Çocuklar değil okullar değişsin

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar değil okullar değişsin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2009 00:00

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, okullarda engelli öğrencilerin rahatça yararlanabileceği fiziksel donamın bulunması gerektiğini belirterek, "Şimdi sağlıklı olan bir birey bile geçirdiği bir kaza sonucu engelli olabilir. Çocuklar okullarını değiştirmesin okullar değişsin" dedi.

Toptan, Ankara’da Nebahat Keskin İlköğretim Okulu’nda "Engellilerin Sorunları ve Toplumsal Duyarlılık" konulu konferans verdi.

Hiçbir bireyin engelli olarak dünyaya gelmek istemeyeceğini belirten Toptan, herhangi bir özre sahip bireylerin önüne toplumun da engeller koyduğunu söyledi.

Engelli çocuğu olan annelerin bir evin dört duvarı arasında çocuklarıyla yalnız kaldığına dikkat çeken Toptan, anneyle çocuğun pencereden, başka çocukların sokakta oynadığını ve okula gidip geldiklerini izlediğini anlattı. Bu zor ve yorucu durumun ve engelliliğin getirdiği sorunların yakın çevrenin desteğiyle atlatılabileceğini vurgulayan Toptan, herkesi yakınında engelli çocuğu olan ailelerle iletişim kurmaya onlara destek olmaya çağırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!