakıldığında iyi olur diye düşünüyorum" diye konuştu.


"50-60 FUTBOLCU İZLEDİK"
Genel Direktör Ayhan Barışıcı'nın istifası ve transferdeki son durumu değerlendiren Daum şunları söyledi: "Ayhan Barışıcı hakkında şunları söyleyebilirim; gerçekten onu seviyor ve sayıyorum. Bizim için onun görevi çok önemliydi. Dışarıda olan gruplarla kulüp içi iletişim adına çok iyi işler yaptı. Kendisi de çok tecrübeli olduğu için takıma da bu yansıdı. Takım içinde çok iyi bir iletişim içinde oldu. Özellikle Türk futbolcularla. Kulüp için iyi işler yaptı. Barışıcı ile birlikte çalıştığımdan dolayı mutluydum. Kupa maçının tarihini henüz bilmiyoruz. Bizim için çok önemli bir süreç. En kısa zaman içerisinde yeni transferler katıldığında bize güç katacaktır ve hedeflerde bize yardımcı olacaklardır. Bizim kendi scouting ekibimizde sayın Tarkan Batgün ile birlikte çalışma içerisindeyiz. Çok iyi çalışıyorlar. Benim de uluslararası bağlantılarım olduğu için futbolcular hakkında bilgileri aldık ve bunları sunduk. Batgün ile birlikte 50-60 futbolcu izledik. Analizlerini yaptık. Bazı futbolcular yetersiz görüldü. Bu konuda çok büyük çalışma içerisine girdik. Bunları yönetime de sunduk. Ülke içinde de aynı şekilde Kemal Batmaz hocamız çalışmaya girdi ve isimler sundu. Biz gerçekten orada çok önemli çalışmalar içerisindeyiz. Güvenilir işler yapıyoruz. Kendim sportif olarak sorumluyum, diğer tarafta yönetimin işi."


"3 TANE FUTBOLCU İSTEDİM"
Bir gazetecinin, "Yönetime verdiğiniz listede kaç oyuncu yer alıyor?" sorusuna tecrübeli teknik adam, "Ben çoğul futbolcular adına kaliteyi tercih ettiğimi söylediğim doğru. Büyük kaliteyi kazandırabilirseniz, futbolcu transfer sayısını düşürebilirsiniz. Bunları yaptığınız zaman ikinci dönem transfer zamanı yapılması gerekiyor. Fernandao transferi kesinleşti. Ondan ziyade 3 tane istediğim futbolcu var. Bunların arasında 2 tanesi alınırsa gerçekten mutlu olurum. Bizde sözleşmesi devam eden futbolcularımızın geleceği ile ilgili bizimle konuşma yapabilirler. Futbolculardan Hakan Aslantaş bana geldi. Onunla görüştük. Sezon sonunda mukavelesi bittiğini ve kuşkuları olduğunu söyledi. Takımdan ayrılmak istediğini bana iletti. Bizde forma şansı bulamayan arkadaşlar, Okan ve Emre Pehlivan gibi. Onlarla da görüşeceğiz. Birlikte oturup karar vereceğiz. Batalla arkadaşımızın Bursaspor'da oynamak istemediğinden dolayı transfer çalışmaları içinde görüşmemiz olacak. Pinto ile açık bir görüşmemiz olmadı. O yüzden benim söylediklerim spekülasyon olabilir ama görünen takımdan gideceği. Onunla da oturup çözüm bulacağız. Diğer futbolculardan bir şey duymadım. Sözleşmeli futbolcularımızla devam edeceğiz. Bir yere verme adına bir durum yok. Biz kimseyi göndermiyoruz" yanıtını verdi.


