Çorum Belediyesi'nden dilenci denetimi

Güncelleme Tarihi:

Çorum Belediyesinden dilenci denetimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 12:38

- Çorum Belediyesi, vatandaşların manevi duygularını istismar ederek kazanç elde etmeye çalışan dilencilere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor

Haberin Devamı

ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi, vatandaşların manevi duygularını istismar ederek kazanç elde etmeye çalışan dilencilere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Zabıta Müdürü Mustafa Kanat, yaptığı açıklamada, Çorum halkının sokaklarda ve cami önlerinde dilenenlere itibar etmemeleri gerektiğini, bu kişilerin özellikle çevre illerden gelerek dilencilik yaptığına dikkati çekti.

Dilencilerin, gerçek ihtiyaç sahipleri olmadıklarını ifade eden Kanat, "Dilenciler, vatandaşlarımızın temiz duygularını istismar ediyor. Bunlar gerçek ihtiyaç sahibi değiller. Gerçek ihtiyaç sahiplerine hem belediyemiz hem de devletimiz her türlü yardımda bulunuyor. Emniyet Müdürlüğümüzün de işbirliğinde dilencilere göz açtırmıyoruz" diye konuştu.

Kanat, vatandaşların dilenen kişilere para vermemelerini, bu kişileri "Alo 153" numaralı telefona ihbar etmeleri gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!