Çok Avantajlı Konut Kredileri

Güncelleme Tarihi:

Çok Avantajlı Konut Kredileri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 20:53

Cazip fırsatlarla konut edinmenin rehberi.

Haberin Devamı

Uluğhan Grup, Babil’ le uygun fiyatlar ve ekonomik ödeme planları sunuyor

UYGUN fiyatlar ve ekonomik ödeme planlarıyla sektöründe fark yaratmayı amaçlayan Uluhan Grup, Esenyurt'ta Acunkent ve Uluhan Babil Kuleleri projelerini aynı anda yürütüyor. Uluhan Grup, Acunkent projesiyle Esenyurt'ta kredisiz, kefilsiz, vade farksız, faizsiz ilk konut projesini inşa ederken, Babil Kuleleri'nde ise 50 bin TL'den başlayan fiyatlar sunuyor.

ULUHAN Grup Esenyurt'un çehresini değiştirecek Acunkent ve Uluhan Babil Kuleleri projelerini aynı anda yürütüyor. İki projeye aynı anda imza atan Uluhan Grup, ev sahibi olmak isteyen ailelere kredisiz, kefilsiz, vade farksız, faizsiz ödeme planları sunuyor. Uluhan Grup, Acunkent projesiyle Esenyurt'ta kredisiz, kefilsiz, vade farksız, faizsiz ilk konut projesini inşa ederken, Babil Kuleleri'nde ise 50 bin TL'den başlayan fiyatlar sunuyor. Uluhan Grup, sunduğu uygun fiyatlar ve ekonomik ödeme planlarıyla da sektöründe fark yaratmayı amaçlıyor.

50 bin TL'den başlıyor

Haberin Devamı

Uluhan Grup'un Esenyurt'taki projesi Babil Kuleleri için çalışmalarına başladı. 1050 konut ve 151 ticari birimden oluşan yaşam merkezinin proje bedelinin 160 milyon TL olması öngörülüyor. Babil Kuleleri’nin 2011 Şubat ayında başlayan inşaatı 2 yıl içinde tamamlanacak. Elverişli imkanlarla ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini gerçekleştirmeyi hedefleyen Uluhan Grup, Babil Kuleleri'nde fiyatları 50 bin TL'den başlatıyor. Projede 40-45 metrekare daireler için 50 bin - 66 bin 750 TL, 55-70 metrekare daireler için 68 bin 750 - 90 bin TL, 85-95 metrekare daireler için 118 bin 750 - 136 bin 250 TL ve 110 metrekare daireler için 131 bin 250 - 169 bin TL fiyat aralıkları sunuluyor. 50 bin TL'lik ödeme planında yüzde 25 peşinat, 630 TL aylık taksit ve 50 aya varan kredilendirme olanağı bulunuyor.

Kredisiz, kefilsiz proje

Uluhan Grup, Acunkent projesiyle de Esenyurt'ta yeni bir yaşam merkezi kuruyor. Kredisiz, kefilsiz, vade farksız, faizsiz ilk konut projesi Acunkent ev sahibi olmak isteyen ailelerden yoğun ilgi görüyor. Uluhan Grup, 8 blokta toplam 670 konut ve 185 ticari birimden oluşan projenin yüzde 80'lik bölümünün satışını kısa bir zaman diliminde tamamladı. Dairelerin yüzde 50'sinin yurtdışında yaşayanlar tarafından satın alındığı Acunkent'in garantili anahtar teslim tarihi 2012 Haziran olarak belirlendi. Acunkent projesinde home ofislerin kampanyalı nakit fiyatları 35 bin TL'den, 1+1 konutların fiyatları 51 bin 900 TL'den, 2+1'lerin kampanyalı nakit fiyatları 95 bin 200 TL'den, 4+1'lerin fiyatları ise 157 bin 100 TL'den başlıyor. 3+1'lerin satışı ise tamamlanmış durumda bulunuyor.

Kalite çıtasını yükseltiyor

Haberin Devamı

Acunkent ve Uluhan Babil Kuleleri projeleri gerçek anlamda kentsel dönüşüm projeleri olma özellikleriyle öne çıkıyor. Yeşil bir çevre içinde ailelerin tüm sosyal ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan Acunkent ve Uluhan Babil Kuleleri, aynı zamanda Esenyurt'un kalite çıtasını da çok daha yüksek bir noktaya taşıyor. Bina Yönetim Sistemleri bir Garanti Koza kuruluşu olan Koza Yönetim A.Ş tarafından gerçekleştirilecek olan Uluhan Babil Kuleleri, ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi ile inşa ediliyor.

Her aile kolaylıkla ev sahibi olabilmeli

ULUHAN Grup'un arkasında, Türkiye genelinde büyük projelere imza atan sektörün duayenlerinden inşaat mühendisi Süleyman Demirhan, Pehlivan Lokantaları'nın sahibi Bekir Cesur ve Necati Aktülün ile Taha Aktülün bulunuyor. Birçok şehirde alışveriş merkezi, cami, fabrika, eğitim öğretim kurumu gibi yapılar inşa eden, TOKİ'nin 700 konutluk projelerini hayata geçiren inşaat mühendisi Süleyman Demirhan ile Bekir Cesur, Necati Aktülün ve Taha Aktülün'un ortaklığıyla kurulan Uluhan Grup, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek, uygun ve ekonomik şartlarla ev sahibi olmalarını sağlamak amacıyla iddialı projeleri hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

Babil Kuleleri deniz manzarasına da hakim

TÜRKİYE'nin ve dünyanın önde gelen markalarının buluşacağı, 151 mağazayı içeren Babil alışveriş merkezi, 20 bin metrekare Babil otopark alanı, 1500 metrekare Babil market alanı, 600 metrekare Babil kreş alanı, 300 metrekare Babil açık havuz, 100 metrekare Babil kapalı havuz, 4 büyük Babil sinema salonu, 4 Babil spor salonu, 824 metrekare Babil fitness merkezi, SPA, sauna, 120 metrekare havuz kafe, seyir terasları ve 360 derece panaromik deniz manzarası Babil Kuleleri'nin sunduğu imkanlar arasında yer alıyor.

Metro ve metrobüsle merkeze bağlanacak

ACUNKENT'te kapalı yüzme havuzundan Türk hamamına, kreşten çocuk oyun alanına, marketten restorana kadar birçok sosyal imkan bulunuyor. Açık havuz, teras havuz, fitness alanı, kuaför, eczane, banka, mini golf sahası, kafe ve restoran, alışveriş merkezi, 24 saat acil servis, elektrik güvenlik sistemleri, jeneratör, garaj, havayolu acentası, kreş, 24 saat aydınlatma sistemi ve güvenliğe bağlı intercom sistemi Acunkent'in sunduğu imkanlar arasında yer alıyor. Acunkent, ayrıca Esenyurt'un en merkezi mevkinde yer alıyor. Acunkent, yapımı planlanan metro ve metrobüs hatlarıyla İstanbul'un ana merkezlerine ulaşımı hızlı ve rahat bir yaşam alanı olmanın kolaylığını da sağlayacak.

