‘‘Cızzz’’ etti...

Güncelleme Tarihi:

‘‘Cızzz’’ etti...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 1998 00:00

Hasan YILMAER
Haberin Devamı

Abdullah'ın olmayışına doğrusu üzüldüm, ama öyle yüreğim dağlanmadı. Üzülmemin nedeni, hem Fenerbahçe'nin defansının solunda gerekli bir oyuncuydu, hem -daha da önemlisi- Fenerbahçe tuttuğunu koparır, istediğini alırdı, bu olmadı...

Fenerbahçe, Abdullah'ı alamadığı için çok şey mi yitirdi?.. Yoo, bence kaybeden Abdullah'la doğrusu çok büyük paralar kaçıran Trabzonspor Kulübü'dür.

Trabzonspor'un Abdullah için istediği, Abdullah'ın kendisi için talep ettiği ve de ona eşdeğer Erol'un da verilmesini istemesi, ardından da Fenerbahçe'de bozulacak dengelerin düzeltilmesi için yapılacak masraf neresinden bakarsanız, vur aşağı tut yukarı, 20 milyon dolar edecekti.

Bu paraya değer mi? Açıkyüreklilikle ‘‘Eder...’’ diyemiyorum.

Trabzonspor'un sayın başkanı ‘‘Abdullah, ucuz adam değil, biz de Langaspor değiliz’’ diyor. Doğru olmasına doğrudur da, acaba Abdullah Fenerbahçe'de olsaydı bu parayı verip de alırlar mıydı? Hiç sanmam...

Abdullah'ın da bu yıl Trabzonspor'a yitirilen paranın karşılığı kadar katkıda bulunacağını pek sanmam. Bir defa, Abdullah fikren de fiilen de Trabzon'dan kopmuş görünüyor. Bu gönülle ve yitirdiği umutlarla ne denli yarar sağlar, çok tartışılır.

Neyse ne; Abdullah Fenerbahçeli olmadı. Zaten bizden değildi ki... O bir profesyoneldi ve öyle düşünüp davrandı. Ama, bence yanlış yaptı.

Ona hayırlı olsun, Fenerbahçe dilerse on Abdullah bulur.

NASİHATİMDİR

Asıl sorun, benim içimi ‘‘cız...’’ ettiren, İbrahim Kutluay'ın Fenerbahçe'den kopuşudur.

İbrahim bizim çocuğumuzdur, İbrahim muhteşem bir Fenerbahçeli, babadan gelme Fenerbahçeli'dir.

İbrahim, minik takımdan yetişmiş, çok büyük bir sporcudur ve de İbrahim Fenerbahçe'nin yetiştirmekle, sahip olmakla iftihar ettiği bir büyük oyuncudur ve İbrahim hata etmiştir.

Para çok şeydir ama her şey değildir. Gerçekten o denli büyük para mutluluk getirmez. Tam Avrupa'da oynayıp kendini dünyaya tanıtacak sıradaydı, o nedenle kendi adına da hata etmiştir.

Kendisine nasihatimdir: Dönebiliyorsa dönmelidir. Fenerbahçe baba ocağıdır. El öper, baba evinde de her şey bağışlanır.

Bazı kimseler vardır ki, onlar kulüpleriyle bütünleşmişlerdir. Kopamazlar, koparılamazlar.

İşte bu nedenledir ki, İbrahim'in gidişine yanmışımdır.

Nasıl, neden gidişine izin verilmiştir? O da nasıl gitmiştir? Bilemem...

Bildiğim, içimin ‘‘cızzz’’ ettiğidir.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!