Çorum'da "Akılcı İlaç Kullanımı" projesi faaliyetleri

Güncelleme Tarihi:

Çorumda Akılcı İlaç Kullanımı projesi faaliyetleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 09:47

- Çorum Eczacılar Odası Başkanı Koca: "Tüm dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda sorunlara sebep olmaktadır"

Haberin Devamı

ÇORUM (AA) - Çorum Eczacılar Odası Başkanı Süleyman Koca, "Tüm dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda sorunlara sebep olmaktadır" dedi.

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eczacılar Odası arasında imzalanan "Akılcı İlaç Kullanımı" projesi kapsamında Toki Şehit Şükrü Özyol Ortaokulu'nda farkındalık faaliyeti ve proje eğitim sunumu gerçekleştirildi.

Akılcı ilaç kullanımı konusunda bir sunum yapan Çorum Eczacılar Odası Başkanı Süleyman Koca, ilacın doğru kullanılması durumunda etkili olacağını söyledi.

"Tüm dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda sorunlara sebep olmaktadır" diyen Koca, farkındalık yaratarak ilaç kullanımında her bireyin bilinçlendirilmesinin amaçlandığını ifade ederek şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu etkiler arasında, hastalık ve ölüm oranlarında artış olması, ilaçların yan etki riskinin artması, kaynakların yanlış tüketilmesiyle sonuçta temel ilaçlara bile ulaşılabilirliğin azalması, acil ve temel ilaçlara karşı gelişebilecek dirence dayalı olarak, tedavinin ekonomik ve sosyal maliyetinin artması sayılabilir. Bu nedenlerden dolayı dünyada çeşitli çözüm yolları üretilmeye, geliştirilmeye çalışılmıştır. Bu bağlamda tüm dünyada ve ülkemizde 'akılcı ilaç kullanımı' çalışmaları başlatılmıştır."

- "Erken çağda edinilen bilgi kalıcı izler bırakmaktadır"

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de geleceğin teminatı çocukları hayata hazırlanırken bedensel ve zihinsel donanımlarının en yüksek seviyeye çıkarılmasının, eğitimin temel amacı olduğunu belirtti.

Sağlıklı bireyin, sağlıklı toplum anlamına geldiğini savunan Büyük, "Erken çağda edinilen bilgi kalıcı izler bırakmaktadır. Bu olgunun yaşam boyu devam edeceği de bilimsel bir gerçektir. Proje kapsamında çocuklarımızın hayata hazırlanırken ilaç kullanımı konusunda bilinçlenmeleri, yan etkilerden ve olası risklerden korunmaları, bilen, uygulayan bireyler haline gelmeleri hedeflenmektedir" dedi.

Büyük, proje kapsamında Çorum Eczacılar Odası'nın görevlileri okullarla işbirliği halinde çocukları akılcı ilaç kullanımının nasıl olması gerektiği yönünde eğiteceğini dile getirdi. İl merkezi ve tüm ilçelerde Haziran ayına kadar devam edecek proje kapsamında bağlı tüm ilk ve ortaokullarda eğitim çalışmalarının devam edeceğinin altını çizen Büyük, proje kapsamında öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik farkındalık anketi uygulanacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!