Haberin Devamı

Dumankaya’ da evler 65 bin liradan başlıyor. Peşinde indirim yapıyor

DUMANKAYA, Tuzla-Aydınlı’daki Adres projelerine bir yenisini daha ekledi. Yeni projesi Adres Panorama ile 65 bin liradan başlayan fiyatlarla daire satışa sunan Dumankaya, peşin alımlarda ise yüzde 10 indirim uyguluyor. Dumankaya, Gizli Bahçe bölgesinde ise 3 projeye hazırlanıyor.

/images/100/0x0/55eaf8f1f018fbb8f8a2a305

DUMANKAYA, Tuzla-Aydınlı’daki yeni projesi Adres Panorama ile büyümeye devam ederken, Gizli Bahçe Natura, Gizli Bahçe Su ve Villa Gizli Bahçe projelerine de başlayacak. Adres Panorama projesinde 65 bin liradan başlayan fiyatlarla 1+1 daire satışa sunan Dumankaya, peşin alımlarda ise yüzde 10 indirim uyguluyor.

Yüzde 70 prim oranı

Haberin Devamı

Anadolu Yakası’nın en hızlı gelişen bölgesi Tuzla Aydınlı’da yer alan Adres projelerine bir yenisini ekleyerek Adres Panorama projesini hayata geçirecek olan Dumankaya'nın Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, şunları söyledi: "Her zaman müşterilerimize, yatırımcılara yeni ve avantajlı fırsatlar sunmak istiyoruz. Bu bağlamda konumu itibariyle hızla değer kazanan bölgelerde kaliteli yaşam alanları geliştiriyoruz. Tuzla Aydınlı bölgesi de bunlardan biri. Bu bölgede yer alan Adres projelerimize bir yenisini eklemek bizler için gurur verici. Bugüne kadar toplam 1519 konuttan oluşan Adres projelerimiz yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Bu projeler 2.5 yılda yatırımcısına yüzde 70’e varan oranlarda getiri sağladı."

65 bin TL’den başlıyor

65 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Adres Panorama, 10 katlı 3 blokta toplam 245 adet konuttan oluşacak. 52-56 metrekare 1+1 ve 80-85 metrekare 2+1 dairelerden oluşan proje, konumu itibariyle yatırımcılara avantajlı fırsatlar sunacak. 52, 57 ve 59 metrekare büyüklüğündeki 1+1 dairelerde fiyatlar 65 bin liradan başlayıp, 77 bin liraya çıkıyor. 80, 84 ve 85 metrekare büyüklüğündeki 2+1 100 bin lira 134 bin lira arasında değişiyor. Yaklaşık 11 dönüm üzerine kurulacak olan proje kapsamında açık yüzme havuzu, yürüyüş ve koşu parkurları, geniş peyzaj alanları gibi sosyal donatılara ek olarak yaklaşık 300 metrekareden oluşan sosyal tesis binası da yer alacak. Adres Club altında hizmet verecek olan binada site sakinleri fitness, sauna ve kafeterya gibi alanlardan faydalanabilecek.

Gizli Bahçe'de 3 proje

2011 yılı içinde Dumankaya’nın hayata geçireceği projeler arasında Adres Panorama'nın dışında Gizli Bahçe bölgesinde aynı anda başlayacak 3 yeni proje daha bulunuyor. Dumankaya’nın projeleri ile canlanan Gizli Bahçe bölgesi böylece büyümeye ve yatırımcılara daha cazip fırsat sunmaya devam edecek. Dumankaya, haziran ayında Esenyurt'ta, ekim ayında ise Maltepe ve Halkalı'da yeni projelere başlayacak. Dumankaya için Gizli Bahçe’nin önemini anlatan Uğur Dumankaya, "Projelerimize yenilerini ekleyerek var olan projelerimizin ve Gizli Bahçe bölgesinin değerini arttırmak istiyoruz" dedi.

Zamanında ve erken teslim ediyor

ALİ Dumankaya, hedeflenen zamanda ve hatta öncesinde projelerini teslim ettiklerini belirterek, "2011 yılının geride bıraktığımız ilk 4 ayı teslimler ve kutlamalar ile daha renkli bir hal aldı. Dumankaya Vizyon, Minimal ve Flex Ataşehir projelerimizin teslimlerini büyük bir başarı ile gerçekleştirdik” diye konuştu. Teslim sonrası hizmetlerin de Dumankaya için çok önemli olduğunu belirten Dumankaya, “Herzaman müşterilerimizi dinliyor, onların ihtiyaçlarına cevap verecek, gündelik hayatlarını kolaylaştıracak ve hatta onlara avantajlı fırsat sunan hizmetler üretiyoruz” dedi.

Dumankaya'nın diğer projelerindeki fırsat

Dumankaya Modern: Dumankaya İnşaat’ın Avrupa Yakası’ndaki ilk projesi Dumankaya Modern, 22 dönüm arazi üzerinde 6 blok ve bu blokları birbirine bağlayan yatay bloklardan oluşuyor. Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire çeşitleriyle toplam 716 daire bulunuyor. Dumankaya Modern’de satışa çıkarılan konutların yüzde 80’i satıldı. Fiyatlar 71 bin TL ile 240 bin TL arasında değişiyor.
Dumankaya İkon: Göztepe’de 149 metrelik üçüz kuleleri ile toplamda 300 milyon TL’lik yatırım değerine sahip olan projede satışlar büyük ölçüde tamamlandı. Toplam 1053 daireden oluşan İkon'da 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, dubleks ve loft tipi daireler mevcut.
Dumankaya Dizayn: Tuzla Aydınlı’daki Dumankaya Dizayn'da satışa çıkarılan konutların yüzde 80’i satıldı. 3 blokta 330 daireden oluşan projede stüdyo, 1+1, 2+1 ve dubleks loftlar yer alıyor.
Daireler 35 ile 178 metrekare arasında değişiyor.
Dumankaya Flex Kurtköy: 376 home officeden oluşan projede sıfır faiz oranlarından yüzde 5’lik özel indirimlere, 6 ay taksit ertelemeden esnek ödeme tablosuna kadar birçok özel avantajı bir arada sunuyor. Fiyatlar ise stüdyo dairelerde 85 bin-148 bin TL, 1+1’lerde 129 bin-188 bin TL, 2+1'lerde 187 bin-397 bin TL arasında değişiyor.
Dumankaya Cadde: Üç caddeye olan cephesiyle Kurtköy’ün merkezinde bulunan Dumankaya Cadde'de, 10’ar katlı 3 blokta rezidans ve home office olarak 56-61 metrekarelik 1+1, 81-119 metrekarelik 2+1 ve 140-172 m2’lik 3+1 konutlar yer alıyor. Rezidans konutlarda fiyatlar 1+1’lerde 142 bin-165 bin TL, 2+1’lerde 188 bin-307 bin TL, 3+1’lerde ise 311 bin-413 bin TL arasında değişiyor. Öte yandan projedeki 1+1 home office’lerde fiyatlar 162 bin-177 bin TL arasında 2+1’lerde de 233 bin-301 bin TL arasında seyrediyor.
Adres Lobi: Tuzla-Aydınlı’daki Adres Lobi, 2 blokta toplam 527 daireden oluşuyor. Adres Lobi’de satışa çıkarılan konutların yüzde 91’i satıldı. 1+1, 2+1 ve 3+1 konutların yer alacağı projede, stüdyo daireler 34 ile 146 metrekare arasında değişiyor. Adres Lobi’deki daireler ise 49 bin TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

