Çocuk istismarını UNİCEF'e taşıyacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuk istismarını UNİCEFe taşıyacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 15:59

Çocuk istismarını UNİCEF'e taşıyacak

Haberin Devamı

BODRUM Kent Konseyi Kültür Mirası Grubu Başkanı Ayşe Temiz, çocuk istismarına karşı Türkiye'deki tüm baroların üzerine düşeni yapıp, dava açmaları gerektiğini belirtip, kendisinin de konuyu UNİCEF'e taşıyacağını söyledi, herkesi destek olmaya çağırdı.
Bodrum Kent Konseyi tarafından "Çocuk İstismarına Sesiz Kalmıyoruz" adı altında toplantı düzenlendi. Bodrum Kent Konseyi Kültür Mirası Grubu Başkanı Ayşe Temiz başkanlığında Bodrum Denizciler Derneği'nde düzenlenen toplantıya 20 sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Bodrum Kent Konseyi Üyesi Maya Aksan toplantı yaptığı konuşmada, Karaman'da çocuklara cinsel istismarın gerçekleştiği Ensar Vakfı ve KAİMDER evleri gibi kurumlarda yaşananların yankılarının sürdüğünü belirtip, "Milli Eğitim Bakanlığı kasıtlı olarak yurt yapmayarak, çeşitli dernek ve vakıfların kuran kursları ile bu boşlukları doldurmayı amaçlıyor. Ensar Vakfı'nda yaşanan tecavüz olaylarına karşı hükümetin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun 'Bu, bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz' sözleriyle tüm Türkiye çalkalandı. Bakan Ramazanoğlu'na tepkiler yükselirken TBMM konuyla ile ilgili karar alarak, soruşturma başlattı. Umarım bu soruşturmada diğerleri gibi sonuçsuz kalmaz. Bu çocuklar hepimizin ve o çocukların yalnız olmadığını göstermemiz gerekir" dedi.
"UNİCEF'E GÖTÜRECEĞİM"
Toplantı sonunda, çocuk istismarının sessiz kalınamayacak kadar önemli ve ülkenin geleceğini ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Bodrum Kent Konseyi Kültür Mirası Grubu Başkanı Ayşe Temiz ise "Bu toplantıda çocuk istismarı ile ilgili neler yapabileceğimiz, sorunu ulusal ve uluslararası platformlara nasıl etkili biçimde taşıyabileceğimizi konuştuk. Ensar Vakfı'ndaki olay su yüzüne çıkan gerçeklerin sadece bir bölümüdür. Saklanan ve gizlenenleri düşünmek bile istemiyoruz. Bu nedenle Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile görüşerek bu konuda baronun yurdun her köşesinde avukatlarla ciddi bir çalışmaya gitmesi gerektiğini söyledim. Ayrıca dünyadaki bütün çocukların hakkını koruyan kuruluş olan UNİCEF'e Türkiye'de imza atmıştır. 'Türkiye'deki mahkemeler bu çocukları korumuyor ise UNİCEF gelip korusun' diyorum ve bütün baroları da işbirliğine davet ediyorum. Türkiye'deki tüm baroların bu davada üzerine düşeni yapması ve bizlerin de buna müdahil olmamız gerekir. Kimse katılmasa bile tek başıma UNİCEF'e ulaşarak bu sorunu dile getirip, davalara müdahil olmalarını isteyeceğim. Herkesin buna katılması gereklidir. Hatta AKP'nin içinde dinci değil dindarlar varsa ki eminim vardır, onlar da katılsınlar" diye konuştu.
Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOGRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!