DALKO'da yeni başkan Yalılı

Güncelleme Tarihi:

DALKOda yeni başkan Yalılı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 11:53

DALKO'da yeni başkan Yalılı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Köyceğiz ilçesindeki 542 ortaklı Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi'nin (DALKO) olağan genel kurulunda, daha önce 16 yıl boyunca başkanlık yapan Arif Yalılı yeniden başkan seçildi.

DALKO olağan genel kuruluna AK Partili Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan'ın yanı sıra, kooperatif ortakları ve davetliler katıldı. Mevcut başkan Muhammet Aktaş'ın ardından kongreye tek aday olarak giren Arif Yalılı konuşma yaptı. Arif Yalılı kullanılan 309 oyun tamamını alarak yeni başkan seçildi. Arif Yalılı'nın yanı sıra, Hüseyin Alacain, Hasan Ölmez, Seyit Dindar ve M.Ali Gökdal yönetim kuruluna seçilirken, Yaşar Taviloğulları, Ramazan Arif Erken ve Erol Tufan denetim kuruluna seçildi.

47 yıllık kooperatifin en zor genel kurulunu yaşadıklarını belirten DALKO Başkanı Arif Yalılı, mali açıdan çok sıkıntılı bir tabloda yönetimi devraldıklarını dile getirdi. Kooperatifin 2 milyon liradan fazla borcu bulunduğunu söyleyen Yalılı, "Beni şu anda ürküten 2 milyon borçtan ziyade, 31 Aralık itibariyle 1 milyon daha borcun buna ilave olacak olması. Belli projelerimiz var. Bunları uygulamaya geçireceğiz. İnşallah hiçbir ortağımıza cereme çektirmeden, burayı kendi yağı ve tuzu ile kavrulur hale getirip, toparlamaya çalışacağız. Ama bu süreç zor bir süreç, önümüzde belli projeler var hızlı bir şekilde bunları gündeme getirip, işler duruma getirmeyi düşünüyoruz" dedi.

DALKO'nun mevcut teknesinin kullanılamaz halde olması nedeniyle, şahsi teknesini DALKO'nun kullanımına veren ve ilk incelemelerine bu tekne ile başlayan Arif Yalılı, "Ne yazık ki her cinsten balığın yakalanmasını sağlayan dalyanların durumu pek iyi değil. İlk iş olarak dalyanların bakım, yenileme, tamirat ve çevre temizliğini yapacağız. 1 ay sonra burada bulunan mevcut balığı işlemeye başlayacağız. Yaz ayını bu şekilde atlatmayı düşünüyoruz" dedi. Balık avlama yerlerinde yapılacak tamir ve bakım masrafının 100 bin liranın üzerinde bir maliyetinin bulunduğunu belirten Arif Yalılı, "Önümüzdeki süreçte yapacağız ciddi projeler var. Bunlardan bir tanesi de soğuk hava deposu" dedi.

Cihan KAYA / KÖYCEĞİZ (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!