Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 34’üncü anaokulu sürprizle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar Gülsün Diye Derneğinin 34’üncü anaokulu sürprizle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 17:03

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 34’üncü anaokulu sürprizle açıldı

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/ARDEŞEN (Rize), (DHA) - SANATÇI Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin, işadamı Mustafa Demiralay'ın desteğiyle yapılan 34’üncü anaokulu, Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde açıldı. İşadamı Demiralay, "Karadeniz turuna gidiyoruz" diyerek Ardeşen'e getirdiği eşi Kübra Demiralay’a doğum gününde adını verdiği okulla sürpriz yaptı.
Ardeşen İlçesi Yavuz Selim Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törene, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı sanatçı Gülben Ergen’in yanı sıra Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin ile öğretmenler, çocuklar ve veliler katıldı. Törende okulu yaptıran Bursalı işadamı Mustafa Demiralay, eşi Kübra Demiralay ile çocukları 14 yaşında Can, 9 yaşında Ali ve 4 yaşında Ömer ile katıldı. Gülben Ergen, tören alanına gelişinde büyük coşkuyla karşılandı. Veliler ve öğrenciler Ergen’le fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. Törende minik öğrenciler horon gösterisi yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Gülben Ergen, Ardeşen’de açılışını yaptıkları 34’üncü anaokulunun bir kadın kahramanı olduğunu belirterek, "Bir baba eşine doğum günü hediyesi vermek istiyor. Ona, 'Gel bir Karadeniz turuna çıkalım' diyor. Eşi ve 3 evladı ile birlikte Karadeniz turuna çıkıyorlar. Beyefendi eşini buraya getiriyor. Kadıncağız bir şey anlamıyor. 'Bu anaokuluna niye geldik?' diye soruyor. Beyefendi, 'Bu anaokulunu ben senin için yaptırdım. Adını verdim. Doğum günün kutlu olsun' diyor. Böyle Türk erkeklerine ihtiyacımız var. Kadına şiddet hayır demek yerine sizin varlığınızı anlatmak daha doğru bence. Bütün kadınlar sevilmeye çok layık. Var mı böyle bir jest gören kadın? Doğum gününü hatırlayana şükür. Ben de biraz bozuldum, itiraf edeyim. Şahane bir doğum günü hediyesi. Böyle bir hediye görmedim. Türk kadını bir başkadır. Bizim kadınımız her şeyin en güzeline layıktır. Hiçbir kadının canı yanmazsa, kalbi kırılmazsa o kadın mutlu çocuklar yetiştirir. Sonra da Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu'na yollar evlatlarını" dedi. Gülben Ergen, ülkede terör ve şiddetin son bulması temennisinde bulundu.
VALİ TEŞEKKÜR ETTİ
Törende konuşan Rize Valisi Ersin Yazıcı’da Demiralay ailesine ve sanatçı Gülben Ergen’e teşekkür etti, anaokulu nedeniyle teşekkür plaketi verdi. Konuşmaların ardından kurdelanın kesilmesi ile Çocuklar Gülsün Diye Kübra Demiralay Anaokulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Gülben Ergen ve Demiralay ailesi anaokulunu gezdi, çocuklarla sohbet etti.
'EŞİM DÜNYANIN EN GÜZEL ANNESİ'
Bursalı İşadamı Mustafa Demiralay, eşi Kübra Demiralay adına yaptırdığı okulu Çocuklar Gülsün Diye Derneği’ne bağışladı. Karadeniz turuna diyerek getirdiği eşi Kübra Demiralay’a adını verdiği okula göstererek eşine doğum günü sürprizi yapan Mustafa Demiralay, "Eşim dünyanın en güzel annesi. Çocukları ve onlarla paylaşmayı çok sever. Onu en mutlu edecek olan şey sadece bizim çocuklarla değil ihtiyacı olan diğer çocuklarlar da paylaşabilmekti. Allah bize paylaşmayı nasip etti" dedi.
Kübra Demiralay ise "Okula niye geldiğimi anlamamıştım. İsmini görünce gözyaşlarımı tutamadım. Paylaşmak çok güzel. Çocuklarımda babaları gibi paylaşmayı öğrenir. Çok mutluyum" diyerek yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!