Çodam Ritim Grubu Hacettepe Üniversitesi’nde

Güncelleme Tarihi:

Çodam Ritim Grubu Hacettepe Üniversitesi’nde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 11:05

Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi(ÇODAM) bünyesinde kurulan ritim grubu atölyesi öğrencileri, Hacettepe Üniversitesi Tımbıka Ritim Topluluğu Atölyesi’ni ziyaret etti.
ÇODAM, çocukların ilgi ve yetenekleri doğrultusunda oluşturulan atölyeler ile çalışmalarını sürdürürken, düzenlenen gezi programları ile de çocukların yaşayarak öğrenmeleri sağlanıyor.
Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) işbirliğiyle yürütülen atölye sayesinde erken yaşlarda müzikle tanışan çocuklar, yeteneklerinin gelişimi ve yaratıcılıkları konusunda hızlı ilerleme gösteriyor. Ritim çalışmaları, çocuk üzerinde zamanlama duygusu, konsantrasyon süresinin artması, hafızanın gelişmesi, duyulan ritmin ya da müziğin beyin, kulak ve ellerle koordinasyonunun sağlanması, dinlemeyi öğrenme, grup çalışmasını öğrenme gibi çok önemli kazanımlara katkı sağlıyor. Kasım ayından bu yana çalışmalarına devam eden ritim grubu öğrencileri, eğitmenleri Özcan Ülger’in de dahil olduğu Hacettepe Üniversitesi Tımbıka Ritim Topluluğu Atölyesi’ni ziyaret ettiler.
Üniversite ortamında gerçek bir atölyede çalışmalarını gerçekleştiren öğrenciler, bateri, perküsyon, erbane, saksafon, davul gibi müzik aletlerini tanıma imkanını buldular. Daha sonra bu enstrümanları hayatlarında ilk defa deneyimleme şansı yakalayan çocuklar oldukça keyifli dakikalar yaşadılar. Öğrenciler ayrıca üniversitenin halkoyunları grubunun çalışmalarını da izleme şansını buldular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!