DarneL: "CEV organizasyondan memnun"

Güncelleme Tarihi:

DarneL: CEV organizasyondan memnun
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2013 17:41

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı Genel Menajeri Orkun Darnel, ev sahipliği yaptıkları CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nin çok başarılı gerçekleştirildiğini, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) yetkililerinden olumsuz bir yorum almadıklarını bildirdi.

Darnel, Vakıfbank'ın şampiyon olduğu, Galatasaray Daikin'in dörtlü finale katıldığı organizasyonun sorunsuz geçmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Darnel, “Şansımıza final sırasında burada CEV İcra Kurulu Toplantısı vardı. Dolayısıyla bütün icra kurulu üyeleri buradaydı. Son yılların en başarılı organizasyonlarından biri oldu. CEV yetkilileri de bunu belirttiler. Onlardan tek bir negatif yorum almadık, sürekli övgüde bulundular. Dünyanın en önemli kulüp organizasyonun altından sorunsuz kalktığımız için mutluyuz. Ümit ediyorum ki bu başarılı organizasyon, ülkemizin olimpiyat adaylığına önemli katkı sağlar” dedi.

Orkun Darnel, Dörtlü Final'de mutlu sona ulaşan Vakıfbank'ın şampiyonluğuna değinerek, bu başarının uzun süreli bir planlanma ve çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı. Darnel, sözlerine şöyle devam etti: “Öncellikle Vakıfbank'ı tebrik etmek istiyorum. Sonuna kadar hak ettiği bir şampiyonluk kazandı. 5 senedir sabırla bir yandan oyuncu yetiştirerek, bir yandan mevcut oyuncularının performansını yükselterek, bir yanda da önemli yabancı oyuncular getirerek bir yapı oluşturdular. Bazı zorluklarla karşılaşmalarına rağmen istikrarı bozmadılar. Örnek alınacak bir kulüp gibi, ders kitaplarında gösterilebilecek nitelikte doğru bir yönetimle buralara geldiler. İnşallah biz de çıktığımız bu yolda hedefler ve benzer planlar içerisinde aynı başarılara imza atarız.”

Orkun Darnel, Galatasaray Daikin'in Dörtlü Final'deki performansından genel olarak memnun kaldıklarını di ifade ederek, şöyle konuştu: “Oynadığımız iki maçtaki performansımız farklıydı. Vakıfbank maçında bence çok iyi voleybol oynadık. Vakıfbank'ın hocası ve oyuncularının da belirtiği gibi belki bu sezon en çok zorlandıkları karşılaşma oldu. 3-0 bitti, ama özellikle ilk ve üçüncü set çok çekişmeli geçti. Taraftarlarımızın da desteğiyle takımımız müthiş bir maç oynadı. Unendo Yamamay maçı için bunları söyleyemeyiz. Vakıfbank maçından sonra 15-16 saat oyuncularımıza terapi yaptık. Çünkü moralleri çok bozulmuştu. Üçüncülüğün de çok önemli olduğunu onlara belirtmeye çalıştık. Onlar maçın üçüncü setinde bunun farkına vardılar. O zaman iyi bir geri dönüş yaptık. Ama yine ufak bir iki hatayla tie-break setini kaybettik. Canları sağ olsun, inşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel olur.”

“Vakıfbank gibi yapmak istiyoruz”
Orkun Darnel, bu sezon ilk kez mücadele ettikleri CEV Şampiyonlar Ligi'nde ortaya koydukları performansın umut verici olduğunu belirterek, “Şampiyonlar Ligi'ne ilk defa katılıp, grubu lider bitiren takım yok. Biz bunu başardık. Takımımızın başarısını kimse yadsıyamaz. Biz her sene çıtayı biraz daha yükselteceğiz. Vakıfbank gibi yapmak istiyoruz. Bir hamlede yukarı çıkmanın bedeli ağır olur. Ayrıca orada kalmak için önemli bütçe lazım. Haliyle o bütçeleri oluşturmadığınız zaman düşüş çok sert oluyor. O yüzden adım adım ilerleyerek ve alttan oyuncu yetiştirerek bu başarıyı elde etmek lazım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!