Çocuklar Çankırı Belediye Başkanı Dinç ile makamında misket oynadı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar Çankırı Belediye Başkanı Dinç ile makamında misket oynadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2018 17:05

Çocuklar Çankırı Belediye Başkanı Dinç ile makamında misket oynadı

Haberin Devamı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI’da geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması için önemli projeler gerçekleştiren Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Yöresel çocuk oyunlarımızı yaşatmak için çok güzel projeler gerçekleştiriyoruz. Bilgi çağında çocukların bilgisayar oyunlarına bağımlılıklarını azaltmayı ve akranları ile dostluk bağlarını geliştirmeyi sağlamak en büyük hedefimiz” dedi.
Esentepe Mahallesi 30 Ağustos İlkokulu öğrencileri Belediye Başkanı İrfan Dinç’i makamında ziyaret etti. Öğrencilerden birisinin ‘Siz küçükken misket oynar mıydınız’ sorusuna, ‘Misketlerimi çok severdim’ diye yanıtladı. Öğrencilerden Berat Çaylak cebindeki tüm misketleri Başkan Dinç’e hediye etti. Çocukluğuna geri döndüğünü belirten Dinç, kendisini ziyarete gelen ilkokul öğrencileri ile birlikte makamında misket oynadı.
‘KÜLTÜREL MİRASIMIZA ÇOCUKLARIMIZ İÇİN SAHİP ÇIKIYORUZ’
Mahallede oyun oynadığı günlerin sevincini yaşadığını belirten Dinç, “Misket oynanmayan bir yerde çocuklar, artık, çocukluklarından vazgeçmiş demektir. Bu misketler, çocuklar için çok kıymetlidir. Benim için de çok kıymetliydi. Bu oyunda kazanma hırsının yanı sıra kaybetme korkusunu da yaşarsınız, misket kaybetme korkusu. Bu şehirden, bu ülkeden, bu dünyadan çocukluk ve onların hayalleri uçup gitmemeli. Bu makam odası bugün en güzel anlardan birine tanık oldu. Somut olmayan kültürel mirasımıza en çok da çocuklarımız için sahip çıkıyoruz. Yöresel çocuk oyunlarımızı yaşatmak için çok güzel projeler gerçekleştiriyoruz.  Bilgi çağında çocukların bilgisayar oyunlarına bağımlılıklarını azaltmayı ve akranları ile dostluk bağlarını geliştirmeyi sağlamak en büyük hedefimiz” diye konuştu. 
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!