Damatlığın Cumhuriyet Bayramı konseptlisi mi olurmuş!

Eğer 29 Ekim’de evlenirsen olurmuş.. Mehmet Dalmaz bayrak gibi damatlığıyla dikkat çekerken, öğrendim ki Robert De Niro da kırmızı smokin sipariş etmiş... Çok mu karışık oldu; iyisi mi siz yazıyı okuyun

Haberin Devamı

Hafta içi Vatan gazetesinde bir haber ‘Mehmet Dalmaz’ın damatlığı Cumhuriyet Bayramı konseptine uygun olarak Atatürk’ün dördüncü kuşak torunu Levon Kordonciyan tarafından dikildi’ diye.
Haberin neresinden tutsam?
Çocuğu olmayan Atatürk’ün dördüncü kuşak torunundan mı yoksa ‘Cumhuriyet Bayramı konseptine uygun damatlıktan’ mı?
Smokin ve frak dikiminde haklı bir şöhrete sahip olan ‘Kordonciyan’lardan Levon Kordonciyan, Atatürk’ün değil;  Atatürk’ün terzisi Levon Kordonciyan’ın dördüncü kuşak torunudur. Ata Demirer’den Orhan Pamuk’a kadar pek çok ünlü isim, onun diktiği smokinlerle kamera karşısına geçmiş, ödül törenlerine katılmıştır. Hatta Hollywood yapımı ‘James Bond Casino Royale’ filmi için de smokinleri Kordonciyan tasarlamıştır.
Yani işinde söz sahibi bir kimsedir. Tıpkı büyükdedesi gibi...
Eh o zaman şimdi de Levon Bey’e sormak lazım: “Cumhuriyet Bayramı konseptli damatlık ne demek?” Sonuçta Mehmet Dalmaz (67), Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarına da katılmıyor; altı üstü Zühre Sabaz (37) Hanım ile evleniyor.... (Mehmet Dalmaz bir dönem ‘mutluluk çubuğu’ taktırması ve eşi Gülay Hanım’dan boşanmasıyla pek gündemdeydi. Hatta kendisine genç bir sevgili bulmuş, ‘Daha da evlenmem’ açıklamaları yapmıştı...)
Levon Bey’i aradım. Kırmızı smokini ve papyonu Dalmaz tercih etmiş. Zaten bu yılın modasıymış. Türk bayraklı kol düğmelerini de Dalmaz istemiş, içine de beyaz gömleği giyince kıyafetin adı ‘Cumhuriyet Bayramı konsepti’ olmuş. Bay Levon bu adı da kendisinin koymadığını söyledi. Belli ki nikâhını 29 Ekim’e denk getiren Mehmet Dalmaz damatlığına, hatta bir adım ileri gidip düğün törenine de bir anlam yüklemek istemiş... Nikâhı kıyan Mustafa Sarıgül’le birlikte şahitlerine de Cumhuriyet’in 88. yılı rozeti taktığını ve nikâha katılan bir genç kızın da yüzüne ay-yıldız makyajı yaptığını görünce eyvah dedim; şimdi Kenan Doğulu da gelir ve kafaların en iyi olduğu saatte 10. Yıl Marşı’nı okursa, konsept tamam. Neyse Doğulu’ya gerek kalmamış o işi de Suzan Kardeş halletmiş.

Haberin Devamı

BU YILIN MODASI KIRMIZI SMOKİN

Haberin Devamı

Neyse ben yine kırmızı smokine döneyim. Levon Bey, bu yıl kırmızı smokinin moda olduğunu anlattı. Hatta önümüzdeki aylarda (şubat ya da mart emin değil) Japonya’da bir ödül törenine katılacak Robert De Niro adına kırmızı bir smokin sipariş edilmiş. Kırmızı ceketi, beyaz ve yakası saten gömleği, ipek çorabı, kırmızı-siyah ayakkabısı ve diğer tüm aksesuvarlarıyla Robert De Niro için 2 bin liralık fatura çıkarmış.
Robert De Niro’yla yolunun nasıl kesiştiğine gelince... Ücretsiz eğitim veriyormuş her yıl 10-12 genç isme. Bütün bu bağlantıları da ‘öğrencilerimiz’ dediği işte bu gençler sağlıyormuş...

Ben Affleck’in izini buldum

Ben Affleck geçen aylarda üç kez İstanbul’a gelmiş ve son filmi ‘Argo’ için mekân araştırması yapmıştı. 2007’de Wired dergisinde yayınlanan ‘CIA, Bilim-Kurgu Çekiyoruz Numarasıyla Tahran’daki Amerikan Rehinelerini Nasıl Kurtardı?’ başlıklı makaleden uyarlanacak olan ‘Argo’, CIA’in İran Rehine Krizi sırasında kaçırılan 6 Amerikan elçilik çalışanını kurtarmaya çalışmasını konu alıyor. Affleck’in yanı sıra Alan Arkin, Bryan Cranston ve John Goodman’ın rol alacağı filmin çekimleri şu günlerde İstanbul’da başladı. Affleck ekibiyle Elmadağ Divan Otel’de kalıyor. Hatta bir tüyo daha: Zaman zaman lobide ekip arkadaşlarıyla toplanıp sohbet ediyor...

Yazarın Tüm Yazıları