Çocuk futbolunda TFF-üniversite işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Çocuk futbolunda TFF-üniversite işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2012 12:11

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) hazırladığı Çocuk Futbolu Projesi'nde ortak kurum olarak yer alan Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) çalışmalar başladı.

TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü çatısı altında bulunan Çocuk ve Okul Futbol Birimi, Kadın Futbolu Müdürlüğü ve Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında, 20 üniversitenin arasında BAÜ de yer alıyor.

Üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), projede ortak kurum olarak açıklanmasının hemen ardından çalışmalara başladı.

Projenin koordinatörlüğünü yürüten BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Haktan Sivrikaya, projenin ilk etabında, 20 meslek yüksekokulu öğrencisine, “Grassroots Gönüllü Lider Kursu” eğitimi verildiğini bildirdi.

Sivrikaya, eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin ikişer kişilik ekipler halinde, Balıkesir'de belirlenen lise ve ilköğretim seviyesindeki 10 okulda futbol eğitimi vereceğini vurgulayarak, çalışmaların, gelecek yılın mayıs ayına kadar süreceğini kaydetti.

TFF'nin 20 üniversiteyi ortak kurum olarak belirlediği Çocuk Futbolu Projesi'nde, üniversitelerin, beden eğitimi ve spor yüksek okulları, eğitim fakültelerine bağlı beden eğitimi öğretmenliği bölümleri ile spor bilimleri fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin katılımı ve öğretim kadrosunun desteğiyle çocuklara futbol eğitimi verilmesi sağlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!