Daçka ve Fenerbahçe nasıl kazanır

Güncelleme Tarihi:

Daçka ve Fenerbahçe nasıl kazanır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 13:55

Darüşşafaka Doğuş ile Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'ndeki 17. hafta maçlarında zorlu rakiplerle oynayacak. Özgür Menemencioğlu, Daçka'nın Baskonia ve sarı lacivertlilerin Kızılyıldız karşısındaki şanslarını değerlendirdi.

Haberin Devamı

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ (8-8)-BASKONIA VİTORIA (11-5)

İki final four adayı takımın mücadelesinde Daçka; formda Baskonia karşısında üst üste 3. iç saha galibiyetini almaya çalışacak. İlk yarıdaki mücadelede Baskonia Daçka’yı 73-52 yenmiş ve 2 sayılık atışlarda % 28’lerde tutarak çok büyük bir maç oynamış dosta düşmana ‘’ben final four takımıyım’’ mesajını vermişti.

Daçka’nın en büyük sorunu 2 sayılık atış yüzdesi, % 48 ile Euroleague 15.’si durumunda. Buradaki açığını yüksek 3 sayı yüzdesi ile kapatıyor. Burada kilit oyuncu bence Will Clyburn. Brad Wanamaker’den aşağı yukarı her maç belli bir katkıyı alan takım, Clyburn’de ise istikrarı bulamayabiliyor. Clyburn’un tabiri caizse ‘’geldiği’’ maçı Daçka hücumda sorunsuz bitirirken, üretmediği maçta sıkıntı yaşıyorlar. Savunmada ise belirli bir standartın altına düşmüyorlar. Bu maçta en önemli fokus noktası ribaundlar olmalı. Takımın Frontcourt’unun ribaund konsantrasyonunun yanı sıra forvetlerin de takım ribaunduna destek olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Daçka ve Fenerbahçe nasıl kazanır

İKİ TARAFI KESKİN BIÇAK SCOTTIE WILBEKIN!

Baskonia ilk maçta Daçka’yı perişan ederken ribaundlarda ezmişti. Bunun yanında iki tarafı keskin bıçak Scottie Wilbekin’ın üst düzey oyuncu olabilmesi için oyun temposunu ayarlama konusunda kendini geliştirmesi lazım. Bu sene ortalarda pek gözükmeyen takım içi yıldızlar Moerman ve Harangody’nin artık biraz sorumluluk almaları gerekiyor. Rakipte ele avuca sığmayan eski Maverick Beaubois, eski Raptor ve NBA draft 1. Sırası Andrea Bargnani ve Shane Larkin’e dikkat etmek gerek. Super Atlet Adam Hanga da seyretmeyi çok sevdiğim bir isim. Bunun yanında Gürcü yıldız Tornike Shengelia da zaman zaman çok prodaktif maçlar oynuyor.

Sonuç:  Baskonia ligin en sert ve kaliteli takımlarından biri ve 6-7 doğal final four adayından biri. Daçka’nın Baskonia’yı yenmesi mümkün ancak bunun için çok sert savunma yapması, ribaundlarda rakibinin altında kalmaması, Clyburn’un üretken bir gece yaşaması, guardların tempoyu iyi ayarlaması  ve özellikle uzun oyuncuların yüzdeli bir gece geçirmesi gerekiyor. Aksi takdirde Baskonia maçı alır gider son topa da bırakmaz.

Haberin Devamı

Daçka ve Fenerbahçe nasıl kazanır

KIZILYILDIZ (8-8)- FENERBAHÇE (10-6)

İşte haftanın güzel maçlarından biri daha. Önünde oynanması en zor taraftarlardan biri olan Kızılyıldız deplasmanı Fenerbahçe için hiç olmadığı kadar zor olabilir. Yolu Kızılyıldız’dan geçmiş Pero Antic ve Niko Kalinic’in salona dönüş maçı, birer partizan efsanesi olan Bogdanovic, Vesely ve Obradovic için ise tamamen düşman bir arenada yapacakları maç. Kızılyıldız üst üste dördüncü galibiyetini almaya çalışırken; Fenerbahçe de Olympiakos deplasmanı yenilgisiyle bozduğu seriye tekrar dönmek istiyor.

 Kızılyıldız muhtemelen şu anda Euroleague’in en formda takımı ve son beş maçlarında içeride Maccabi (25 fark), Real Madrid (12 Fark) ve CSKA’yı (11 fark), deplasmanda da Kaunas’ı 16 fark ile yendiler. Sadece Olympiakos deplasmanını 8 sayı ile kaybettiler. Iyi bir koç tarafından yönetilen iyi bir takım. Kağıt üzerinde buna rağmen bu maçın favorisi Fenerbahçe takımıdır (CSKA dışında her maç için geçerli bir durum bu)

Haberin Devamı

MAÇ BAŞINA 8 TOP ÇALMAYLA OYNUYORLAR

Kızılyıldız evinde sert savunma yapıyor ve başarılı oluyor maç başına 8 top çalmayla oyunuyorlar. Skoru Simonovic, Kuzmic ve Guduric üzerinden buluyorlar. Sırp milli guard Stefan Jovic’in iyi yönettiği takım transition’ı bulduğu anda iyi hücum ediyor ve Simonovic ve Jenkins üzerinden üçlük bulmaya çalışıyorlar.

Fenerbahçe’de Bogdanovic takıma döndü ve iyi bir Beşiktaş maçı oynadı, Datome yukarıya doğru harekete geçti. Antic ve Vesely kotu oyun hakkını doldurdular ve Nunnaly ondan beklendiği şekilde üretime başladı. Ekpe, Dixon, Sloukas ve Kalinic sezon başından beri iyi ve güvenilir oynuyorlar. Onlardan alacağınız verimi planlayabiliyorunuz. Fenerbahçe’nin avantajı böyle salonlarda böyle maçları oynamaya alışmış olması.

Haberin Devamı

Daha önceki Kızılyıldız maçlarında sert savunma yaparak, sakin kalarak rakibi bozmayı başarmışlardı ancak Kızılyıldız şu 5 haftalık serisinde buna bir çözüm bulmuş gibi görünüyor. Bu maçta kilit noktalar guardların topun değerini bilmesi ve oyun temposunu doğru ayarlamaları, top kayıplarının az olması; hücumda tıkanma olması durumunda bir veya iki skorerin sorumluluk alıp (Dixon) üretim yapması gibi görünüyor.

Simonovic’in başına Kalinic’i verecektir coach. Kalinic’in diri ve foulsuz kalması çok önemli. Basketbolsever için bayram niteliğinde bir maç kağıt üzerinde.

BAKMADAN GEÇME!