Eston'un iki büyük projesinde satışlar devam ediyor

ESTON Yapı, inşası aynı anda devam eden iki büyük projeyi devam ettiriyor. Bahçeşehir’in en büyük bahçeli ev projesi Eston Şehir ve 1.5 kilometrelik sahili ve marinasıyla Eston Deniz projelerinde satışlar devam ediyor.

/images/100/0x0/55eaf8f1f018fbb8f8a2a307

ESTON Yapı, inşası aynı anda devam eden iki büyük projeyi devam ettiriyor. Bunlardan ilki Bahçeşehir’in en büyük bahçeli ev projesi Eston Şehir olurken, diğeri de önündeki 1.5 kilometrelik sahili ve marinasıyla Eston Deniz projesi. Eston Yapı, bu iki projesiyle yaklaşık 9 bin adet bahçeli konut üretiyor.

12 kısımdan oluşacak

Eston Şehir, geniş bahçeli villaları, ikiz ve müstakil dubleks çeşitleri ile en yükseği 4 katlı  apartman seçenekleri ile 369 bin 306 metrekarelik inşaat alanıyla Bahçeşehir'in en büyük bahçeli ev projesi. Eston Şehir’de bahçelerin büyüklüğü 407 metrekareye varıyor. Eston Şehir 3. Kısım Evleri'nde apartman daireleri 180 bin TL'den, müstakil tripleks villalar 882 bin TL'den başlayan fiyatlarla sunulurken, 4. Kısım Evleri’nde katlı villalar 488 bin TL’den, 5. Kısım Evleri’nde A tipi ikiz dubleksler ise 553 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Toplamda 12 kısımdan oluşması planlanan Eston Şehir projesi tamamlandığında 1 milyon metrekarelik arazide 2 bin 800 konuttan olacak. Daire büyüklükleri 65 ile 371 metrekare arasında değişen Eston Şehir’de yüzme havuzları, yürüyüş parkurları, sosyal alanlar, çocuk oyun alanları, spor alternatifleri, günlük alışveriş merkezleri yer alıyor.

Marina ve sahili olan proje

Eston Deniz ise Yakuplu’da 1.2 milyon metrekarelik alanda toplam 5 bin 359 konut ve 500’ün üzerinde yat kapasitesine sahip marinasıyla ve 1.5 kilometrelik sahiliyle tasarlanan İstanbul’un en büyük projelerinden biri. Projenin tamamının 2017 yılında bitmesi planlanıyor. Eston Deniz projesinin ilk kısmını oluşturan Yakamoz Evleri’nde 7 farklı tipte 207 bahçeli ev yer alırken, ikinci kısım olan Kalyon Evleri, 342 bahçeli evden, apartmanlardan oluşacak ve yine etap etap tamamlanacak. Eston Deniz Kalyon Evleri'nde en yükseği 6 katlı olan apartman daireleri 207 bin TL'den, ikiz dubleksler 619 bin TL'den, sıralı ara dubleksler 460 bin TL’den, müstakil dubleks villalar 854 bin TL'den ve katlı villalar 528 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Satıştaki konutların büyüklükleri 78 ile 259 metrekare arasında değişiyor. 621 bin 951 metrekare konut inşaat alanı olan  Eston Deniz projesinde her kısmın kendine ait özel sosyal tesisi ve açık yüzme havuzları bulunuyor.

Satışlar devam ediyor

Eston Yapı Genel Müdürü Özgür Mungan, Eston Şehir ve Eston Deniz Projeleri’nin tamamlanan kısımlarında yaşamın başladığını belirterek, diğer fazlarda ise inşaatların ve satışların hızla devam ettiğinin altını çizdi.

Maksimum kullanım alanı yaratılıyor

ESTON Şehir projesindeki evlerin en önemli özelliğinin kaliteli üretim ve optimum metrekare kullanımı olduğunu belirten Eston Yapı Genel Müdürü Özgür Mungan, şunları söyledi: "46 senelik inşaat tecrübesiyle Eston, evlerdeki her metrekareyi başarıyla değerlendirerek hiç atıl alan bırakmıyor ve maksimum kullanım alanı yaratarak yaşam alanlarının olduğundan büyük algılanmasını sağlıyor. Projeler, her ayrıntısı özenle düşünülmüş mimarisi, çağdaş şehircilik anlayışı ile gerçekleştirilmiş planlaması, büyük alışveriş ve ticaret merkezlerine, TEM ve E-5 otoyol bağlantılarına, havaalanlarına yakın olması, sosyal hayatın içinde, ulaşımı kolay ve ferah bir ortamda bulunmasıyla rakiplerinden ayrışıyor."

Eston Deniz annelerin tercihi

ESTON Deniz'in, şehir merkezinde 500 yat kapasiteli marina, plajı ve 1.5 kilometrelik sahil şeridi ile denizle bütünleştiğini ifade eden Özgür Mungan, "Projede anneler için çocuklarının doğa ile iç içe güvenli bir ortamda büyümesi en önemli tercih nedeni. Ayrıca çocuklar projenin kendi bünyesinde bulunan çocuk oyun alanlarında zaman geçirirken anneler alışveriş noktalarının ve sosyal tesisin tadını da çıkarabilirler” diye konuştu. Proje yakınındaki okulları, poliklinik ve hastaneleri, AVM merkezleriyle de rakiplerinden ayrışıyor.

