Çocuklar akupunkturla sağlık bulacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar akupunkturla sağlık bulacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 14:18

Çocuklar akupunkturla sağlık bulacak

Haberin Devamı



ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi Akupunktur Polikliniği'nin uygulama merkezine dönüştürülmesiyle çocuk hastalarda akupunktur tedavisine başlanacak.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Akupunktur Kliniği Hekimi Anatomi uzmanı Yrd. Doç. Dr. Dündar Kaçar, akupunktur polikliniğinin hizmete girdiği 2 yıllık dönemde 500'ü aşkın hasta kabul ettiklerini söyledi.

Bu hastalara yaklaşık 6 bin seans tedavi uyguladıklarını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Kaçar, polikliniğe başvuran hastaların sadece tedavilerini yapmakla kalmadıklarını, tedavi sonrasında obezite hastalarının kilo kontrollerini izlediklerini, migren hastalarının ise tedavi sonrası ağrı takiplerini yaptıklarını ifade etti.

EN FAZLA KİLO İÇİN BAŞVURDULAR

Tedavisi uygulanan hastaların yüzde 55'ini kilo verme tedavisi, yüzde 32'sini migren, yüzde 7'nin ise de boyun ve bel fıtığı ağrılı hastaların oluşturduğunu anlatan Kaçar, yüzde 6'lık kısımda ise anksiyete, sigara bırakma ve diğer rahatsızlıklar bulunduğuna değindi. Gerek kilo verme hastaları gerekse de ağrı ve migren hastalarının yüzde 80'inin tedaviden çok memnun kaldıklarına işaret eden Yrd. Doç. Dr. Dündar Kaçar, yakın bir süreç sonrası polikliniğin, uygulama merkezine dönüştürüleceğini vurguladı.

ÇOCUK HASTALARA HİZMET

Bu sayede başta çocuk hastalar olmak üzere farklı şikayetleri olan erişkin hastalara da sağlık hizmeti vermeye başlanacağını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Dündar Kaçar, çocuk hastaların tedavilerinin yanı sıra takiplerinin de yürütüleceğini söyledi. Çocuk hastalarda iğne uygulaması yerine lazer akupunktur cihazıyla tedavi yapıldığına değinen Yrd. Doç. Dr. Dündar Kaçar, "Ayrıca çocuk yaş grubunda kilo problemi olan hastalar için çocuk endokrin kliniği ile sürekli iletişim halinde olacağız" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Kaçar, diğer yandan özellikle hamile bayanların, gebelik dönemlerinde ilaç kullanmaktan, ağrı kesici ilaç almaktan sakınmaları, gebelik dönemlerinde ortaya çıkan bulantı, kusma, migren ağrıları, kas ağrıları gibi rahatsızlıklarında da akupunktur uygulamasının güvenli ve etkili bir tedavi oluşturduğunu ifade etti. Ayrıca migren hastaları, bel, boyun, kas ağrıları olan hastalar, kilo vermek isteyenler, sigara bırakmak isteyenler de akupunktur tedavisinin çok etkili olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kaçar, "2 yıldır hastalarımıza en etkili şekilde tedavi hizmeti sunduk ve buna devam edeceğiz. Akupunktur polikliniğine hastalar, hastane telefonundan ulaşarak randevu alabilirler. SGK tarafından karşılanmamakta olan akupunktur tedavisinde, hastalar, poliklinik seans ücreti 75 TL tedavi ücretini ödeyerek yararlanabiliyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!