"Cüneyt Çakır ve ekibinin başarısı tesadüf değil"

Güncelleme Tarihi:

Cüneyt Çakır ve ekibinin başarısı tesadüf değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 16:34

FIFA İcra Kurulu Üyesi ve UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda biri yarı final olmak üzere üç maç yöneten Cüneyt Çakır ve ekibinin başarısının tesadüf olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Dünya Kupası için Brezilya'da bulunan Erzik, NTVSpor'a yaptığı açıklamada, turnuvada görev alan Türk hakemler Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun'un performanslarının kendilerini gururlandırdığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "İlk görev aldıkları Brezilya-Meksika maçı çok önemliydi, bir anlamda kader maçıydı. Cezayir-Rusya karşılaşması da aynı şekilde iyiydi. Ancak yarı final maçı Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun açısından takım oyununun bir zaferiydi. Yaklaşık 5 yıldır gece gündüz beraberler. Maçlara beraber hazırlanıyorlar, beraber gidiyorlar. Avrupalı hakemlerin avantajı bu. Onlar da bunu çok iyi kullandılar, çok iyi hazırlandılar. Hiçbir şey tesadüfen olmaz. Başarıda mutlaka çalışmanın ve hazırlık döneminin etkisi var. Her zaman maçına çıkacağı takımların oyuncularını, oyun içindeki davranışlarını yakından izleyen bir ekip."

Haberin Devamı

Çakır ve yardımcılarının üst düzey bir performans sergilediğini kaydeden Erzik, ekibin yönettiği ilk maçtan sonra FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'in kendisini tebrik ederek, "İyi değil, çok iyi değil, fakat fevkaladeydi" yorumunu yaptığını belirtti.

"Türkiye, Dünya Kupası evsahipliği için en hazır ülkelerden biri"

Şenes Erzik, Türkiye'nin yeni yapılan statlar başta olmak üzere altyapı tesisleri itibarıyla Dünya Kupası evsahipliği için en hazır ülkelerden biri olduğunu vurguladı. Konfederasyonlar arasında paylaşılan centilmenlik anlaşması gereği, Dünya Kupası evsahipliği sırasının kıtalararasında bir rotasyon dahilinde gerçekleştiğini ifade eden Erzik, "Türkiye, Avrupa'nın sırası geldiğinde evsahipliği için her türlü olanağa sahip. Türkiye'nin bu konuda çok önemli avantajları var. Son yıllarda yapılan havaalanları, yollar, statlar başta olmak üzere altyapı tesisleri itibarıyla Türkiye dünyada en hazır ülkelerden biri. Bu yüzden defalarca Avrupa Şampiyonalarına aday olduk. Olmadı ama bu açıdan Türkiye'nin hiçbir sorunu yok, artıları çok fazla" değerlendirmesinde bulundu.

"Finalde Almanya'yı avantajlı görüyorum"

Dünya Kupası finalinde Almanya'yı avantajlı gördüğünü kaydeden Erzik, buna rağmen Arjantin'in şampiyonluğunun da sürpriz olmayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Gol yollarındaki etkinliğinin Almanya'yı final için bir adım öne taşıdığını ifade eden 71 yaşındaki futbol adamı, "Takım disipliniyle Almanya her zaman şampiyonluklara aday. Brezilya maçını düşünmeyelim. Olağanüstü bir durumdu. Daha önce hiç böyle bir şey olmadı. Almanya'yı hazırlıklı görüyorum. Arjantin de savunmasının bütünleşmesiyle özellikle son oynadığı maçla üst seviyeye çıktı. Ancak Arjantin'in gol bulmakta sıkıntıları var. Almanya bu konuda avantajlı. Maç ortada ama gol atma becerisi yönünden Almanya'yı avantajlı görüyorum. Buna rağmen Arjantin'in şampiyonluğu da sürpriz olmaz" şeklinde görüş belirtti.

"Tarihin en iyi Dünya Kupalarından birini yaşıyoruz"

Haberin Devamı

İstatistiklere bakıldığında tarihin en iyi Dünya Kupalarından birine tanıklık ettiklerini belirten Erzik, şu ifadeleri kullandı: "Yedekten gelen oyuncular 13 gol attı. Bu diğer turnuvalara göre bir rekor. Gol ortalaması 2,5'in üzerinde. Daha önemlisi statlarda yüzde 98'in üzerinde doluluk oranı yakalandı. Brezilya taraftarının futbola merakı yüzünden ilk 4 kategorideki biletler herkesin kesesine uygun şekilde çıkarıldı. Doğru bir karar aldığımız, statların dolmasından belli. Bu açıdan da unutulmayacak bir Dünya Kupası'dır."

Brezilya'nın Dünya Kupası'nı bu kadar yıl sonra organize etmesinin FIFA, futbol dünyası ve ülke için çok iyi olduğunu belirten Erzik, yaptıkları son toplantıda bütün FIFA İcra Kurulu üyelerinin organizasyonun ve verilen ürünün değerli olduğunu kabul ettiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!