Çocuklar doyasıya eğlendi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar doyasıya eğlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 14:36

Çocuklar doyasıya eğlendi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Çocuk Oyunları Spor kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen karnavalda çocuklar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.
Oyun Karnavalı Yollarda etkinliği merkez Akdeniz ilçesindeki Cumhuriyet alanında yapıldı. Karnavalda Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kuruluşlarında kalan çocuklarla Çocuk Hakları Çocuk Komitesi üyesi yaklaşık 300 çocuk katıldı.
Etkinlikte çocuklara eşlikte eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, etkinliğe katılan çocukların gönüllerince eğlenme fırsatı bulduğunu belirterek, "81 ilde başlatılan ‘Ekranla değil akranla eğitim’ projesi kampanyası Mersin’de de sürmektedir. Bu Çocuk karnavalı da bu kampanyanın bir parçası konumundadır. Amacımız çocuklarımızı ekranlara çekmek değil akranlarıyla burada oyun oynamalarını sağlamaktır. Bu imkanı sağlayan Çocuk Oyunları Ve Spor Kulüpleri Federasyonu’na teşekkür ediyoruz" dedi.
İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, etkinliğin proje kapsamında gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Çocuk haklarının önemli bir maddesi olan çocuğun yüksek yararının korunması çocukların öncelikle sağlığına zarar verecek alışkanlıklardan korunmasını sağlamalıyız. Akran eğitimlerinin artırılması çocukların oyun alanlarının çoğaltılması, çocuğu ekrana değil akranlarıyla oyunlara çekecek adımların biz yetişkinler tarafından atılması şarttır. Bunun için de çalışmalarımızı sürüyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!