Daha aydınlık ve zinde bakıslar icin: Göz yogası

Yoga herkesin dilinde... Peki ya göz yogasını hiç duydunuz mu?

Haberin Devamı

Duymadıysanız birkaç küçük bilgi verelim; bu mucize teknik görme gücünü artırıyor, göz çevresini rahatlatıyor, ayrıca baş ağrılarını dindiriyor.

Günün büyük bölümü masa başında, bilgisayarın karşısında geçiyor. Öyle ki, yoğunluktan bazen gözlerimizi kırpmayı bile unuttuğumuz oluyor. Oysa bu gözlerimize yapacağımız en büyük kötülük. Vücudumuzun en önemli organına böyle bir işkence reva değil!

ÖğLE TATıLıNDE GÖZ YOGASI

1. DERSGözlerinizi rahatlatın
Bunun için göz kapaklarını biraz rahat bırakmanız gerekecek. Peki bu nasıl olacak?
Avuç içlerinizi birbirine sürterek ısıtın, sonra göz kapaklarınızın üzerine koyun. Gözlerinizi saat yönünde hareket ettirin. Ardından gözlerinizle havada yatay bir 8 rakamı çizmeye çalışın. Bir egzersizden diğerine geçerken, gözlerinizi dinlendirmek için ısıttığınız avuç içlerinizi göz kapaklarınızın üzerine koymayı ihmal etmeyin.
2. DERS Başparmağınıza fokuslanın
Burnunuzun ucuna yaklaştırdığınız başparmağınızı görmeye çalışın. Belki bakışınız net bir şekilde olamayacak ama önemli değil. Yoga, göz egzersizlerinde de denemeye çok önem veriyor. Birkaç deneme sonrasında daha iyi olacaksınız. Bu egzersiz sırasında tam 6 kasımız çalışıyor. ınanılmaz ama vücut enerjisinin yüzde 25’i görme sürecinde görev alıyor.
3. DERS Tazelenmiş bakışlar...
Göz yogasının ardından gözlerinizde bir yorgunluk hissedebilirsiniz. Ama bakışlarınızın eskisinden daha zinde olduğunu fark edeceksiniz.
Tabii göz yogası da tıpkı vücut yogası seansında olduğu gibi bir bitişi hak ediyor. Evdeyseniz, gözlerinizi lavanta kokulu bir yastıkla kapatabilir ve 10 dakika dinlendirebilirsiniz. Bürodaysanız ensenize yapacağınız küçük dokunuşlarla rahatlayabilirsiniz.

Akne sorununa acil çözümler

Haberin Devamı

Akneler, ergenliğin sona ermesiyle birlikte genellikle ortadan kaybolurlar ama bazılarında durum kronikleşmiştir. Ve yetişkinlikte görülen akneler için daha ciddi önlemler almak gerekir. Çünkü onların ortaya çıkış nedenleri, ilk gençliktekilerden çok daha farklıdır.

Akneler, özellikle ergenlik döneminde görülen, yağ bezlerinin fazla çalışması ve yağ bezlerinin deriye açılma kanallarının tıkanmasıyla ortaya çıkan, en sık yüz, göğüs, sırt ve omuzlarda rastlanan kronik bir deri hastalığı olarak biliniyor.
Biz de aknelerle ilgili sorularımızı Dr. Buket Pençe’ye sorduk. Dr. Pençe, aknenin en önemli nedenlerinin hormonal değişiklikler, düzensizlikler, bozukluklar, yağlı besinler, genetik faktörler, yanlış cilt bakım ürünü kullanımı ve derideki mikroorganizmalar (bakteriler, mantarlar) olduğunu belirtti:
“Hastalığın ilk aşamasında siyah (açık) ve beyaz (kapalı) noktalar (komedonlar) görülürken, ilerleyen zamanlarda onların yerini kırmızı kabartılar, iltihaplı sarı yeşil uçlu kabartılar, nodüller ve kistler alır. Akneye yağ bezlerindeki sorunlar dışında derideki bakteri sayısındaki artış ve derinin kalınlaşması da yol açabilir. Ayrıca genler, hormonlar, stres ve yanlış kozmetik ürün seçimleri de yol açabilir.”

YAğLI YıYECEKLERDEN UZAK DURUN

Haberin Devamı

Yiyecekler ile akne arasında bir ilişki bulunmadığı ileri sürülse de, son yıllarda eski çalışmalardaki hatalar ortaya çıkarıldı; yeniden bu ilişki üzerinde durulmaya başlandı.
Yüksek glisemik yükün akneyi artırdığı, insülin yüksekliğinin uzun sürmesinin akneyi kötüleştirdiği, aşırı yağlı yiyeceklerin akne oluşturduğu gösterildi. Bu çalışmalara göre insülindeki yükseklik polikistik over hastalığı olanlarda hem hormonları etkileyerek hem de sebum salgılayan hücreleri büyüterek akneyi tetikliyor.

