ÇOMÜ’de Öğretmenler Günü Kutlaması

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ’de Öğretmenler Günü Kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 15:35

ÇOMÜ'DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDENİYLE TÖREN DÜZENLENDİ.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi, Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Törene ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Metehan Uzun, Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal ile akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı. ÇOMÜ Senato Toplantısı da günün anlam ve önemi doğrultusunda Eğitim Fakültesi Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı öncesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ilişkin bir açıklama yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Öğretmenler Günü’nün özel bir gün olduğunu kaydederek “hiç kimse iyi bir öğretmeni unutmaz” dedi.
Senato toplantısını günün önemi doğrultusunda Eğitim Fakültesi’nde yapmak istediklerini ifade eden Rektör Acer, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi’nin Türkiye’deki mevcut eğitim fakülteleri içerisinde en köklü olanlardan bir tanesi olduğunu belirtti. Rektör Acer, “O yüzden bu çatı altında bulunmak da özel bir önem arz ediyor. Bugüne kadar binlerce öğretmeni yetiştirmiş bir fakülteden bahsediyoruz. Türkiye’nin değişik yerlerinde öğrenci yetiştirmeye devam ediyorlar. Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve geçmişte emek vermiş bütün öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz. Günümüzde görev yapan veya emekli olmuş bütün öğretmenlerimizi de saygıyla anıyoruz, ebediyete intikal etmiş olanlara rahmet diliyoruz. Umuyoruz ki öğretmenlerimiz ülkemizde bizim küçüklüğümüzde gördüğü değeri görmeye devam eder. Bu değer hiçbir zaman kaybolmamalı. Öğretmenler, bütün meslek mensupları içerisinde her zaman en önde gelen kişiler olmalı. Hep değer görmeliler. Yeni nesil algılayışı nasıl değişirse değişsin öğretmenlerimizin saygınlığını korumak durumundayız. Bu hepimize düşen bir görev. Bu vesile ile üniversitemiz mensuplarının da öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!