DAP İdaresi'nden Hınıs fasulyesine makine ve ekipman desteği

Güncelleme Tarihi:

DAP İdaresinden Hınıs fasulyesine makine ve ekipman desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 09:51

DAP İdaresi'nden Hınıs fasulyesine makine ve ekipman desteği

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün 'Hınıs Şeker Fasulyesi Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi' kapsamında alınan makine-ekipman, yapılan törenle çiftçilerin kullanımı için teslim edildi.

Tüketiciler tarafından lezzetli oluşu dolayısıyla tercih edilen Hınıs şeker fasulyesinin daha fazla üretilmesi için Yeniköy'de düzenlenen 'Tarla Günü' ve makine-ekipman teslimiyle ilgili toplantıya, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Hınıs Kaymakamı Bülent Ay, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, DAP İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Gül Yıldız, İzleme ve Değerlendirme Koordinatörü Ömer Faruk Karyağdı, kamu kurum çalışanları, sivil toplum örgütleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. DAP İdaresi destekleriyle Hınıs'ta yapılan Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarından dolayı teşekkürlerini ileten Hınıs Ziraat Odası Başkanı Abdulsamet Demir, Hınıs şeker fasulyesine coğrafi işaretin alınmasıyla değerinde satış yapacaklarını bildirdi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, tarım sektörünün sürekli yapısal değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu, bunun da ülke kalkınmasına önemli bir katkı sağladığına işaret etti. Müdürlük olarak, 38 başlıkta çiftçilere destek sağladıklarını söyleyen Akar, bu yıl 2 ton İspir, 4 ton da Hınıs ve Karaçoban için fasulye tohumu alarak projeye başlattıklarını aktardı.

Erzurum'da önemli projeleri desteklediklerini söyleyerek konuşmasına başlayan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, dekar başına üretim maliyetlerinin azaltılması, üretimin artırılması ve karlılığın daha fazla olması için makineleşmeye geçmek gerektiğine vurguladı. Başkan Demir, 2 adet 5 sıralı pnömatik mibzer ile 1'er patoz ve tohum selektörü makina desteğini bunun için yaptıklarını dile getirdi.

Toplantı sonunda protokol ve tören katılanlar mibzerle temsili ekimin yapıldığı alana gitti ve DAP İdaresi tarafından finanse edilerek alınan makinelerin teslimi gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!