Coşkulu resepsiyon

Güncelleme Tarihi:

Coşkulu resepsiyon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2017 11:14

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, kentin kurtuluşunun 95'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında 9 Eylül Resepsiyonu düzenledi.

Haberin Devamı

 

Kültürpark içinde gerçekleşen resepsiyona İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Abdullah Recep, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, eski İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve gaziler resepsiyonda yer aldı. 9 Eylül ile önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, günün önemini şu sözlerle anlattı:

“15 Mayıs 1919'da Hasan Tahsin'in ilk kurşunu atarak milli mücadeleyi, Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı, 9 Eylül'de Yüzbaşı Şerafettin'in Hükümet Konağı'na Türk bayrağını çektiği kentteyiz. 9 Eylül günü önce Basmane Meydanı'ndan başlayarak ilk yıllarında olduğu gibi Anafartalar Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na gelerek çelenk sunumu yapacağız. Daha sonra Konak Meydanı'nda Valilik önünde Türk bayrağını süvarilerimizin göndere çekmesinin ardından tekrar Cumhuriyet Meydanı'na dönüp etkinliği başlatacağız. Devamında ise Türkkuşu'nun gösterilerini izleyeceğiz. Her yıl olduğu gibi fener alayı gerçekleştirecek, Cumhuriyet Meydanı'ndan İzmirli hemşehrilerimiz ile birlikte Gündoğdu Meydanı'na yürüyecek, coşkulu bir konser ile kurtuluş ve kurtuluşu kutlayacağız. Tüm İzmirli hemşehrilerimizin törenlere katılmalarını, Ulu önderimiz Mustafa Kemal'e yakışır bir şekilde minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek için birlikte olmaya davet ediyorum. Kurtuluşumuz ve kuruluşumuz  kutlu olsun. Bize bu ülkeyi bahşeden Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz minnet ve şükran duygularımı arzediyorum."

Haberin Devamı

Başkan Kocaoğlu, sahneye davet edilen Türkkuşu ekibini kutladı ve gurup adına Esra Özatay'a teşekkür plaket vererek teşekkür etti. 9 Eylül törenlerine katılmak üzeri 37 personel ve 22 at ile İzmir'e gelen Ankara Atlıspor Eğitim Merkezi Komutanlığı Süvari Birliği Komutanı Binbaşı Emrah Haluk Akdere ve  Süvari Bölük Komutanı Yüzbaşı Soner Tatar'a plaketini İzmir Valisi Erol Ayyıldız verdi. Gece İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası konseriyle sürdü. 10'uncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı hep birlikte ellerde bayraklarla söylendi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!