Çocuklar artık dişçiden korkmayacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar artık dişçiden korkmayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 12:54

Çocuklar artık dişçiden korkmayacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne tedavi için gelen çocuklar artık dişçi korkusu yaşamayacak.

Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, çocukların korkulu rüyası olan dişçi koltuklarını daha eğlenceli hale getirdi. Çocuklar, kendileri için özel hazırlanan, çizgi film kahramanlarının rengarenk çıkartmalarının olduğu odada tedavi ediliyor. Çizgi film izleme imkânı sunulan çocuklar, birçok yetişkinin de yaşadığı 'dişçi korkusundan' uzaklaşarak daha mutlu bir şekilde tedavi oluyor.

ÇOCUKLAR İÇİN 3 POLİKLİNİK

Yetişkin polikliniklerin haricinde çocuklar için de üç Pedodonti Kliniği oluşturduklarını belirten Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Tijen Arıbaş, polikliniklerde çocukların dişçi korkusundan uzaklaşmaları için güzel bir ortam oluşturduklarını söyledi. Arıbaş, "Merkezimizin çocuk polikliniğinin duvarlarını çizgi film karakterleri ile süsledik. LCD TV televizyonlarımızda çizgi film izleterek tedavi esnasında korkularını üzerlerinden atmaları için ortam oluşturmaya çalıştık. Daha önce sadece diş çekimi, kanal, dolgu yapılırken şu an yer tutucu işlemi de merkezimizde yapılmakta" dedi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ise hayata geçirdikleri uygulamayla minik yüreklerin artık dişçi koltuğuna korkarak değil, daha istekli gelmelerini, mutlu ayrılmalarını istediklerini ifade etti. Çocuklara her işlemden sonra diş macunu ve diş fırçasının yanı sıra üzerinde isimlerinin ve tedaviyi uygulayan diş hekimimin imzasının bulunduğu cesaret diploması da verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, "Bu sayede hem çocuklarımıza bir anı bırakmayı hem de bir sonraki işlem için motive olmalarını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!