Tırnaklardaki yeni ‘hit’ renk

Son zamanlarda çevremdeki kadınlarda Chanel’in gri-lila ojesine çok sık rastlar oldum. Chanel No: 505 belli ki tırnaklarda yeni bir dönemi müjdeliyor.

Haberin Devamı

Bu yazın en sık kullanılacak rengi olacağı kesin. Kafamı nereye çevirirsem çevireyim o renge rastlıyorum; Chanel No: 505... Son olarak Suada’da katıldığım bir tanıtım kokteylinde de Ebru şallı ve Feryal Gülman’ın bu renkle “pişti” olduklarını gördüm.
şu kadarını söyleyeyim, bu sezon oje renkleri sınır tanımıyor... Sezon başında Chanel’in başlattığı yeşil oje çılgınlığı yaz boyunca en sıra dışı renklerle devam edecek gibi görünüyor. Tabii diğer markalarda da benzer tonlara rastlarsanız şaşırmayın. Alın ve kullanın...

Güneş deneyimi ve anti-age teknolojisi

30’larında ve 50’lerindeki kadınların ihtiyaçları aynı olmayabilir ama istekleri ortak: Yaşlanma riskini azaltarak rahatça bronzlaşmak... İşte güneş uzmanı Lancaster’dan, bu isteklerine cevap verecek yepyeni bir teknoloji...

Haberin Devamı

“Daha az güneş ışığı, daha fazla bronzluk”... Lancaster, 40 yıllık güneş deneyimini anti-age teknolojisi ile birleştiriyor; güneşin zararlı ışınları ile savaşıyor ve sadece faydalarını cilde iletiyor.
UV ışınları DNA’nın düşmanı... Hücrenin işlevlerinden sorumlu olan DNA’nın yapısına zarar veriyor. Cildin DNA’sının UV ışınları tarafından zarar görmesinin doğal sonuçlarından biri de çekirdek onarımının kesilmesi.
Lancaster ise anti-age’deki son teknoloji ile güneş bakımındaki son teknolojiyi birleştiriyor. Böylelikle ciltteki DNA’yı direkt ve indirekt olarak onarıyor. ‘Sun age control’ formülü erken yaşlanmadan sorumlu serbest radikalleri yüzde 95’e kadar nötralize ediyor, antioksidan kompleksinin birleşimiyle korumayı güçlendiriyor.

KATILIN, KAZANIN

Haberin Devamı

“Lancaster Sun Age Control serisinin özelliği nedir?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişiye “Lancaster Sun Beauty Care Spf30 50ml Tube” hediye verilecek. Bu uygulama web sitesinde 22-23 Mayıs tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 10 adet ile sınırlıdır.

Geçen haftanın kazananları

İşte cK talihlileri

Ceren Devran Baykotan
Meral Kalkan Aynur Gökçe Günay Aydoğdu
Berna Çeliker Tuğçe Kırtık Erhan Bilici Görkem Demirdöğer Recep korkmaz Samet Doğan

İşte Shiseido talihlileri

Didem Ülker Aslı Uyar
Emre Tiritoğlu Ümmühan Uysal Emine Teniş
Cevriye Çalışkan Utku Gürakar Nimet Kurşun
Asuman Engez
Cemile Donduran

Nazik temizlik

Christian Breton’un göz temizleme ürünü “Clear Eyes” ile göz makyajını çıkarmak artık daha kolay... Bu ürün, suya dayanıklı makyajı dahi mükemmel bir şekilde temizliyor. ıçeriğindeki peygamber çiçeği özü, göz çevresindeki hassas cilde bakım yaparken aynı zamanda en zor çıkan maskarayı dahi mükemmel biçimde siliyor.

Saçlarda mükemmel görünüm

Philip B. markasının yeni saç jeli “Styling Gel”, deniz otu özleri, ırlanda yosunu ve B5 vitaminleri ile zenginlendirilmiş çok amaçlı yumuşak bir ürün... Saç hücrelerine dolgunluk kazandırmanın yanı sıra zengin içeriği ile saçı nemlendiriyor, ışığı güçlü şekilde yansıtarak saça ışıltı veriyor. Kepeklenme yapmayan, kolay durulanan, saçı ağırlaştırmayan bu ürünle saçlarda mükemmel görünüm ulaşmak mümkün.

Yazarın Tüm Yazıları