Çocuklar için örülen atkıların her ilmeğinde sevgi var

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için örülen atkıların her ilmeğinde sevgi var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2017 12:44

Çocuklar için örülen atkıların her ilmeğinde sevgi var

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Çınarcık Belediyesi’nin başlattığı ve büyük ilgi gören “Çocuklarımız İçin Sevgiyle Örüyoruz” adlı proje kapsamında ilçede yaşayan kadınların ördüğü el emeği atkılar, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt tarafından miniklere dağıtıldı.

Çınarcık Belediyesi’nin ikinci kez başlattığı ve ilçedeki kadınların aktif bir şekilde katıldığı “Çocuklarımız İçin Sevgiyle Örüyoruz" projesi yine başarıyla sona erdi. Proje kapsamında ilçede yaşayan kadınlar, okullarda öğrenim gören öğrenciler için kendi elleriyle 20 cm genişliğinde, 150 cm boyunda atkılar ördü. Örmeyi bilmeyenler de projeye iplik hediye ederek destek verdi.

Yaklaşık iki buçuk ay süren ve 70’e yakın gönüllünün katıldığı proje sonunda örülen atkılar, Çınarcık Belediyesi tarafından hediye paketi yapıldı. Kadınların el emeği göz nuru olan yaklaşık 200 atkı, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt’un da katıldığı bir etkinlikte yılbaşı öncesi miniklere dağıtıldı. Belediye Başkanı Avni Kurt’a eşi Elif Kurt ve Çınarcık Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü eşlik etti.

Başkan Avni Kurt, Firuzan Kınal ve Hüdaverdi Aydın İlkokullarını ziyaret ederek ilkokul çağındaki öğrencilere atkılarını dağıttı. Yeni yıl öncesi sürpriz hediyelerini alan öğrenciler duygusal ve renkli görüntüler oluşturdu. Öğrencilere tek tek atkılarını hediye eden Başkan Avni Kurt, onlarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Projenin iki yıl boyunca büyük ilgi görmesinin sevindirici olduğunu dile getiren Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, “Bu proje ilçe genelindeki dayanışmayı arttırmak adına örnek sayılabilecek bir projedir. Özellikle iki yıl boyunca gönüllü bayanlarımızın bu projeye gösterdikleri ilgi ve ortaya koydukları emek her türlü övgüyü hak ediyordur. Yeni bir yıla başlarken çocukların gülümsemesi bir çok şeye bedel. Kadınlarımızın emekleri sayesinde onların gülümsediğini görmek paha biçilemez bir mutluluk. Biz belediye olarak koca yürekli bayanlarımızla öğrencilerimiz arasında bir aracı olduk. Katılan tüm bayanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim. Projeye katılan tüm bayanlarımıza da ilerleyen günlerde düzenleyeceğimiz bir törenle ayrıca teşekkür belgesi vereceğiz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!