Öncelik Eston Şehir ve Eston Deniz'de

1965 yılında prefabrike yapı elemanları üretmek ve taahhüt projelerini gerçekleştirmek için kurulan Eston, taahhüt ve gayrimenkul geliştirme alanında faaliyet gösteriyor.  Eston Yapı, kurulduğu 28 Mayıs 1998 yılından beri, Ardıçlı Evleri, Ardıçlı Göl Evleri, Eston Kandilli Evleri, Eston Derince Evleri, Eston Reşitpaşa Evleri gibi projelere imza attı. 46 yıllık deneyimini yeni projelere de taşımayı hedefleyen Eston, önceliğini 2017 yılına kadar bitmesi planlanan Eston Deniz ve Eston Şehir gibi 2 projenin inşaatını tamamlamak için kullanacak.

Koza Şehir’in 3 ayda yüzde 50’ye yakın prim yapması bekleniyor

GARANTİ Koza'nın hayata geçirdiği Akkoza projesinin üçüncü fazı Koza Şehir'in Ağustos ayında açılaması planlanan Alışveriş Merkezi ve Tem Otoyolu ile daire fiyatlarının yüzde 30 ile 50 oranında prim yapacağı öngörülüyor. TED Koleji'nden tam teşekkülü hastanesine, Festival Park’tan Koza Çarşı’ya kadar pek çok ayrıntının bulunduğu projede, 30 ay vadeli sıfır faiz imkanı da var.

/images/100/0x0/55eaf8f1f018fbb8f8a2a309

GARANTİ Koza'nın 63 yıllık inşaat tecrübesiyle hayata geçirdiği Akkoza projesinin üçüncü fazı Koza Şehir, sakinlerine cazip imkânlar sunuyor. TED Koleji'nden tam teşekkülü hastanesine, Festival Park’tan Koza Çarşı’ya kadar pek çok ayrıntının bulunduğu projede, Ağustos ayında açılaması planlanan Alışveriş Merkezi ve Tem Otoyolu ile daire fiyatlarının yüzde 30 ile 50 oranında prim yapacağı öngörülüyor. Koza Şehir projesinde bulunan konutların büyük çoğunluğunun satışı gerçekleştirilirken, projenin inşaatı da hızla devam ediyor. Proje kapsamındaki birbirinden farklı 250 tip daire, her bütçeden yatırımcıya hitap ederken, fiyatlar ise 130 bin lira ile 1 milyon 100 bin TL arasında değişiyor.

879 daire bulunuyor

Esenyurt’u yeni Etiler yapma amacıyla Garanti Koza'nın toplam 2.5 milyar dolarlık yatırımla 450 bin metrekarelik alana inşa ettiği Akkoza projesi toplam 7 bin 500 konuttan oluşuyor. Projenin üçüncü fazını oluşturan Koza Şehir’de ise ilk etapta 407, 2’inci etapta 472 olmak üzere toplam 879 konut inşa ediliyor. Projede bulunan 1+1 daireler 58 metrekare, 2+1’ler 108 metrekare, 3+1’ler 155 metrekare, 4+1’ler 242 metrekare, penthouse daireler ise 483 metrekare olarak tasarlandı. Koza Şehir Projesi’ndeki bu daireler, 130 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Ortalama metrekare satış fiyatı 2 bin 600 lira oluyor. Projedeki konutların önemli özelliklerinden birisi de brüt kat yüksekliğinin standart 2.90 metre yerine 3.20 metre olması.

30 ay vade, sıfır faiz

Bir kentsel dönüşüm projesi olan Koza Şehir'in içinde yürüme mesafesinde okul, alışveriş merkezi, spor kompleksi, festival alanı gibi yaşam merkezleri ve sosyal alanları da bulunuyor. Koza Şehir, şehir karmaşasından uzak, büyük şehirlerin sunduğu tüm imkânları sunan ve her detayın düşünüldüğü cazip bir yatırım aracı olarak ifade ediliyor. İnşaatı Mayıs 2010'da başlayan Koza Şehir'in birinci etabının Mart 2012'de tamamlanması planlanıyor. Koza Şehir’den ev sahibi olmak isteyenlere özel ödeme koşulları sağlanıyor. İsteyenler 30 ay vadeli sıfır faiz ile konut sahibi olabiliyor. Banka kredisi ile ev sahibi olmak isteyenler için 0.4 ve 0.74 faiz oranları ile kredi de sunan Koza Şehir, peşin alımlarda özel indirimler uyguluyor.

Karşılıksız burs verecek

TED Koleji proje içinde ayrılan 15 bin metrekarelik alanda hizmet verecek. TED Koleji ile yapılan özel anlaşma çerçevesinde bir ilke imza atılarak Akkoza’da oturan başarılı öğrencilere TED Koleji tarafından beş yıl süresince toplam 1.5 milyon dolarlık karşılıksız burs sağlanacak. Böyle bir imkân, bir emlak projesinde sakinlerine daha önce hiç sunulmadı. TED Koleji, inşaatına başlandıktan iki yıl sonra TED İlköğretim Okulu, üç yıl sonra TED Koleji olarak eğitim verecek.

TEM’e direk bağlantı

TEMELİ 29 Eylül 2010 tarihinde atılan TEM Kavşağı da tamamlandığında tüm Esenyurt bölgesine hatta Bahçeşehir’e ulaşımda da büyük rahatlık sağlayacak. Bu çıkış sayesinde TEM’i kullanarak İstanbul’un birçok noktasından Koza Şehir’e daha kısa sürede varılabilecek.

Alışveriş ve hastane de var

450 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Akkoza projesi içerisinde yer alan Koza Şehir alışveriş seven sakinlerini de unutmadı. 102 mağazadan oluşan Koza Çarşı başarılı marka karmasıyla açık havada alışveriş yapmanın keyfini sunacak. Konserlere ve gösterilere ev sahipliği yapması planlanan Festival Park ise 5 bin kişiyi aynı anda ağırlayacak. 15 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan Club İstanbul da hizmet verecek. Her ihtiyaca cevap vermek üzere proje içerisinde yürüme mesafesinde okul, hastane, alışveriş merkezi, spor kompleksi, festival alanı gibi farklı ve renkli yaşam merkezleri, sosyal alanlar yer alıyor. Proje, sakinlerin her ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte tasarlandı. Tam teşekküllü Özel Hastanesi’ne Koza Şehirliler, yürüyüş mesafesi kadar uzak olacaklar. Hastane, 7 bin dönümlük arsa üzerine kurulacak ve 7 gün 24 saat hizmet verecek.

