Çocuklar mandalina bahçesini tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar mandalina bahçesini tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2017 18:14

Çocuklar mandalina bahçesini tanıdı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen Mandalina Şenliği kapsamında, özel bir anaokulunda eğitim gören çocuklar için mandalina bahçesine gezisi düzenledi. Çocuklar, dalından mandalina toplarken, mandalinanın faydaları ve yetiştirilmesiyle ilgili bilgiler verildi.
Bodrum'da düzenlenen 'Mandalina Şenliği' kapsamında, Bitez Mahallesi'ndeki Şefik Kanber'e ait mandalina bahçesinde, Kartanesi Anaokulu öğrencileri farklı bir gün geçirdi. "Bodrum Mandalinası'na sahip çıkıyoruz" sloganıyla düzenlenen şenlik kapsamında 30 çocuk, mandalinanın nasıl yetiştiğini düzenlenen geziyle öğrendi. Çocuklar, mandalina toplayarak hasat yaparken, dalından meyve toplamanın keyfini yaşadı. Gezi sonunda öğrencilere mandalina ile ilgili çeşitli hediyeler verildi.
Mandalina bahçesi gezisinin ardından Akdeniz meyve sineği ile mücadele projesi kapsamında yapmış oldukları özverili çalışmalardan dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mehmet Dinçberk, Sadık Demir, Fevzi Demir, Mehmet Kanber ve Cevat Tok'a plaket verildi.
Şenlik kapsamında, yarın (pazar) İskele Meydanı'nda çeşitli yarışma ve dans gösteriler gerçekleştirilecek. Herodot Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de düzenlenecek Muğla Büyükşehir Belediye Orkestrası konseriyle sona erecek.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!