Dalgalı kur şoku

Güncelleme Tarihi:

Dalgalı kur şoku
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2001 00:00


Cengiz ALTAY/DHA
Haberin Devamı

Para piyasasındaki kriz futbolcuları vurdu

Kriz, döviz üzerinden anlaşan Guintchev, Andjelkoviç, Damjanac, Gaudino ve Atilla'yı fazla etkilemedi. Ancak TL bazında sözleşme yapanların 5 aydır ertelenen paraları ellerine geçmeden yarı yarıya eridi.

DONUP KALDILAR

Para piyasalarında son 48 saate yaşanan büyük kriz, Antalyasporlu futbolcuları da vurdu. Toplam alacakları 900 milyar lira civarında olan ve bu paraları da 5 aydır ertelenen kırmızı beyazlı futbolcular, dün döviz fiyatlarındaki olağanüstü artış nedeniyle büyük şok yaşadı. Kriz, dolar ve mark üzerinden anlaşma yapan Guintchev, Andjelkoviç, Damjanac, Gaudino ve Atilla'yı fazla etkilemedi. Ancak Türk Lirası bazında sözleşme yapan diğer futbolcuların, 5 aydır ertelenen paraları ellerine geçmeden yüzde 50 oranında değer kaybetti.

BORÇLULAR YANDI

Krizden en çok etkilenen Burhan, Mustafa ve Kamil oldu. Bu 3 futbolcunun hakettikleri halde ertelenen alacakları 390 milyar lira. Alacaklarının tamamı bugün ödense, ellerine geçecek para yapmayı planladıkları yatırımın ancak yarısına yetecek. Dalgalı Kur Krizi, sezon başında yaptıkları anlaşmaya güvenerek ev, dükkan, arsa ve otomobil gibi yatırımlarına döviz karşılığı borçlanan futbolcuları tamamen mağdur durumda bıraktı. DHA muhabirinin telefonla görüştüğü futbolcular, içinde bulundukları durumu ‘‘mahvolduk’’ diye özetledi.

MORAL KALMADI

Antalyaspor'un tarihinde dolar bazında en büyük bütçe ile sezona başlayan, ancak kırmızı beyazlı kulübe en büyük mali krizi yaşatan yönetimin şimdi bu futbolcuların mağduriyeti neler yapacağı merak ediliyor. Antalyaspor, havuzdaki alacaklarını dolar bazında tahsil edeceği için kasaya girecek parada kayıp olmayacak, aksine Türk Lirası bazında artış olacak. Trabzonspor'dan da 900 bin dolar alacak var. Para piyasasındaki krizle öfkesi bir kat daha artan futbolcuların zorlu Çaykur Rizespor deplasmanı öncesi moralleri tamamen çöktü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!