Esenyurt'u Etiler'e benzetecek

ESENYURT’u İstanbul’un yeni Etiler’i yapmayı hedeflediklerini anlatan Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark, Garanti Koza’nın 1 ve 2’inci fazlarda Akiş ortaklığıyla yürüttüğü Akkoza’nın 3’üncü fazını oluşturan Koza Şehir'in oldukça kapsamlı bir yaşam projesi olduğunu söyledi. Binark, dünyaca ünlü A.B.D. merkezli mimarlık firması Development Design Group (DDG) imzasını taşıyan ve 2007 yılı Ağustos ayında ilk etap satışına başlanan Akkoza Projesi'nin alışveriş merkezi ve sunduğu yaşam alanları ile İstanbul’un en büyük projelerinden sayıldığını kaydetti. Binark, şöyle konuştu: "Esenyurt bölgesini cazibe merkezi haline getiren projede çağdaş bir yaşam için ihtiyaç duyulan her türlü imkân bulunuyor. Akkoza’da, alışveriş merkezi, dinlenme alanı ve parkların yanı sıra 15 bin metrekarelik bir alana sahip spor merkezi Club İstanbul da yer alıyor. Akkoza’da yer alan bir diğer sosyal olanak ise 3 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Festival Park. Konserlere ve gösterilere ev sahipliği yapması planlanan Festival Park, 5 bin kişiyi aynı anda ağırlamaya

/images/100/0x0/55eaf8f1f018fbb8f8a2a30b

Nissa Oksijen ve güneş ışığı vaadediyor, 10 yıllık ödeme planı hazırlıyor

BAHÇEŞEHİR'DE 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen Nissa O2 Residence, Türkiye'nin ilk gerçek ve işlevsel çift katmanlı cephe sistemi (Double Skin) uygulamasına sahip olurken, cam cephe ile sakinlerine gün ışığı ve oksijen vaadediyor. 1800 dolardan başlayan metrekare fiyatları ile satışa çıkan Nissa O2 Residence'de, her ödeme şekline uyumlu 10 yıllık konut kredisi sağlanıyor.

TÜRKİYE'deki yatırımlarına hız veren Nissa İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme, Bahçeşehir'de 'Nissa O2 Residence' projesi için düğmeye bastı. İnşaatına bu ay içinde başlanan ve 100 milyon dolarlık yatırımla 24 ayda tamamlanması öngörülen 37 katlı Nissa O2 Residence, Türkiye'nin ilk gerçek ve işlevsel çift katmanlı cephe sistemi (Double Skin) uygulaması ile de dikkat çekiyor. 1800 dolardan başlayan metrekare fiyatları ile satışa çıkan Nissa O2 Residence'de, her ödeme şekline uyumlu Türkiye İş Bankası 10 yıllık konut kredisi sağlanıyor.

204 daire bulunuyor

Türkiye'nin önde gelen mimarlarından Tuncay Çavdar, Atölye T ekibi ile Avusturyalı mimar Walter Micheller işbirliğinde yürütülen ve dünyada Double Skin bina çalışmaları ile tanınan Avusturyalı GIG AG Firması teknolojilerinin uygulanacağı Nissa O2 Residence, 133.70 metre yüksekliğe sahip olacak. 18 bin 255 metrekare arsa üzerinde üzerinde planlanan projede toplam 204 konut bulunuyor.
Toplam inşaat alanı 66 bin 765 metrekare olan projede 60 farklı mimari planlamada dizayn edilmiş dairelerde 6 farklı yaşam seçeneği sunuluyor. 1+1'den dubleks ve tripleks penthouse dairelere kadar seçeneğin yer aldığı projede dairelerin büyüklükleri ise 102 metrekareden başlayıp 634 metrekareye çıkıyor.

1800 dolardan başlıyor

Projede dairelerin metrekare fiyatı ise 1800 ile 3 bin 500 dolar arasında değişiyor. Nissa İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkan Vekili Turgut Demiroğlu, "Konforunu ve sağlığını ön planda tutan, çocuklarını sağlıklı bir ortamda büyütmek isteyen her kitle için uygun ödeme koşulları sunuyoruz. 1800 dolardan başlayan metrekare fiyatları ile satışa çıkan Nissa O2 Residence sakini olmak isteyenlere, her ödeme şekline uyumlu Türkiye İş Bankası 10 yıllık konut kredisi sağlanıyor" diye konuştu.

Güneş ışığı ve oksijen

Nissa O2 Residence, giriş podyumu üzerinde yükselen 4 kuleden oluşan 16 cepheli bir yapı. Projede tavandan yere kadar komple cam cephe ile sürekli aydınlık bir ortam yaratılması planlanırken, O2 Residence'de girişten itibaren tüm katlarda dilendiği zaman camlar açılabiliyor. Her katta dairelere özel açık havaya çıkılan kat bahçeleri bulunurken, çift cephe ile dört mevsimin yaşanabileceği teraslar ve bitkilendirilebilecek peyzaj balkonları yer alıyor.

4 mevsim yaşanacak

TURGUT Demiroğlu, projeyi 26 ayda tamamlayarak Mart 2013’te teslim etmeyi hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi: "Bölgede çift cephe teknolojisi sayesinde 4 mevsimin yaşanabileceği, bahçe kullanımı en zengin yüksek binayı yapıyoruz. Türkiye’de ilk defa 365 gün 24 saat nefes alabilen yüksek bina inşa edeceğiz. 16 cepheden oluşan projemizle her yaşam alanına gün ışığı, D vitamini girecek. Yeni modern yaklaşımımızla insanlar yaz kış demeden istedikleri zaman pencerelerini açarak, odalarına oksijenin ve her yönden ışığın girmesini sağlayacaklar."

600 metrekare havuz kullanımı

BAHÇEŞEHİR'de residence hizmeti verecek ilk bina olan Nissa O2 Residence, 9 bin metrekare özel peyzajlı bir park ile bütünleşiyor. Projede toplam 2 bin 500 metrekarede dizayn edilmiş spor kulübü, eğlence ve eğitimin bütünleşeceği çocuk merkezi ve açık teras alanı ile bir restoranın yer aldığı "O-Zone" yaşam alanı bulunuyor. Bu bahçe alanında tenis ve basketbol sahaları, 700 metrekare çocuk oyun alanı, dinlenme alanları, yürüyüş yolları bulunuyor. Proje, 600 metrekare havuz kullanımına sahip tek yüksek bina olma özelliğini de taşıyor. Nissa O2 Residence'ta komşularla buluşma noktası olarak salon ve kütüphane, 24 saat boyunca güvenlik, temizlik, vale ve peyzaj hizmetleri yer alıyor.

150 milyon dolar yatırım yapacak

NİSSA İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkan Vekili Turgut Demiroğlu, şirketin Avusturya- Türk ortaklık oluşu ile Türkiye’deki yatırım faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere kurulduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bahçeşehir sınırında 18 bin 255 metrekarede hayata geçireceğimiz  Nissa O2 Residence projesi de dahil olmak üzere sektöre 150 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyoruz. İlerleyen dönemlerde İstanbul’un her bölgesine yatırım yapmaya hazırız.Nissa O2 Residence projemizde Türk ve Avusturyalı mimarlar ile çalışıyoruz. Aynı zamanda ülkemizde bir benzeri olmayan mimari özellik ve ayrıcalıklara sahip olması için Türk ve Avusturyalı mühendisleri görevlendirdik."

