ÇOMÜ'de, Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜde, Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2018 11:21

ÇOMÜ'de, Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi yapılıyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezi'nde, 2 gün sürecek olan 17'nci Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi başladı.

ÇOMÜ'nün ev sahipliğinde, 'Değişen Dünyada Hemşirelik', 'Evrensel Farklılıklar ve Benzerlikler' konu başlıkları ile düzenlenen kongreye, 50 farklı üniversiteden ve beş sağlık kuruluşundan toplam 850 kişi katılıyor. 17'ncisi düzenlenen kongrede, bu yıl ilk defa oturumlar belirlendikten sonra, oturumlarda görev alacak öğrenciler kura ile seçildi ve Türkiye’deki tüm hemşirelik lisans programlarından öğrencilere eşit katılım şansı sağlandı.

Öğretim üyelerine, düzenleme kurulunda ilk kez yer verilmeyen kongrenin açılış törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülbu Tanrıverdi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından hemşirelik bölümü tanıtım filmi izlendi.

Açılış konuşmalarının ardından, Ege Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyla Özsoy 'Çanakkale Savaşları'nda Hemşirelik' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Özsoy’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün tarafından hediye takdimi ile kongrenin açılış töreni son buldu.

Öğrencilerin kendi sorunlarını tartışacağı çalıştay ve 'Değişen Dünyada Hemşirelik', 'Evrensel Farklılıklar ve Benzerlikler' başlıkları altında altı oturumun gerçekleşeceği kongre bugün sona erecek. 

ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!