Çocuklarınıza inanın ve güvenin

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarınıza inanın ve güvenin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 17:43

Çocuklarınıza inanın ve güvenin

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-HATAY'ın İskenderun ilçesinde hafta sonu LGS sınavına girecek öğrenciler ve ailelere uyarılarda bulunan Psikiyatri uzmanı Dr. Suat Yiğit, çocuklarına güvenmelerini ve onlara siz başarırsınız sizi çok seviyoruz yaklaşımlar sergilemelerini istedi.
Liseye Geçiş Sınavına girecek milyonlarca öğrenciye Psikiyatri uzmanı Dr. Suat Yiğit, çeşitli tavsiyelerde bulundu. Sınava girecek olan çocukların ergenlik döneminde olduklarını ve yaklaşık dört yıldır bu sınava hazırlandıklarını belirten Yiğit “ Yeterince bilgileri var. Bu bilgilerini sadece sunmakla ilgili o sınav sırasında, o kâğıda dökmekle ilgili kaygı yaşıyorlar. Bu kaygıyı yenmenin en önemli şartı ilk önce anne babalar da çok kaygılı olmasınlar” dedi.
Sınav gününe kadar öğrencilerin akşam saatlerinde erken yatmalarını ve cep telefonu, tablet gibi materyallerden uzak durmalarını hatırlatan Yiğit şöyle devam etti:
“Telefon bilgisayar, tabletle çocukların oyunla yatmaları halinde kafaların içerisindeki o renkler, ışıkların sürekli devam edeceğinden çocukların çok yorgun kalkmalarına neden oluyor. Yatağa 10.30 gibi gittiklerinde böyle hafif, hikaye içerikli romanlar okusunlar, kitaplar okusunlar ki çocuklar uyudukları zaman sabaha kadar dinlenmiş oluyorlar Sabahları da mutlaka erken 07.00-07.30’da kalksınlar ki bedenleri uyansın, zihinleri uyansın. Mutlaka kahvaltı yapsınlar. Kahvaltıda özellikle yumurta, ceviz gibi gıda verici, enerji verici, vitamin içerikli şeyler çocuklar için çok güzeldir.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!