ParkOran'ın avantajı 'hemen teslim'

/images/100/0x0/55eaf8f1f018fbb8f8a2a30d

MESA Mesken ve Aktürk Yapı tarafından Ankara’nın seçkin semti Oran’da gerçekleştirilen ParkOran Projesi, toplam 146 bin metrekarelik alan üzerinde, geniş bir yeşil alanın çevrelediği 1832 konut ve çeşitli sosyal yapılardan oluşuyor. Ankara’da alışılagelmişin dışında farklı bir yaşam tarzının kurgulandığı ParkOran’ın avantajı ise hemen teslim ediliyor olması.

İNŞAAT sektörünün en önemli ve en köklü şirketlerinden MESA, geride bıraktığı 42 yılda, gerek yurtiçinde çeşitli illerde gerekse yurtdışında yüzlerce projeyi tamamlarken, toplam 7.5 milyon metrekarelik inşaat alanı ile yaklaşık 70 bin aileye yaşam olanağı sağladı. Yıllar önce gerçekleştirdiği projeleri bugün de prestijini koruyan ve öncü olmaya devam eden MESA, şu anda Ankara'daki ParkOran projesinin satışlarına da devam ediyor. Mesa Mesken ve Aktürk Yapı tarafından Ankara’nın seçkin semti Oran’da gerçekleştirilen ParkOran Projesi, toplam 146 bin metrekarelik alan üzerinde, geniş bir yeşil alanın çevrelediği 1832 konut ve çeşitli sosyal yapılardan oluşuyor. Ankara’da alışılagelmişin dışında farklı bir yaşam tarzının kurgulandığı ParkOran’da, doğanın içinde, yüksek standartlarda ve modern bir hayat sunuluyor.

Yapım sürecinde prim

MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, MESA'nın kalite ve güvencesini taşıyan konutlarda geleneksel bir primden söz etmenin mümkün olduğunu belirterek, "MESA imzalı konutlar, genelde projenin yapım sürecinde dahi prim yapar. Bununla birlikte projelerde yaşamın başlamasıyla birlikte henüz birkaç yıl içinde yüzde 100’lere ulaşan bir kazanım söz konusu olur ve bu süregelen yıllar içinde devam eder. Bu da MESA’nın tavizsiz bir şekilde sürdürdüğü kalite merkezli yaklaşımının yanı sıra yıllara yayılan hizmet anlayışının da bir sonucudur" diye konuştu. MESA'nın salt bir inşaat firması olmadığını vurgulayan Boysanoğlu, "Oldukça yüksek bir imalat kapasitesine sahibiz ve ihtiyaç halinde bu kabiliyetimizi istenilen düzeyde rahatlıkla daha da genişletebiliriz" dedi.

ParkOran'da 1832 konut

ParkOran Projesi, toplam 146 bin metrekarelik alan üzerinde, geniş bir yeşil alanın çevrelediği 1832 konut ve çeşitli sosyal yapılardan oluşuyor. Doğa dokusunu koruyan ParkOran, 31 katlı 12 adet A ve B blok ile 7’şer kattan oluşan 5 adet C ve D tipi bloklardan oluşuyor. Bu bloklarda, 1+1’den 5+1’e kadar dairelerin yanı sıra 5+1 ve 6+1 dubleks daireler de bulunuyor. 99 metrekareden 661 metrekareye kadar farklı büyüklükteki daireler tüm ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak çeşitliliğe sahip. ParkOran’ın hemen yanında çam ormanı ve göllerin oluşturduğu doğal yaşam dokusu bulunuyor. Doğanın üzerine kurulu uyumlu mimarisi ile de ParkOran, içinde yaşayanlara, Ankara’da adeta 'hiç bitmeyen bir bahar' sunuyor.
Sosyal alanlar
Konutlarda kalitenin yüksek standartlarda yaşatıldığı ParkOran’da, sosyal alanlarla da; güvenli, mutlu ve huzurlu yaşam; sağlık, keyif ve eğlence ile bir arada sunuluyor. Bisiklet yolu, kafeler, çok amaçlı spor alanı, alışveriş merkezi, oyun alanları, fitness, yüzme havuzu, çocuk havuzu, yürüyüş parkuru, kapalı otopark gibi birçok yapı ile ‘kaliteli yaşam’ için gerekli tüm ihtiyaçlar karşılanmış. Ses  ısı yalıtımı, manyetik girişler, üst düzey güvenlik, teknolojik altyapı, aydınlatma otomasyonları ve diğer bir çok özellikleri de mevcut.

Arazi değerlendirme kabiliyeti

MESA’yı sektördeki diğer firmalardan ayrıştıran en önemli özelliklerinden birinin arazi değerlendirme kabiliyeti olduğunu da ifade eden Erhan Boysanoğlu, şöyle konuştu: "Bunun en güzel örnekleri İstanbul’un gözde uydukenti Bahçeşehir ve Ankara’nın uydukenti Eskişehir Yolu çayyolu’dur. Türkiye’nin en önemli bu iki kentinin en önemli uydukentlerindeki oluşum, ilk yapılan MESA projeleri ile başlamıştır. Bugün için MESA’nın elinde imar çalışmaları süren yeterli arazi mevcut ama bunun yanında grup olarak en iyi yaptığımız işlerden biri olan arazi değerlendirme faaliyetlerimizi de aralıksız sürdürüyoruz."

İstanbul'da projeler olacak

2011 yılına sürdürdükleri projelerde ellerindeki yeterli konut stokuyla girdiklerini ifade eden Erhan Boysanoğlu, "İstanbul’da Çengelköy’de MESA ve MESA Nurol Bahçeşehir projeleri, Ankara’da Park Oran Evleri, Çamlıpark Evleri, İzmir’de Urla Evleri 2.Etap, Bodrum Yalıkavak Evleri projelerimiz var. Önümüzdeki dönem gerek konut ve gerekse ticari açıdan gerçekleştireceğimiz projelerde İstanbul ön plana çıkıyor. Kentin her iki yakasında da projelerimiz yer alacak" dedi.

Rings İstanbul daire fiyatına villa konforu sağlıyor
komşu gürültüsü bitiyor

SANAYİ ve ilaç tecrübesini Selin Yapı ile konut sektörüne taşıyan Selçuklu Holding'in ilk projesi İstanbul Sancaktepe’de yer alan Rings İstanbul. 1500 konut, AVM ve sosyal tesislerin yer aldığı proje dikey alanda müstakil yaşam sunuyor. Projede fiyatlar ise 187 bin 500 liradan başlıyor.

