Çocuğunu tuvalete yalnız yollama

Bu hafta biraz ciddi takılalım sevgili okur, konu mühim. Geçen gün bulunduğum bir sohbet ortamında çok önemli bir konu konuşuldu.

Erkek çocuklarının özellikle alışveriş merkezi ya da spor salonlarında, yanlarında babaları yoksa çiş yapma ya da giyinme soyunma işini nasıl halledeceği mevzusu… Ben sana peşinen görüşümü söyleyeyim. Çocuğunu ne tuvalette ne soyunma odasında yalnız bırakmıyorsun. Sen nereye çocuk oraya, o kadar!
Çocuk 11-12 yaşına kadar erkekler tuvaletine yalnız başına gitmemeli ya da spor salonunda erkek soyunma odasına yalnız girmemeli. Dünyanın bin türlü hali var, memleketin durumu ortada, hiç risk almaya gerek yok.
Atahan’la birlikte gittiğimiz bir spor kulübü var. Havuzdan sonra soyunma odasına birlikte gidiyoruz. Bir yığın çıplak adamın yanına oğlumu tek başına hayatta yollamam. Öte yandan nasıl olsa “kadın kadınayız” diye bizim soyunma odasında da bir laçkalık söz konusu. Memeleri ortada dolanan bir yığın kadın… İnanılır gibi değil, kardeşim mecbur muyum ben senin her yerini görmeye? Onu da geçtim, teşhisini henüz koyamadığım bir anne, 8-9 yaşlarındaki kızını soyunma odasında çırılçıplak gezdiriyor. Bildiğin çıplak. Hatta saçını falan öyle kurutuyor çocuğun. Bu kadın kızının saçını niye külotunu giydirmeden kurutur, niye çocuğu nü gezdirir anlayamadım gerçekten.
Bekliyorum, bana bir şey diyecek ve ben kadının burnuna dirsekle girecem, olacağı o sevgili okur gör bak! Çünkü son derece sevimli, sempatik, esprili, neşeli (evet kendimden bahsediyorum) şakacı ve kibar bir kişi olmama rağmen oğlum söz konusu ise saniyede 240 kilometre hızla ve bin beygir gücüyle psikopata bağlarım. Karşımdaki en yakınım dahi olsa bütün gemileri yakarım.
Rica ediyorum, çocuklarınızı asla ama asla tuvalet, soyunma odası veya benzeri yerlerde yanınızdan ayırmayın. Onlar “ben abi oldum kadınlar tuvaletine girmiycem” diyebilir, kulak asmayın. Elin adamlarının yanında yalnız bırakmayın.
Gelelim spor merkezlerinin soyunma odalarına. Yine çocuklarınızı yanınızdan ayırmayın, millet ortada anlamsız bir şekilde çırılçıplak dolaşıyorsa onların daha edepli olması gerekiyor. Kadın kadına dahi olsak hiç birimiz bir diğerimizin pübik bölgesini ya da memelerini görmek zorunda değiliz kardeşim. Ortalıkta değil kabinlerde soyunsun herkes.
Yazarın Tüm Yazıları