Çocukların şiddet ve istismardan korunması çalıştayı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Çocukların şiddet ve istismardan korunması çalıştayı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 16:56

Çocukların şiddet ve istismardan korunması çalıştayı düzenlendi

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) – ORDU Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu Adliyesi, Ordu Emniyet Müdürlüğü, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ordu Üniversitesi işbirliğinde çocukların şiddet, ihmal ve istismardan korunması çalıştayı yapıldı.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde (OKSM) yapılan çocukların şiddet, ihmal ve istismardan korunması çalıştayına, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Arık, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu, ilgili kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okulların rehber öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.



Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, çalıştayda bir konuşma yaparak devletin bekasının, nesillerin iyi yetişmesine bağlı olduğunu vurguladı. Her türlü uyuşturucu, ihmal, istismar ve dayağın büyük bir travma olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Kaybedilmiş hayatlar, ülkenin kaybedilmesi anlamına geliyor. Bir ülkeye yapılacak en büyük kötülük, o ülkeyi yok edecek en büyük çaba, çocuklarını ve nesillerini yok etmektir. O da nasıl olur? Psikolojik sorunlarla dolu, her türlü zararlı alışkanlığa sahip, sağlıklı düşünemeyen bireyler, sayesinde olur. Sadece kendileri değil, en az onlarla uğraşan emniyet güçleri, sağlık görevlileri, okullar, müessesseler, rehabilitasyon merkezleri, yapılan masraflar, personel israfı, düşünün bunların boyutlarının ne olduğunu. Bir memleket için en büyük kötülük budur. Bu nedenle herkesin bir seferberlik havasında nesillerimize sahip çıkması lazım" dedi.

Herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini de belirten Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi: "Öğretmenlerimizin, eğitimcilerimizin, çocuklarını dışarda bekleyen hatta aile bireylerinin bile gelebilecek tehlikelere karşı çocuklara merak uyandırmadan iyi bir eğitim vermeleri, bilinçlendirmeleri lazım. Hocalarımız camilerde vaaz ederken bu konulara temas etmeliler. Sivil toplum örgütleri, gönüllüler, bu memleket için bir şey yaparım diyen herkesin elini taşın altına koyması lazım. Çünkü memleketimiz Allah muhafaza elimizden gider. Biz gelip geçiciyiz. Bizim yerimize geçecek olan insanları ne kadar iyi yetiştirirsek, bizden sonraki yerimizi tutacak insanlar, anne-baba olacak bireyler, ne kadar iyi olursa, mükemmel olursa, Türkiye o oranda gelişir, kalkınır ve çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkar."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!