BÜNYESİNDEKİ Biofarma İlaç'ı 2006'da dünyanın en büyük finans gruplarından Citigroup'ın iştiraki olan Citi Ventures Capital'e (CVC) satan Selçuklu Holding,  yarım asırlık sanayi ve ilaç tecrübesini Selin Yapı ile konut sektörüne taşıdı. Selçuklu Holding'in iştiraklerinden biri olan Selin Yapı, İstanbul Sancaktepe’de kendi arazisi üzerinde 500 milyon liralık Rings İstanbul projesini geçtiğimiz günlerde tanıttı. 1500 konut, AVM ve sosyal tesislerin yer aldığı Rings İstanbul, apartman mimarisinde villa müstakilliği sağlıyor. “Dikey alanda müstakil yaşam” sunulan projede hiçbir daire diğerinin camını ve kapısını görmüyor. Yani, Rings İstanbul daire fiyatına villa konforunu gerçeğe taşıyor. Projede fiyatlar ise 160 bin liradan başlıyor.

Komşu gürültüsü yok 

Rings İstanbul’da özellikle ses ve ısı yalıtımı ön planda tutuluyor. Hem dışarıdan hem de içeriden özel malzemeler ile ayrı yalıtım çalışması yapılan Rings İstanbul’da, sıra evli sokak yaşamı, villa yaşamı, rezidans yaşamı gibi tüm alternatifli yaşam biçimleri ve herkesin isteğine göre birbirinden farklı metrekarelerde daire alternatifleri sunuluyor. Villa konforunda daire sahibi olma olanağı sunan projede komşu gürültüsü tarihe karışıyor. Çünkü, projede ortak duvarı olmayan birbirinden kopuk daireler tasarlandı. Birbirlerine en yakın bina mesafesinin ortalaman 30 metre olduğu bir projede bir blokta yer alan iki daire arasında iki asansör, iki merdiven, iki girişin bulunduğu çekirdekler var. Her katta sadece iki daire bulunuyor. Ayrıca Ring İstanbul’da maksimum ölçüde güneş alan alanlar oluşturuldu.

Hayallerini anlattı

Selçuklu Holding ve Selin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel, projede neden birbirine bağlı olmayan daireler tasarladıklarını şöyle açıklıyor: "Apartman yaşamı bizlere bazı konforlar sunuyor, bunun karşılığında ise maalesef daha az yeşil ve daha kalabalık ve iç içe bir yaşam tarzı içeriyor. Bazı sitelerde bir katta 6 daireye kadar varan bloklar bulunuyor. Kapılarınız, camlarınız sürekli başkalarıyla karşı karşıya kalıyor. Buradan yola çıkarak yaşamayı hayal ettiğim daireyi Mimarımız Hakan Kıran’la paylaştım. Kendisi bir mimar gözüyle hayallerimizi gerçeğe çevirdi ve projemizi usta dokunuşlarla tamamladı."

2014'te bitecek

Rings İstanbul projesi üç ayrı etaptan oluşuyor. İlk etabı oluşturan bölümler ise Siesta, Fiesta ve Vista olarak 3'e ayrılıyor. Diğer etaplarda ise sosyal tesisler, 5-6 katlı binalardan oluşan bloklar, sıra evler ile villalar yer alacak. Projede 150’si villa olmak üzere toplamda 1500 konut ve bir AVM bulunacak. Çevresinde 2.5 kilometrelik bir yürüyüş parkuru olan projede metrekare fiyatları 2 bin ile 3 bin TL arasında değişiyor. 1+1 fiyatları 187 bin 500 liradan, 2+1'ler 313 bin 500 TL ve 3+1'ler de 398 bin 500 liradan başlıyor. Yatırım maliyeti 500 milyon TL olan Rings İstanbul’un ilk etabı 2013 yılı Mayıs ayında, tamamı ise 2014 yılında bitecek.

30 futbol sahası büyüklüğünde    

RİNGS İstanbul’da ünlü markalarla, ankastre ürünlerle dekore edilmiş banyo ve mutfaklar ile oturmaya hazır bir daire teslim ediliyor. Ayrıca, kat bahçeleri ile site sakinleri kendilerine özel alanlarda hobilerini gerçekleştirebiliyor. 230 bin metrekare yani yaklaşık 30 futbol sahası büyüklüğüne sahip projenin yüzde 75’ini yeşil alan oluşturuyor. Sosyal alanlar arasında açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness ve jimnastik salonları, kreşler, basketbol, tenis ve voleybol kortları, mini golf sahası gibi mekanlar bulunuyor. Tüm site su ve yürüyüş yolu ile birbiriyle bağlantılı. Dairelerin hepsinin hem bulunduğu katta hem de bodrumda olmak üzere iki ayrı depo alanı bulunuyor.

Güneyinde Aydos Ormanı var

RİNGS İstanbul, toplu taşıma araçlarına yakın bir mesadefe bulunuyor. Rings İstanbul AVM’nin önünde ise metro istasyonu olacak. Yeni açılan Sultanbeyli çıkışı ile TEM’e 1 kilometre mesafede bulunan Rings İstanbul’un çevresi parklar ve eğitim tesisleri ile çevrili. Güneyinde ise Aydos ormanı bulunuyor.

İlk etapta neler var

FİESTA, Rings İstanbul AVM ile 93 rezidans dairenin bir arada olduğu bir bölüm. Fiesta’daki rezidanslarda 1+1, 2+1 ve 3+1 daire alternatifleri bulunuyor. Her katta teraslı dairelerin bulunduğu Fiesta’da rezidans hizmeti verilecek. Rings İstanbul AVM ise 80 bin metrekare kapalı, 20 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. Siesta olarak adlandırılan alanda 6-7 ve 8 katlı binalardan oluşan 24 blokta toplam 441 daire yer alıyor. Siesta’da ayrıca müstakil bahçeli bahçe dubleksleri ile çatı dubleks alternatifleri de sunuluyor. Siesta’da karşılıklı binalar arası mesafe ortalama 30 metre. Bu sayede Rings İstanbul’da perdesiz bir yaşam bulunuyor. Vista’da 5 kattan oluşan üç ayrı blokta toplam 58 daire mevcut.

Yorum İstanbul'da 36 ay site aidatı ödenmiyor

/images/100/0x0/55eaf8f1f018fbb8f8a2a30d

YORUM İnşaat ile Turkmall Ortak Girişimi'nin Bayrampaşa'da geliştirdiği Yorum İstanbul Evleri'nden kampanyasından yararlanmak için bugün son gün. 31 Mayıs'a kadar daire alanlar 36 ay boyunca site aidatı ödemiyor. Projenin yüzde 25'lik peşinat ise şirketin ödeme şekliyle vade farkı olmadan 3 ay sonra yüzde 5, 15 Ekim 2011'de ise yüzde 20 olarak ödeniyor. Peşin ödemede ise yüzde 6 indirim yapılıyor.

