Çocuklar tatile yarıyıl şenliği ile başladı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar tatile yarıyıl şenliği ile başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 14:35

Çocuklar tatile yarıyıl şenliği ile başladı

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi’nin yarıyıl şenliğinde, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısının tamamlayan öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Çocuk Merkezi’nde düzenlenen yarıyıl şenliği çocuklara eğlenceli anlar yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, Hamitler’de faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi’nin yarıyıl şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısının tamamlandığı günde Hamitler Çocuk Merkezi’nde yarıyıl karnelerini alan çocuklar için düzenlenen etkinlik, eğlenceli anlara sahne oldu.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hamitler Çocuk Merkezi’nde çocuklarla bir araya gelerek, öğrencilerin karne heyecanını paylaştı. Başkan Altepe, eğitim öğrenim yılının ilk döneminde derslerine yoğun emek veren çocukları tebrik ederek, “Bugün güzel bir gün, mutluyuz. 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısının tamamlayan çocuklarımızın karne sevincini ve heyecanını paylaşıyoruz. Çocuklarımız artık tatili ve eğlenmeyi hak ettiler. Yarıyıl şenliği ile çocuklarımızın tatile güzel başlamalarını istedik” dedi.

“GENÇLERİMİZDEN ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ”



Başkan Altepe, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklara ve gençlere her zaman değer verdiklerini söyleyerek, “Hedefimiz, geleceğimiz olan gençlerimizdir. Gençlerimizden çok şey bekliyoruz. Bursa, önemli bir şehir. Güçlü bir Türkiye ve güçlü bir Bursa için gençlerimizin, çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri, özgüvenli bireyler olarak yetişmeleri, üreten, katkı sağlayan, önder ve öncü olmaları bizim için önemli” diye konuştu.



Gençlerin en güzel şekilde eğitilmeleri için Hamitler’de, Alacahırka’da ve Yavuz Selim’de merkezler kurduklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Çocuklarımıza ve gençlerimize güzel eğitimler vermeyi, kendilerini her yönden geliştirip geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarını hedefliyoruz” dedi.



Başkan Altepe, en güzel başarıların çalışmakla kazanıldığını vurguladığı konuşmasında, çocuklara da sömestr tatilini en güzel şekilde geçirmelerini ve yeni eğitim dönemine dinlenerek başlamalarını önerdi.

RENKLİ PROGRAM



Konuşmaların ardından çocuk merkezi korosunun seslendirdiği şarkılar ve halk oyunları ekibinin Artvin yöresi oyunları programa renk kattı. Başkan Altepe, çocuklarla birlikte yarıyıl şenliği için hazırlanan pastayı da konukların alkışları arasında kesti. Çocukların, her zaman kendilerine destek oluşu nedeniyle çiçek vererek teşekkür ettiği Altepe, merkezi de gezerek derslere girdi, çocuklarla satranç oynadı ve masa tenisi maçı yaptı. Başkan Altepe’ye sevgi ve saygılarını ifade eden çocuklar, resim sınıfında yaptıkları el emeği magnetleri Altepe’ye hediye etti. Hamitler Mahallesi Muhtarı Kemal Coşkun da çocuk merkezi ile mahallede önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade ederek, mahallelerine desteklerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

HEM ÇOCUKLAR HEM AİLELER



Hamitler’deki Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi, Büyükşehir sınırlarında ikamet eden çocuk ve gençlerin beden ve ruh sağlığını korumak, sosyal kültürel gelişimlerini desteklemek, ilgi alanları doğrultusunda eğitmek ve beceri kazandırmak amaçlarıyla hizmetlerini sürdürüyor. Yılda ortalama 2000 öğrencinin faydalandığı merkez, 7 ile 14 yaş arası çocuklara hizmet veriyor. Merkeze devam eden çocuklar, halk oyunları, resim, müzik, piyano, keman, bilgisayar, satranç, masa tenisi, futbol, basketbol ile temel eğitim ve TEOG programları ile toplam 13 branşta eğitimlerine destek sağlayabiliyor. Aynı zamanda merkezde, ailelere yönelik eğitim seminerleri, okuma yazma kursları, sağlık taramaları ve psikolojik danışmanlık gibi çeşitli çalışmalar da yürütülüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!