Cizre’nin Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Cizre’nin Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 13:38

Şırnak’ın Cizre İlçe Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin (RAM) düzenlediği 1. eğitim sorunları ve çözüm önerileri çalıştayında ilçenin eğitim çıtasının yükseltilmesi ve eğitim sorunları masaya yatırıldı.
Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 6 ay önce hizmete açılan ve 12 öğretmenin görev yaptığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi, ilçenin eğitim sorunları, okulların fiziki şartları, eğitim çıtasının yükseltilmesi ile ilgili öğretmenevinde 1. eğitim sorunları ve çözüm önerileri çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Emin Bozkuş, şube müdürleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Agit Işık ve okul müdürleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan çalıştayda bir konuşma yapan Bozkuş, ilçede öğrencilerin eğitim sürecinden daha donanımlı, daha birikimli ve bilinçli olarak yetiştirilmelerinin yanı sıra üst eğitim kurumlarda daha başarılı olmaları için gerekli eğitim politikaların belirlenmesi ve uygulanmasının önemli olduğunu söyledi. Bozkuş, "Mevcut politika ve uygulamaların yerine, planlamacı bir anlayışla, toplumsal gereksinimleri ve yaşam boyu eğitimin güçlendirilmesini temel alan yerel eğitim politikaları yaşama geçirilmelidir. Böylesi bir eğitim politikasının temel hedefleri, kendisi ile ve toplumla barışık bir öğrenci profili yetiştirmek. Ülkenin gereksinim duyduğu bireyleri ihtiyaç oranında yetiştirmek. Öğrencilerin akademik eğitimi yanında sosyal ve kültürel eğitimlerini de tamamlamak. Belletme ve ezbercilik yerine öğrenmeyi, verileri kabul etmek yerine araştırma yeteneğini geliştirmektir. Bu hedefler doğrultusunda azim ve kararlılıkla yürümemiz ve önümüze çıkacak engelleri bertaraf etmemiz gerekmektedir" dedi.
Cizre’de daha önce böyle bir çalışmanın gerçekleşmediğine vurgu yapan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Agit Işık ise, "Cizre’de 1’sini düzenleyeceğimiz eğitim çalıştayında temel amacımız alanında en iyi olan öğretmenleri bir araya getirerek, onlarla bir fikir tartısında bulunmaktır. Cizre’nin eğitimini ve eğitim çıtasının yükseltilmesi için yapabileceklerimizi tartışmak ve bir sonuç raporu halinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Cizre Kaymakamlığı’na sunacağız. Bizim en temel noktamız olan çocuklarımızın okullaşma oranı, okullaşamamış çocuklarımızın eğitim sürecine dahil edilmeleri. Onun dışında dil problemleri yüzünden başarı seviyesinin düşük olması, çocuk istismarı ve ihmali, eğitimde rehberlik hizmetleri ve başarının elde edilmesi için alınacak önlemler ele alınacaktır" diye konuştu.
Çalıştay sonunda hazırlanacak sonuç raporu Cizre Kaymakamlığı’na ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!