Darıca'da farklı Ramazan akşamları

Güncelleme Tarihi:

Darıcada farklı Ramazan akşamları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 18:34

Darıca'da farklı Ramazan akşamları

Haberin Devamı

Darıca'da farklı Ramazan akşamları

DARICA(Kocaeli), (DHA) - DARICA Belediyesi her akşam bir mahallede iftar verirken, farklı etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Çocuklardan oluşan ilahi grubu ilahiler okurken, küçük semazenlerin gösterisi ilgi ile izleniyor. Çocuklar çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme ve sek sek gibi oyunlar oynayarak eğleniyorlar.

Darıca Belediyesi her akşam bir mahallede iftar düzenliyor. Vatandaşlara iftarda tas kebabı, pilav ve tatlı ikram edilirken, çocuklar için iftar öncesi oyunlar düzenleniyor. Çocuklar unutulmaya yüz tutan çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme ve sek sek gibi oyunları oynayarak eğleniyorlar. Ayrıca, Darıca Belediyesi Bilgi Evleri'nde eğitim alan çocuklardan oluşan ilahi grubu ilahiler okurken, minik semazenlerin gösterisi ise ilgi ile izleniyor. İftara katılan başta çocuklar olmak üzere herkes organizasyondan memnun olduklarını belirttiler. Darıca Belediyesi teravih namazından çıkan vatandaşlara ise Osmanlı şerbeti ikram ediyor. Vatandaşlar soğuk şerbetlerden içerek ferahlıyorlar.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca'da eski Ramazanları yaşattıklarını ve yaşatmaya da devam edeceklerini söyledi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!