Çocuklara Yapılan En Büyük Haksızlık Onlara Güvenmemek

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara Yapılan En Büyük Haksızlık Onlara Güvenmemek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 12:23

CUMHURİYET İLKOKULU VELİLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

Aydın Efeler İlçesi’nde okullar velilere de eğitim vermeye başladı. Cumhuriyet İlkokulu’nda velilerle bir araya gelen okul idaresi velilerin öğrencilere nasıl davranması gerektiğini anlattı. Okul Müdürü Muharrem Vural, velilerin çocuklara yaptığı en büyük haksızlığın onlara güvenmemek olduğunu belirterek “En iyi eğitim iyi örnek olmaktır” dedi.
Aydın Cumhuriyet İlkokulu Aydın İl Kültür Müdürlüğü Hidayet Sayın Salonu’nda okul velileri ile bir araya geldi. Okul Aile Birliği seçimlerinin de yapıldığı toplantıda velilere seslenen Okul Müdürü Muharrem Vural, sanal alemde yaşanan sıkıntılardan öğrencilerin yaşadığı sıkıntıların çözümü konusunda velilere nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgilendirdi.
“ÇOCUĞUNUZA GÜVENİN VE ONLARA SORUMLULUK VERİN”
Günümüzde bir çok ebeynin çocuklarını bir türlü gözünde büyütemediğini ve sürekli onlara küçük çocuk muamelesi yaptığını belirten Okul Müdürü Muharrem Vural, “Hep ortamın ve düzenin değiştiğinden şikayetçi oluruz ama ortamı da düzeni değiştiren bizleriz. Herkes iyi düşünsün, küçüklüğünüzde bakkala kim giderdi. Sizler. Şimdi kim gidiyor yine sizler. Niye çocuk gitmiyor dediğimizde aman başına bir şey gelir diyorsunuz. Madem öyle yine çocuğunuzu gönderin ama takip edin. Günümüzde çocukların yetişmesinde en büyük sıkıntı çocuklara güven vermemek” diye konuştu.
“İNTERNET SOKAKTAN DAHA TEHLİKELİ OLDU BİLGİSAYARIN EKRANI SİZE DÖNÜK OLSUN”
Öğrencilerin iyi yetişmesinde gerçek hayta dikkat edilmesi gereken konulardan daha çok sanal alemde dikkat edilmesi gereken hususların ortaya çıktığını belirten Aydın Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Muharrem Vural, “Bugün dışarıda olan tehlikenin daha büyüğü artık evlerimizde hatta çocuklarımıza taslim ettiğimiz akıllı telefon ve bilgisayarlarda var. Elbette çocuklarımız teknolojinin nimetlerinden faydalanacak. Ama güvenli internet kullanımı çok önemli. Çocuklar bilgisayar ve internetle geçireceği süre belli olmalı. Burada da kesinlikle denetim altında olduğunu bilmeli ve bilgisayar ekranı mutlaka sizin de göreceğiniz şekilde olmalı. Lütfen velilerimiz bu hususu dikkat etsin” dedi.
Bir çok annenin çocuklarına olan aşırı sevgisi yüzünden ve merhamet ve yardım ile sorumluluk verme duygusunu karıştırdığından dolayı pek çok çocuğun yapabieceği şeyleri bile anne babasından bekler hale geldiğini belirten Okul Müdürü Vural, “Bir çocuk belli bir yaştan sonra kendi ayakkabısını ceketini giyebilir. Odasını toplayabilir. Ama annelerin gözünde o çocuk bir türlü büyümediği için delikanlı oluncaya kadar bu işleri anneler yapıyor. Biz teorik ve bilimsel eğitim vermenin yanında çocukların sevgi, saygı, merhamet, nezaket, doğruluk, dürüstlük ve geleceğini yön verebilen gençler olarak yetişmesini istiyoruz. Eğer veliler de bunu istiyorsa mutlaka çocuklara özgüven aşılayıp sorumluluk versin” diye konuştu.
Okul Aile birliği seçimlerinin de yapıldığı programda geçen yıl Okul Aile Birliği Başkanı olan Aysun Sandıkçı ve ekibi oy birliği ile güven tazeledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!