Datça, Badem çiçeği festivaline hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Datça, Badem çiçeği festivaline hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2018 12:35

Datça, Badem çiçeği festivaline hazırlanıyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde 16-18 Şubat tarihleri arasında, 'Badem Çiçeği Festivali' düzenlenecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça Belediyesi ve Datça Kaymakamlığı ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla, sivil inisiyatif öncülüğünde gerçekleştirilecek olan festival 3 gün sürecek. Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Tertip Komitesi ve Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında festival hakkında bilgi verdi. Datça adına yapılan her etkinliğin, Datçalılarla beraber yapılması gerektiğini belirterek, "Badem Çiçeği festivalini de,  çoğunluğu gençlerden oluşan Datçalılar'la beraber yapacağız" dedi.

Cumhuriyet Meydanı, Palamutbükü ve Eski Datça olmak üzere üç ayrı noktada düzenlenecek olan etkinlikler için hazırlıkların tamlandığını ifade eden Başkan Uçar, "Datça'da, badem ağaçları Ocak ayı boyunca çiçek açar. Şubat ayında ise tüm badem ağaçları çiçeklenir. 16-17 ve 18 Şubat günlerinde badem çiçeklerimiz doruk zirvesine ulaşacak, her yer beyaza bürünecek. Festivale katılan konuklarımızla birlikte, baharı Datça'da karşılayacağız" dedi.

Tertip Komitesi adına konuşan Özge Atalay ise Türkiye'de ilk kez badem çiçeği festivali düzenleneceğini belirterek, "Bozulmamış doğasıyla, yeşiliyle, mavisiyle her daim görenleri kendine hayran bırakan Datça Yarımadası, bu kez badem çiçeği festivali ile konuklarını ağırlayacak. Etkinlikler, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı ile Palamutbükü ve Eski Datça sokaklarında düzenlenecek. Bu alanlarda badem ve badem ürünlerinin satışa sunulacak. Badem üreticileri kendi ürünlerini tanıtacak. Takı ve hediyelik eşya stantları kurulacak. Yöresel halk dansları gösterileri ve müzik dinletileri yapılacak. Festivalin en ilgi çekecek etkinliklerinin başında, Datça Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşecek olan 'Badem Çiçeği Festivali Fotoğraf Yarışması' geliyor. Yarışmaya, ziyaretçiler tur boyunca çektikleri badem çiçeği fotoğrafları ile katılabilecekler" dedi.

Atalay, ayrıca ziyaretçilerin tercihlerine göre; Knidos - Palamutbükü, Hızırşah - Eski Datça ve Bağ Turu gibi etkinliklerin, üç gün boyunca merkezden hareket edecek transfer araçları ile düzenleneceğini belirtti.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

 FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!