"GÖREV VERİLDİ, İYİ OYNADI"
"Sestak'ı bu kadar neden beklentiniz?" şeklindeki soruya Daum, "Bir sürü faktör var. İlk maçında zaten direk oynadı. Eskişehirspor maçında ilk 11'deydi. Çok geç takıma girmedi. İlk müsabakasında direk takımda kendisini buldu. Bizim yabancı kontenjanımız var. 6 yabancıyı kadroda bulundurma şansım vardı. Basser de belirli bir dönem oynamadı. Sestak da sınıra takıldı. Geçmişe bakıldığında Batalla, Belluschi ve Pinto iyi işler yapmış olan arkadaşlarımız. Onları da oynatmak istedim. Kalecimiz Frey, sol bekimiz Taiwo ve Civelli ile 6 yabancı oluyordu. Milli Takım olayları da vardı. Kendisini takımda bulacaktı araya sakatlık girdi. Görev verildi ve çok iyi oynadı. Önemli olan bu. Bunu da yabancı arkadaşlarımızdan bekliyoruz. Sestak profesyonelce davrandı ve iyi bir örnektir. Diğer arkadaşlar da bunu yapmak durumunda" cevabını verdi.


"TUNCAY ÖNEMLİ BİR FUTBOLCUDUR"
Tuncay Şanlı ile ilgili yöneltilen soruya ise Christoph Daum, "Benim sözleşmelerle ilgili bilgim yok. Futbolcuların sözleşmelerini benim önüme koymuyorlar. Dışarıda olan arkadaşlarımız içeride olan Tuncay'ı görmüyor. Takım içinde büyük bir fonksiyonu olduğu dışarıdan görülmüyor. Tuncay'ı göklere çıkarmak istemiyorum ama kariyerine bakıldığında milli takım kaptanlığı yapmış, şampiyonluklar yaşamış bir arkadaşımız. Buraya geldiğinde Bursa için de seviçli bir durumdu. Fenerbahçe-Bursaspor maçında golü attıktan sonra sevinmedi. Bundan sonra da tepkiler oldu ve devamı geldi. Gerçekten takım içerisindeki arkadaşlık ve birlik için Tuncay Şanlı çok önemli bir futbolcudur. Takım içinde bir kaptan gibi ruhu oluşturma adına büyük katkıda bulunuyor. Bugün Tuncay'ın maç başı ile ilgili sıkıntı, finansal sıkıntısı söz konusu değildir. Bunu gülerek karşılıyorum. Kimseyi suçlamıyorum bu konuda. Fakat Tuncay için bu önemli olduğunu sanmıyorum. Deplasmanlarda odak noktası olan bir futbolcu. Onu da oyuna sokarak mükafatlandırıyoruz. Tuncay gibi bir karaktere bunları söylemek üzücü. O bunları haketmiyor" yorumunda bulundu. "Tuncay'ı teknik ekibinize almayı düşünüyor musunuz?" sorusunu ise Daum, "Buna Tuncay karar vermeli. Medyada ve televizyonda daha iyi işler yapabilir. Neden böyle zorlu bir meslek seçsin. Tümer Metin gibi yorum yapmak farklı, sahada bulunmak farklı. Kariyeri çok iyi. 10 sene sonra televizyonda da neden yorum yapmasın" şeklinde yorumladı.


GAZETECİLER ZİYARETÇİ KARTLARINI BIRAKTI
Öte yandan Bursaspor'u takip eden gazeteciler kulübe girişte kendilerine verilen ve üzerinde 'Ziyaretçi' yazan kartlara tepki gösterdi. Daum'un basın toplantısı öncesinde kartları masaya koyan basın mensupları, konuyla ilgili şikayeti dile getirirken Daum şunları söyledi: "Sizin için en rahat ortamı nasıl yaratabiliriz. 5-6 kez böyle bir şey başımıza geldi. Basından geldiklerini söylediler ve güvenlik bu kişileri içeriye aldı. Basınla alakası olmayan insanları tesislerimizde bulduk. Lütfen rica ediyorum bunu kişisel olarak görmeyin. Biz burada en iyi şekilde nasıl organize edeceğiz onu düşünüyoruz. Bizim medyadaki arkadaşlarla görüşün ve sizin için en iyi ortamı nasıl yaparız bunu sunmak istiyoruz. Bizler için güven çok önemli. Siz burada işinizi yapıyorsunuz. Biz sizleri dost olarak karşılamak istiyoruz. Özür dileriz. Kesinlikle iyi bir çözüm bulacağımıza söz veriyoruz."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!