Çözüm yerine sorun üretiliyor

KONAK İlçesi’ne bağlı Yenişehir Mahallesi’nin 35 yıllık muhtarı Ramiz Urunca, patlayan su borularının aylarca tamir edilmediğini, asfaltlama sırasında ızgaraların kapatılması yüzünden yağmurla birlikte evlerin sular altında kaldığını, Tepecik Camii önündeki durağın kaldırılmasının vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, yetkililerden acil olarak bu sorunlara çözüm getirilmesini istedi.

Çözüm yerine sorun üretiliyor

KONAK İlçesi’ne bağlı Yenişehir Mahallesi’nin 35 yıllık muhtarı Ramiz Urunca, patlayan su borularının aylarca tamir edilmediğini, asfaltlama sırasında ızgaraların kapatılması yüzünden yağmurla birlikte evlerin sular altında kaldığını, Tepecik Camii önündeki durağın kaldırılmasının vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, yetkililerden acil olarak bu sorunlara çözüm getirilmesini istedi. İZSU’ya defalarca telefon edildiğini dile getiren Urunca,"Büyükşehir Belediyesi, kuraklıktan dolayı muhtarlara gereksiz su harcamaları yapılmaması konusunda afiş gönderiyor, ama belediyenin suyu patlaklar yüzünden boşa akıyor’’dedi.

Evleri su basıyor

1202 Sokak’ta asfalt çalışmaları yüzünden ızgaraların kapatıldığını, evleri yağmur sularının bastığını belirten Urunca "Büyükşehir Belediyesi muhtarlar masasına iki seneden beri yazılı şikayette bulunmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Yapılan hizmetlerle sorun üretiliyor "diye konuştu. Urunca, Yenişehir Tepecik Cami önündeki otobüs durağının kaldırılmasına da tepki göstererek, ’’Mahalle sakinleri bir kilometre uzaklıktaki durakta inmek zorunda kalıyorlar. Belediyeye bu konuda dilekçe verdik. Bir gelişme kaydedilmedi. Eski PTT’nin olduğu yere kapalı bir durak yapılmasını istiyoruz.’’dedi.

Aydınlatma direğinde buat kapağı yok

Aydınlatma direklerinin çok sık kontrol edilmesi gerektiğini belirten Murat Gökerti adlı okuyucumuz, ’’Bornova 78 Sokak aydınlatma direğinde buat dediğimiz yerin kapağı maalesef yerinde yok. Açık olan bu yerde direğin sigortası ve bağlantı kabloları mevcut. Yerden 40 cm kadar yüksekte olan bu buat çocuklar için büyük tehlike arzetmektedir. Tek görevlilerini bu direği tehlikesiz hale getirmeleri için göreve davet ediyorum.’’diyor.

Otoyollar ağlıyor

Otoyollardaki sorunları aktaran Nurcan Elmas adlı okuyucumuz, ’’Ağır tonajlı araçlar OGS gişelerini işgal ediyor, yollar yer yer çok bozulmuş, çarpılan bariyerler aylarca öylece duruyor. Gişelerdeki OGS cihazlarının lambaları bile yanmıyor, orta refüjler ve yol kenarları çöplüğe dönmüş. Onca masrafla dikilen direkler, çekilen hatlar ne işe yarıyor? Otoyollarda elektrikler neden yanmıyor" diye soruyor.

Belirgin olmayan hız kesiciler tuzak gibi

Ana caddelerdeki hız kesicilere dikkat çeken okuyucumuz Ahmet Yücel, ’’İzmir Büyükşehir Belediyesi ana caddelere hız kesiciler yapıyor. Sürücülerin dikkatini çekmek için üzerlerini beyaza boyuyor. Ancak bu boya kısa sürede çıkıyor. Farketmeden üzerinden geçenlerin canı yanıyor, araçlar zarar görüyor. Daha belirgin ve kalıcı renkte boya kullanılabilir.’’diyor.

Yazarın Tüm Yazıları