Datça’da ‘İzmaritsiz Sahil’ Projesi Başlatılacak

Güncelleme Tarihi:

Datça’da ‘İzmaritsiz Sahil’ Projesi Başlatılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 00:16

DATÇA'DA İZMARİTSİZ SAHİL PROJESİ BAŞLATILDI

Datça sahillerinde vatandaşlar tarafından yerlere atılan sigara izmaritleri yapılacak bir proje ile toplanacak.
Muğla ilinin 1480 kilometre sahil bandında yapılan turizm faaliyetleriyle ekonomisine büyük katkılar sağlıyor ancak turizm faaliyetlerinin en önemli ayağını temizlik oluşturuyor.
Özellikle sahillerde denize giren vatandaşların denizden çıktıktan sonra dinlenirken ve güneşlenirken içtiği sigaraların izmaritini kumsallara atması sonucu Datça sahillerinin hızla kirlenmesi Datça belediyesini ve sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Datça Hava Radar Mevzi Komutanı Hava Albay Erdal Maviş, bu konuyla ilgili olarak ilk toplantıya öncülük etti.
Hava Radar Mevzi Komutanlığında izmarit konusu ve alınacak önlemlerle ilgili olarak bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Datça Radar Mevzi Komutanı Albay Erdal Maviş, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV) Başkanı Zehra Karaman, Datça Kent Konseyi Başkanı Orhan Keskinsoy, Datça’da görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı. Toplantıda sahillerim izmaritlerden temizlemek için yapılması gereken faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda ağırlıklı konu olarak sahillerin daha temiz hale gelmesi ve izmaritlerin yerlere atılmaması için yapılabilecek faaliyetler hakkında görüşler alındı. Esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapılarak yarışlar düzenlenmesi ayrıca kabahatler kanununa göre yerlere izmarit atanlara para cezası uygulanması da istendi.
Datça belediye başkanı Gürsel Uçar yerlere izmarit atarak çevreye kirletenlere karşı kabahatler kanunun 41. maddesi uyarınca cezai işlem uygulanacağını belirtti. Sahillerin izmaritlerden temizlenmesi amacıyla Muğla ili ve deniz sahili bulunan ilçeleriyle birlikte bu projenin gerçekleştirilmesi önerisi kabul edildi bu amaçla Datça Belediyesi diğer belediyelerle temasa geçerek bu projeyi birlikte uygulama kararı alındı. Kurul ilk faaliyetini Eylül ayı başında uygulayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!