Çocuk servisi çizgi film kahramanlarıyla süslendi

Güncelleme Tarihi:

Çocuk servisi çizgi film kahramanlarıyla süslendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 12:25

Çocuk servisi çizgi film kahramanlarıyla süslendi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Sağlık Bakanlığı Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Yalova Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’nin duvarları çizgi film kahramanları ile süslendi. Karagöz, Hacivat, Keloğlan gibi Türk masal dünyasının kahramanları süslemeler için seçildi.

Yalova Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’nin duvarları tedavi görmekte olan çocuklarda oluşan olumsuz düşünceleri azaltmak ve hastane korkusunu yenmek amacıyla çizgi film kahramanları ile donatıldı. Servis duvarlarına yapılan çalışmaları çok beğenen hasta yakınları servisin adeta kahramanlar diyarını anımsattığını belirttiler.

Yalova Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yasemin Öztürk, "Hastanemizde yatarak tedavi olmak zorunda kalan minik misafirlerimizin masal kahramanları ile hayal dünyalarına ulaşmak, korku ve tedirginliklerini azaltmak istedik" dedi.

Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve Yalova Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hakan Sezen de, “Bu şekilde çocuklarımızın korkularının ve endişelerinin azalacağını düşündük. Artık çocuklarımız servis koridorlarımızda dolaşırken hem korkuları azalmakta hem de nerede olduklarını unutup hastanede kalış süreleri daha sorunsuz geçmekte. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor Çocuk Servisimizde yatan tüm çocuklarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!