YORUM İnşaat ile Turkmall Ortak Girişimi'nin ilerleyen dönemlerde gerçekleştireceği 10 bin konutluk projelerden ilki olan Yorum İstanbul Evleri, Bayrampaşa'da Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi Forum İstanbul’un hemen yanı başında hızla gelişiyor. 558 daireden oluşan Yorum İstanbul'un devam eden kampanyasından yararlanmak için bugün son gün. 31 Mayıs'a kadar açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness merkezi, tenis kortları, Concierge hizmetleri, 24 saat güvenlik ve teknik destek hizmetlerinin yer aldığı, Yorum İstanbul'un yeni kampanyasına katılanlar 36 ay boyunca site aidatı ödemeyecek. Yani, Yorum İstanbul'dan ev alanlar 2015 yılına kadar aidat ödemiyor. Projenin ödeme koşulları ise yüzde 75 banka kredisi, yüzde 25 şirket vadesi şeklinde. Yüzde 25'lik peşinat vade farkı olmadan 3 ay sonra yüzde 5, 15 Ekim 2011'de ise yüzde 20 olarak ödeniyor. Peşin ödemede ise yüzde 6 indirim yapılıyor.

558 daireden oluşuyor

Yorum İstanbul Proje Koordinatörü Cenk Biber'in verdiği bilgilere göre, Yorum İstanbul Evleri, 21 bin 182 metrekare arazi üzerinde, 51 bin 962 metrekare satılabilir alandan oluşuyor. Yorum İstanbul’da 16 bin 500 metrekare yeşil alan bulunuyor. Toplam 5 blokta 558 dairenin yer aldığı Yorum İstanbul'da, E blok 3+1 ve 3+1 dubleks dairelerden oluşuyor. Diğer bloklarda ise 1+1, 2+1 ve 3+1 alternatifleri bulunuyor. Dairelerde 62 ile 65 metrekare arasında 1+1, 86 ile 119 metrekare arasında 2+1, 128 metrekarelik 3+1, 143 metrekarelik 3+1 dubleks ve 210 metrekarelik 4+1 seçenekleri bulunuyor. 1+1 ve 3+1 dairelere depo tahsis ediliyor. Konutların fiyatları 217 bin lira ile 575 bin lira arasında değişirken, ortalama metrekare fiyatı da 3 bin 800 lira oluyor.

12 ayda teslim ediliyor

Ekim 2010'da inşaatına başlanan projenin 30 Ekim 2011'de tamamlanarak, sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Teslim tarihinin yakın olması ve 12 ay gibi kısa bir sürede inşaatının tamamlanacak olmasının projenin avantajlarından biri olduğunu söyleyen Cenk Biber, "Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olan Forum İstanbul’un yanında olması, ana bağlantı yollarına kolay ulaşılabilirlik ve metro durağına yürüyüş mesafesinde olması projenin diğer önemli özellikleri arasında. Bir çok eğitim kurumu ve hastanelere de yakın olan projemiz, tam şehrin kalbinde yer alıyor" diye konuştu.

110 milyon dolar gelir

Satışları 10 Ekim 2010'da başlayan ve şu anda yüzde 60 satış oranına ulaşan Yorum İstanbul Evleri'ne talebin çok yoğun olduğunu ifade eden Cenk Biber, şunları söyledi: "Projemiz, gelir seviyesi açısından A ve B ses grubunu hedefliyoruz. Projeden 110 milyon dolarlık satış cirosu beklentimiz var. Prim oranının ise yüzde 40'larda olacağını düşünüyoruz. Son dönemde emlak yatırımcılarının gözdesi ve İstanbul’un en çok prim yapan bölgesi olan Bayrampaşa’da yer alan Yorum İstanbul Evleri, yapı kalitesi, merkezi konumu, optimum mimarisi, avantajlı olanakları ve ulaşım kolaylığıyla şimdiden konut alacak olanlara karlı ve akıllı bir yatırım olanakları sunuyor."

Yeşil alan ve sosyal tesislerle canlı ve zinde

YORUM İstanbul Evleri'nin konsept mimarı Bünyamin Derman, projenin uygulaması ise YPU Mimarlık tarafından yapılıyor. Peyzaj mimarı ise Begüm Eryılmaz. Açık-kapalı yüzme havuzu, sauna, türk hamamı, tenis kortu, basket sahası, mini futbol sahası, mini golf, çocuk oyun alanları, koşu ve bisiklet parkuru, bistro-cafe, yapay gölet, botanik bahçe, fitness center, buhar odası gibi sosyal alanların bulunduğu projede, otoparklar kapalı. Misafir araçlarının park yapabilmesi için açık otoparklar bulunuyor. Projenin yüzde 80’i yeşil alan ve sosyal tesislere ayrılıyor.

10 bin konut hedefi var

YORUM İnşaat ve Turkmall olarak Türkiye'de yeni bir gayrimenkul markası yarattıklarını belirten Cenk Biber, şöyle konuştu: "Önümüzdeki dönemde, konut sahiplerinin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek ayrıcalıklı yaşam alanları inşa edeceğiz. Yorum Istanbul projemiz önümüzdeki dönem gerçekleştireceğimiz konut projelerimiz için bize pozitif bir enerji sağladı. Önümüzdeki 5 yılda 10 bin konut üretmeyi hedefliyoruz. İstanbul'un her iki yakasında da gerek kent merkezinde gerek yeni gelişen bölgelerde çok sayıda projeyi birlikte hayata geçireceğiz."

Bilinçlenme arttı kalite öne çıktı

CENK Biber, inşaat sektörü hakkında da şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye’nin yükselen değeri ile bugün gibi gelecekte de sektörün canlı ve sağlam kalacağına, özellikle de İstanbul’un yenilenen çehresi için büyük rol oynayacağına inanıyoruz. Konut sektörü açısından ise gerek yatırımcı gerekse tüketici olarak bilinçlenmenin arttığını, bunun da kaliteye daha da üst noktalara taşıyacağını düşünüyoruz. Özellikle ekonomik istikrar ve büyüme yeni konut ihtiyaçlarını da beraberinde getirecektir. Artık bölgesel bir güç haline gelen Türkiye inşaat sektörü gerek teknolojik donanımı gerek tüketici ihtiyaçlarını belirlemede gösterdiği başarı ve uluslararası deneyim ile önümüzdeki yıllarda da ekonominin parlayan yıldızları arasında yer alacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!